Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα Κτήματα Παλυβού και Κοκοτού προσθέτει στο χαρτοφυλάκιο της η ΑΜΒΥΞ

Την προσθήκη των Κτημάτων Παλυβού και Κοκοτού στο χαρτοφυλάκιο της ανακοίνωσε η AΜΒΥΞ, η μεγαλύτερη και παλαιότερη εταιρεία διανομής αλκοολούχων ποτών, οίνων και μπύρας στην Ελλάδα.

Οι συνεργασίες αυτές έρχονται να ενδυναμώσουν το τμήμα Oenothèque της εταιρίας η οποία πιστή στη βάση της στρατηγικής που έχει χαράξει τα τελευταία χρόνια, ενισχύει περαιτέρω τη θέση της και με συνεργασίες που αφορούν τον Ελληνικό αμπελώνα. Η συνεργασία με το Κτήμα Παλυβού θα ξεκινήσει την 1/11/2022 και  περιλαμβάνει την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ του Κτήματος ενώ κάτω από το ίδιο πρίσμα θα ξεκινήσει και η συνεργασία με το Κτήμα Κοκοτού την 1/1/2023.
Το Κτήμα Παλυβού από το 1995, που το παλιό παραδοσιακό πατητήρι αντικαταστάθηκε από ένα σύγχρονο οινοποιείο, ακολουθώντας τις επιταγές των σύγχρονων καιρών, ξεκίνησε μια νέα, άκρως δυναμική εποχή του με το πάθος, την γνώση και τα σύγχρονα μηχανήματα να συντελούν μέρος της επίτευξης του στόχου για  την δημιουργία κρασιών υψηλής ποιότητας. Με γνώμονα την οικολογική καλλιέργεια και την βιωσιμότητα, το Κτήμα Παλυβού είναι βιολογικά πιστοποιημένο από την εταιρία COSMOCERT. Σε έκταση 400 στρεμμάτων, στην περιοχής της Νεμέας, καλλιεργούνται οι ερυθρές ποικιλίες, Αγιωργήτικο, Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot, Sangiovese και Syrah, καθώς και οι λευκές, Ασύρτικο  Βιδιανό, Κυδωνίτσα, Μαλαγουζιά, Μοσχάτο, Μοσχοφίλερο, Ροδίτης, Albarinio, Chardonnay, Viognier, Sauvignon Blanc.
Το Κτήμα Κοκοτού στη Σταμάτα Αττικής περιστοιχίζεται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες του οι οποίοι έχουν βιολογική πιστοποίηση και είναι φυτεμένοι σε επικλινή εδάφη σε υψόμετρο 450 μέτρων, όπου καλλιεργούνται οι διεθνείς ποικιλίες, Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay και Gewurztraminer, όπως και οι ελληνικές ποικιλίες, Ασύρτικο και Σαββατιανό, ενώ παράλληλα προμηθεύονται από επιλεγμένους συνεργαζόμενους αμπελουργούς Μαλαγουζιά, Ροδίτη και Αγιωργήτικο. Η γκάμα των κρασιών του Κτήματος Κοκοτού απαρτίζεται σήμερα από 12 διαφορετικές ετικέτες οι οποίες απέσπασαν διακρίσεις σε εγχώριους και διεθνής διαγωνισμούς, όπως Balkans International Wine Competition, 50 Great Greek Wines και Thessaloniki International Wine & Spirits Competition.
Ο κ. Γιάννης Αρτινός, Γενικός Διευθυντής της Άμβυξ, δήλωσε: “Με χαρά καλωσορίζουμε τo Κτήμα Παλυβού και το Κτήμα Κοκοτού στο χαρτοφυλάκιο της ΑΜΒΥΞ. Με την προσθήκη των συγκεκριμένων κτημάτων πλέον η Άμβυξ ενισχύει την γεωγραφική κάλυψη των πιο χαρακτηριστικών αμπελοοινικών ζωνών της Αττικής, της Πελοποννήσου αλλά και της Βορείου Ελλάδας ενδυναμώνοντας την παρουσία της μέσα από λαμπρά δείγματα του Ελληνικού Αμπελώνα. Υλοποιούμε έτσι τον στρατηγικό μας σχεδιασμό, που είναι η ενίσχυση της παρουσίας μας στην Ελληνική αγορά προσφέροντας στους πελάτες μας και το καταναλωτικό κοινό μιας ευρείας γκάμας ελληνικών και διεθνών οινικών επιλογών”.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τα μη αλκοολούχα κρασιά τα γνωστά «00» κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στην αγορά, όμως η απουσία αλκοόλ στερεί αναπόφευκτα ένα κομμάτι της πολυπλοκότητας...

REPORTS

Το γαλλικό Υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου ότι θα παράσχει στην οινοβιομηχανία πρόσθετη στήριξη ύψους 130 εκατ. ευρώ για την περαιτέρω εκρίζωση...

REPORTS

Το Οινοποιείο Ακριώτου ολοκλήρωσε με επιτυχία τον τρύγο του 2025, σε μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερα ευνοϊκές κλιματικές συνθήκες και οδήγησε σε σταφύλια...

REPORTS

Οι Βρυξέλλες προετοιμάζουν σχέδιο για την επόμενη φάση της εμπορικής συμφωνίας στην οποία κατέληξαν το καλοκαίρι με τις ΗΠΑ, με στόχο χαμηλότερους δασμούς σε...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

REPORTS

Με βαθμολογίες από 16 (distinguished) έως 17,5 (superior) βαθμολογήθηκαν 11 κρασιά του Οινοποιείου Λυραράκη από την Master of Wine, Julia Harding, στη σελίδα jancisrobinson.com.

REPORTS

Τη δυνατότητα σε συλλέκτες, οινόφιλους και επαγγελματίες να αποκτήσουν ξεχωριστές ετικέτες, που δεν συναντά κανείς εύκολα στην πρωτογενή αγορά δίνει δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί...