Το ανανεωμένο πλάνο της FEV, που υπήρχε ως προσχέδιο, ήδη, από το 2018 παρουσίασαν η υπουργός οικολογικής μετάβασης της Ισπανίας, Teresa Ribeira, ο υπουργός γεωργίας, ιχθυοτροφίας και φαγητού, Luis Planas, και το διοικητικό συμβούλιο της FEV στα πλαίσια μιας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο πρώτο ιστορικά οινοποιείο της περιοχής Ribeira del Duero.
Στην ανακοίνωση της FEV τονίζεται πως πρωταρχικός στόχος είναι η επιβολή μεταβατικών μέτρων που θα επιτρέψουν στην βιομηχανία οίνου της Ισπανίας να προσαρμοστεί στις νέες κλιματικές συνθήκες και να μειώσει αισθητά την επίδραση τους στον αμπελουργικό τομέα, διασφαλίζοντας όχι μόνο την ποιότητα των πρώτων υλών, αλλά και την μεσοπρόθεσμη και μάκροπροθεσμη βιωσιμότητα του ισπανικού οίνου.
Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 41 του Winetrails
Παράλληλα, η FEV ανακοίνωσε ότι το νέο σχέδιο της ομοσπονδίας περιλαμβάνει την εκτενή πληροφόρηση για τις διάφορες τεχνικές για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, προτείνοντας μια αναθεώρηση των υφισταμένων προτεραιοτήτων, και νέες δράσεις που μπορούν να συμβάλλουν στην λύση του προβλήματος. Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει και την ανάλυση των ενεργειών του προηγούμενου πλάνου δράσης, επιτρέποντας την μελλοντική παρακολούθηση αναγνωρίζοντας τις κύριες ροές εσόδων.
Μεταξύ άλλων στην συνάντηση της FEV στην Ribera del Duero, της πρώτης που πραγματοποιείται εκτός της Μαδρίτης υπό την αιγίδα της νέας εκτελεστικής επιτροπής της ομοσπονδίας, συζητήθηκαν ο φετινός τρύγος και οι απόπειρες για περιορισμό του φαινομένου της κατανάλωσης αλκοόλ από ανηλίκους. Άξιο αναφοράς είναι ότι οι αναλυτικές πληροφορίες για το τι περιλαμβάνει ακριβώς το νέο σχέδιο της FEV δεν έχουν ακόμα γνωστοποιηθεί, εφόσον εκκρεμεί η έγκριση τους από την εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας και από άλλους οργανισμούς που δραστηριοποιούνται εντός της βιομηχανίας οίνου της χώρας.
Με πληροφορίες από drinks business