Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Συνεχίζονται οι ημερίδες της ΕΔΟΑΟ για τους οίνους ΠΟΠ-ΠΓΕ

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις (ημερίδες)  της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, στο πλαίσιο του προγράμματος για την ενημέρωση των επαγγελματιών και των καταναλωτών για τους οίνους ΠΟΠ – ΠΓΕ και για τη λελογισμένη κατανάλωση των οίνων, βρίσκοντας θερμή ανταπόκριση από καταναλωτές και ειδικά κοινά.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι παρά τις εξ’ αντικειμένου δυσκολίες της καλοκαιρινής περιόδου (διακοπές, μείωση δραστηριοτήτων), και στις 2 ημερίδες που έγιναν πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη 13/7) και την Πάτρα (18/7) η συμμετοχή ήταν μεγάλη με το κοινό να εκδηλώνει ζωηρό ενδιαφέρον για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ.  Στο σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη μίλησε η κ. Μαρία Νέτσικα, χημικός οινολόγος   και στην Πάτρα ο κ.  Γρηγόρης Μιχαήλος DSET Diploma.

Ανάλογη ήταν η επιτυχία και των VIP Dinners σε Θεσσαλονίκη (13/7) αμέσως μετά την ημερίδα, και στην Αθήνα (19/7) με προσκεκλημένους από Ελλάδα και Γερμανία.  Μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του European Sommelier School στη Γερμανία κ. Umberto Galli Zugaro.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ κ. Κωνσταντίνος Ευσταθίου, ο οποίος προλόγισε τις εκδηλώσεις της Πάτρας και της Αθήνας το ελληνικό κρασί, με 4.500 χρόνια ιστορίας, με 33 ζώνες ΠΟΠ, με 114 οίνους ΠΓΕ και με πάνω από 300 γηγενείς ποικιλίες αξίζει να το δοκιμάσουμε και να το γνωρίσουμε.

Ιδιαίτερη επιτυχία, με εκατοντάδες επισκέπτες είχε, τέλος και η εκδήλωση της ΕΔΟΑΟ στην Τεχνόπολη Αθηνών, στις 20 του μήνα, με ομιλητή τον κ. Γρηγόρη Μιχαήλο DSET Diploma.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Wine Paris 2025 πρόκειται να μετατρέψει το Παρίσι σε παγκόσμιο κόμβο για το κρασί και τα οινοπνευματώδη ποτά από τις 10 έως τις...

REPORTS

Το Crystal Springs της Napa Valley AVA γίνεται η 18η επίσημη ονομασία της διάσημης αμπελουργικής περιοχής. Η νέα AVA χωροθετείται σε μια λοφώδη περιοχή...

REPORTS

Οι εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) συνεχίζουν να επηρεάζουν το εμπόριο κρασιού με νέους και συναρπαστικούς τρόπους. Η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να διαδραματίσει βασικό...

REPORTS

Ο François Bouteille ανέλαβε τη θέση του διευθυντή και ο Bertrand Minchin τη θέση του συμπροέδρου του Bureau Interprofessionnel des Vins du Centre-Loire (BIVC).

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...

REPORTS

Η επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει φέρει σε εγρήγορση τη γαλλική οινοβιομηχανία, υπενθυμίζοντας με ανησυχία τις επιπτώσεις του λεγόμενου...