Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στη λίστα με τα καλύτερα κρασιά των New York Times δύο ελληνικές ετικέτες

Στα “20 καλύτερα κρασιά κάτω από 20 δολάρια” των New York Times είναι το Λημνιό 2018 Κτήμα Τάτση και το Χαρούλα Ερυθρός 2017 Οινοποιείο Αγρατία.

Στην περίφημη λίστα της εφημερίδας New York Times, ο διάσημος κριτικός κρασιών Eric Asimov δημοσίευσε εχτές τα 20 κρασιά που κοστίζουν λιγότερο από 20 δολάρια από τον παγκόσμιο αμπελώνα.

Ο Asimov αναφέρει πως τα μπουκάλια, που αγοράστηκαν διαδικτυακά μέσα στον Ιανουάριο επιλέχθηκαν με γνώμονα την τιμή αλλά και την εντοπιότητα. Τα κρασιά προέρχονται από μικρές περιοχές και  παραγωγούς που τηρούν τις παραδόσεις του τόπου τους σε μια προσπάθεια να γευτεί τη διαφορετικότητα  και  την ιστορία των περιοχών  μέσα από τα κρασιά τους.

Τα 20 μπουκάλια προέρχονται από 11 χώρες. Όπως αναφέρει ο Asimov στο άρθρο του «κάθε μία από τις οινοπαραγωγές περιοχές που επέλεξα κάνει τα πράγματα με τον δικό της τρόπο, χρησιμοποιώντας διαφορετικές ποικιλίες ή παραδοσιακές τεχνικές της περιοχής τους. Οι φυσικές συνθήκες – όπως το κλίμα και τα εδάφη – ποικίλλουν επίσης». Ο Asimov διευκρινίζει πως κρασιά από πιο γνωστά αμπελοτόπια δεν μπήκαν στη λίστα γιατί συνήθως η ποιότητα αντικατοπτρίζεται στην τιμή καθώς τα κόστη παραγωγής είναι αυξημένα. Επίσης στη λίστα δεν μπήκαν κρασιά από  άγνωστες περιοχές που όμως δεν παράγουν κρασιά με δικό τους στυλ.

Στις προτάσεις και τις περιγραφές του Asimov βρίσκουμε δύο οινοποιεία από τη Μακεδονία.

 

Χαρούλα Ερυθρός 2017 Oινοποιείο  Αγρατία

 «Αυτό το κόκκινο από την Αγρατία, ενός οικογενειακού παραγωγού της Μακεδονίας, φτιάχνεται από το εξαιρετικό Ξινόμαυρο, με μικρές ποσότητες Νεγκόσκα και Μαυροδάφνη, δύο σπάνιες γηγενείς ποικιλίες. Έχει αρώματα σκούρων φρούτων και γλυκόριζας και είναι απαλό και λαμπερό, με δομημένες τανίνες».

  Λημνιό 2018  Κτήμα Τάτση  

«Το Κτήμα Τάτση καλλιεργεί σταφύλια στην περιοχή της Μακεδονίας για περίπου 100 χρόνια. Διευθύνεται τώρα από δύο αδέλφια, τον Περικλή και τον Στέργιο Τάτση, που καλλιεργούν βιοδυναμικά και επιμένουν να παράγουν κρασιά με ελάχιστη επεξεργασία. Αυτό το κόκκινο, φτιαγμένο με το αρχαίο σταφύλι Λημνιό, είναι λαμπερό και ελαφρώς τανικό, με αγνές, πικάντικες γεύσεις κόκκινων φρούτων».

 

Τα υπόλοιπα κρασιά που περιέχονται στη λίστα των New York Times είναι:

  • Odoardi Calabria Vino Rosso 1480 L’Inizio, Ιταλία
  • Cacique Maravilla Pipeño País 2019, Χιλή
  • Artomaña “Xarmant” Txakolina 2019, Ισπανία
  • Alkoomi Black Label Riesling 2018, Αυστραλία
  • Maitre De Chai – Red Table Wine Clements Hills 2019 Η.Π.Α.
  • Feudo Montoni Sicilia Catarratto Masso 2018, Ιταλία
  • Patrick Jasmin Collines Rhodaniennes La Chevalière, Γαλλία
  • Ver Sacrum Valle de Uco G.S.M. 2018, Αργεντινή
  • Weszeli Kamptal Langenlois Grüner Veltliner 2019, Αυστρία
  • Château de Villeneuve Saumur Champigny 2018, Γαλλία
  • Fattoria San Lorenzo Marche Bianco di Gino 2019, Ιταλία
  • Haarmeyer Clarksburg St. Rey Chenin Blanc Sutter Ranch Vineyard 2019, Η.Π.Α.
  • Grosjean Vallée d’Aoste Torrette 2019, Ιταλία
  • Cascina Fontana Dolcetto d’Alba 2019, Ιταλία
  • Elizabeth Spencer Mendocino Sauvignon Blanc Special Cuvée 2019, Η.Π.Α.
  • Von Winning Pfalz Riesling Winnings 2018, Γερμανία
  • Casa de Saima Bairrada Baga Tonel 10 2018, Πορτογαλία
  • Toro Albalá Montilla-Moriles Eléctrico Fino del Lagar Saca de Primavera NV 500 milliliters, Ισπανία

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η ομάδα του Wine Trails ταξίδεψε γευστικά στην Κρήτη, επιλέγοντας πέντε χαρακτηριστικά ζευγάρια κρασιών και τυριών για μια εμπειρία που τιμά τη δύναμη της...

REPORTS

Σχεδόν παμψηφεί επανεκλέγει για μία ακόμη θητεία πρόεδρος της κλαδικής αμπελουργικής οργάνωσης ΚΕΟΣΟΕ, ο Χρίστος Μάρκου, ο οποίος θέτει ως προτεραιότητα τη χρηματοδότηση και...

REPORTS

Τέσσερα νοτιοαφρικανικά οινοποιεία απέσπασαν σημαντική διεθνή διάκριση, καθώς εντάχθηκαν στη διευρυμένη λίστα των World’s 50 Best Vineyards (θέσεις 51-100) για το 2025, επιβεβαιώνοντας τη...

REPORTS

Τα Ελληνικά Οινοποιεία Α.Ε., ο Όμιλος που συνενώνει μερικά από τα σημαντικότερα και ιστορικότερα ονόματα του ελληνικού κρασιού καθώς και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στην πιο ανεπτυγμένη μορφή θεματικού τουρισμού, πίσω μόνο μετά το κλασσικό μαζικό μοντέλο «ήλιος και θάλασσα» που φέρνει στην Ελλάδα, κάθε χρόνο, δεκάδες εκατομμύρια...

REPORTS

Η ευρωπαϊκή οινοπαραγωγή βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, καθώς η μειωμένη ζήτηση και η υπερπαραγωγή κρασιού πιέζουν τον κλάδο σε πρωτοφανή επίπεδα. Στο Στρασβούργο, στο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας συμμετέχουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, δίνοντας στους επισκέπτες τους την...

REPORTS

Α πό τη φύτευση και τη διαµόρφωση των γραµµών έως τη συγκοµιδή και τη διαχείριση των υπολειµµάτων, κάθε αµπελουργικό έχει πλέον το κατάλληλο µηχάνηµα....