Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στην Νάουσα ο όψιμος τρύγος διόρθωσε τις επιπτώσεις των βροχοπτώσεων

Παρά τις βροχοπτώσεις που έπληξαν τον αμπελοοινικό χώρο την φετινή χρονιά, στην Νάουσα οι οινοποιοί αποφάσισαν να αφήσουν τα σταφύλια να ωριμάσουν λίγο παραπάνω, προκειμένου να σώσουν αρώματα και γεύσεις, που πιθανώς θα έχαναν λόγω των καιρικών συνθηκών.

Η φετινή αμπελοοινική χρονιά αποτέλεσε έκπληξη για πολλές περιοχές τις Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια του έτους οι συνθήκες ήταν ιδανικές, όμως στο τελευταίο στάδιο του αμπελουργικού κύκλου, αυτό της ωρίμασης και πριν τον τρύγο οι βροχοπτώσεις ήταν αρκετές και με μεγάλη διάρκεια, γεγονός που είχε σαν συνέπεια να μην ωριμάσουν πλήρως τα σταφύλια σε σύγκριση με άλλες χρονιές και ο τρύγος να είναι όψιμος.

Οργανοληπτικά η χρονιά εξισορροπήθηκε με την μετάθεση του τρύγου σε μεταγενέστερο χρόνο (περίπου 20 ημερών) λόγω των ικανοποιητικών καιρικών συνθηκών. Η παρουσία χρωστικών στους οίνους είναι εξαιρετική, τα αρώματα και οι τανίνες παραμένουν στην ίδια κατηγορία, ενώ υπάρχουν μεγαλύτερες οξύτητες.

 

ΠΗΓΗ: ΚΕΟΣΟΕ

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σε µια µοναδική σύµπραξη γεύσεων, αρωµάτων και πολιτισµού, τα Οινοποιία Μπουτάρη και το Κτήµα Σεµέλη παρουσίασαν τις νέες τους λευκές ετικέτες στο εµβληµατικό Μουσείο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2025 το 4ο Greek Wine Day, η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που διοργανώνεται στη γειτονική...

REPORTS

Τα τελευταία χρόνια, η παγκόσμια αγορά κρασιού έχει δει μια σημαντική αύξηση της δημοτικότητας των ροζέ κρασιών από την Προβηγκία της Γαλλίας. Δύο ονόματα...

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.

REPORTS

Για 70 χρόνια, οι αμπελώνες στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία έχουν βιώσει μεγαλύτερες αυξήσεις θερμοκρασίας από άλλους αμπελώνες στο Βόρειο Ημισφαίριο.

REPORTS

Σε µια µοναδική σύµπραξη γεύσεων, αρωµάτων και πολιτισµού, τα Οινοποιία Μπουτάρη και το Κτήµα Σεµέλη παρουσίασαν τις νέες τους λευκές ετικέτες στο εµβληµατικό Μουσείο...