Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στην Λήμνο ο τρύγος έδωσε πλούσια αρώματα του Μοσχάτου Αλεξανδρείας

Ο χειμώνας στη Λήμνο ήταν αρκετά κρύος, με καλές βροχοπτώσεις που δημιούργησαν επαρκές υδατικό απόθεμα για τα αμπέλια. Οι καιρικές συνθήκες την άνοιξη και το καλοκαίρι ήταν αρκετά ξηρικές, με αποτέλεσμα να μην παρουσιαστούν μυκητολογικές προσβολές.

Το καλοκαίρι που ακολούθησε χαρακτηρίστηκε από ήπιες θερμοκρασίες και ξηρασία, συνθήκες που χαρακτηρίζονται ως ιδανικές και για τις δύο καλλιεργούμενες ποικιλίες , μέχρι και τις τελευταίες μέρες πριν την έναρξη του τρυγητού. Η μεγάλη σχετικά ποσότητα βροχής που έπεσε εκείνο το χρονικό διάστημα καθυστέρησε τη συγκομιδή των σταφυλιών ,αλλά δεν προκάλεσε την εμφάνιση ασθενειών, αντιθέτως συνέβαλλε θετικά στην ανάπτυξη του αρωματικού δυναμικού των σταφυλιών, ιδιαίτερα του Μοσχάτου.

Ο τρύγος του Μοσχάτου Αλεξανδρείας διήρκεσε από τις 24 Αυγούστου ως τις 13 Σεπτεμβρίου, και το σταφύλι είχε πολύ καλά ποσοστά σακχάρων και καλές για την ποικιλία οξύτητες, με αποτέλεσμα οίνους με πολύ καλή δομή και αρωματικό προφίλ τόσο γλυκούς , όσο και ξηρούς. Η φετινή εσοδεία όλων των τύπων οίνων που παράγει ο ΑΣ ΛΗΜΝΟΥ-Η ΕΝΩΣΗ αναμένεται για μια ακόμα χρονιά να αναδίδει τον τυπικό πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα του Μοσχάτου, δικαιολογώντας για μια ακόμα φορά τον χαρακτηρισμό τους ως ΠΟΠ.

Το Λημνιό τρυγήθηκε στις 14-15 Σεπτεμβρίου, δίνοντας ξηρά κρασιά με υψηλό αλκοολικό τίτλο, πολύ καλό αρωματικό δυναμικό και φαινολική ωριμότητα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον φαίνεται ότι θα έχει η εξέλιξη της παλαίωσης Λημνιού ΠΟΠ εσοδείας 2022.

Η ποσότητα των σταφυλιών ήταν οριακά μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι, συνεχίζοντας την σταθερή αυξητική τάση των τελευταίων ετών.

 

ΠΗΓΗ: ΚΕΟΣΟΕ

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία αλκοολούχων ποτών αλλάζει ραγδαία, καθώς οι νέες προτιμήσεις των καταναλωτών και οι τεχνολογικές εξελίξεις καθορίζουν ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κατάθεση ψυχής και όχι ένα απλό προϊόν είναι το τσίπουρο, και ειδικά το παλαιωµένο, σύµφωνα µε τον εµβληµατικό αποσταγµατοποιό Κώστα Τσιλιλή, τον άνθρωπο που...

REPORTS

Τα πιο πολύτιμα εμπορικά σήματα μπύρας, ποτών, σαμπάνιας και κρασιού στον κόσμο σημείωσαν συνολική αύξηση της αξίας τους το 2025, σύμφωνα με νέα έκθεση...

REPORTS

Η Ελλάδα υποδέχεται και φέτος υψηλόβαθμα στελέχη του LCBO (Liquor Control Board of Ontario), του μεγαλύτερου εισαγωγικού οργανισμού ποτών παγκοσμίως και μονοπωλίου της επαρχίας...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στο Μουσείου Οίνου της Σάμου, που παντρεύει την αυθεντική οινική παράδοση με τη σύγχρονη μουσειακή άποψη, οι συμμετέχοντες στις premium γευσιγνωσίες, ταξιδεύουν μέσα από...

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία αλκοολούχων ποτών αλλάζει ραγδαία, καθώς οι νέες προτιμήσεις των καταναλωτών και οι τεχνολογικές εξελίξεις καθορίζουν ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο.

REPORTS

Οι κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειών ενημερώνουν ότι οι δηλώσεις συγκομιδής θα υποβάλλονται από τους υπόχρεους αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, μόνο ηλεκτρονικά...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κατάθεση ψυχής και όχι ένα απλό προϊόν είναι το τσίπουρο, και ειδικά το παλαιωµένο, σύµφωνα µε τον εµβληµατικό αποσταγµατοποιό Κώστα Τσιλιλή, τον άνθρωπο που...