Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στα σκαριά το μεγαλύτερο αποστακτήριο της Νέας Ζηλανδίας

Η έδρα απόσταξης των βραβευμένων ποτών της Scapegrace , τζιν και βότκας ολοκληρώνεται τον επόμενο χρόνο, χωρίς να παραλείψει να κυκλοφορήσει και το εκλεκτό single malt whisky της .

Την επιλογή του τόπου, του Central Otago, καθόρισε η καλή ποιότητα του νερού, που απορρέει από τις Νότιες Άλπεις,  γεγονός που τις καθιστά ιδανικής σύστασης για παραγωγή  αποσταγμάτων.
«Το μισό της διαδρομής μεταξύ του ισημερινού και του νότιου πόλου διατρέχει απευθείας την τοποθεσία του αποστακτηρίου μας, δίνοντάς μας ακραίες θερμοκρασίες σε ζεστές και χαμηλές θερμοκρασίες – ένα βέλτιστο περιβάλλον για παλαίωση ουίσκι», είπε ο McLaughlin, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.

Η νέα εγκατάσταση εκτείνεται σε 36 εκτάρια και κυκλώνεται από τη λίμνη Dunstan, το όρος Piza και τα βουνά Bendigo. Το όνομα της εταιρίας ιδρύθηκε το 2014 από τους; McLaughlin, Mark Neal και Richard Bourke, τρεις λάτρεις του ποτού τζιν. Το 2019, με την παραγωγή του πρώτου στον κόσμο μαύρου Τζιν, που σε συνδυασμό με τόνικ μετατρέπεται σε μωβ απόχρωση, η εταιρία άρχισε να επεκτείνεται και να ανεβαίνουν οι πωλήσεις.

Τα μέχρι τώρα αποστάγματα παράγονταν με χρήση αποστακτηρίου με σύμβαση, στους πρόποδες των Άλπεων, οπότε η ίδρυση της μεγάλης αυτής εγκατάστασης θα αποτελέσει και το πρώτο επίσημο αποστακτήριο της εταιρίας. Το νέο κτίριο σχεδιάστηκε από την Cheshire Architects με έδρα το Ώκλαντ.

Η κατασκευή του πρώτου κτιρίου έχει ήδη ξεκινήσει , στο οποίο θα στεγαστούν τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, μια αίθουσα εμφιάλωσης, μια αποθήκη και η πρώτη αίθουσα βαρελιών. Θα ανοίξει τον Αύγουστο του 2022. Το δεύτερο κτίριο θα λειτουργήσει επίσημα τον Οκτώβριο του 2023. Θα λειτουργεί μπαρ και εστιατόριο, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν περιηγήσεις στο αποστακτήριο και να επισκεφθούν κοντινά χρυσωρυχεία. Το αποστακτήριο θα ανοίξει για το κοινό τον Νοέμβριο του 2023.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

REPORTS

Η διάσωση της ελληνικής αμπελουργίας  ήταν το θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης  συνάντησης , του νεοεκλεγέντα Προέδρου του ΣΕΟ κ. Στέλιου Μπουτάρη....

REPORTS

Η ποιότητα του επώνυµου κρασιού στην Ελλάδα βαίνει βελτιούµενη µε την απήχησή του στις διεθνείς αγορές να αυξάνεται. Ωστόσο, οι οινοποιοί στη χώρα µας...

REPORTS

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου αναδείχθηκε από την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του με το Στέλλιο Μπουτάρη να αναλαμβάνει την προεδρεία σε...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2025 το 4ο Greek Wine Day, η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που διοργανώνεται στη γειτονική...

REPORTS

Για 70 χρόνια, οι αμπελώνες στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία έχουν βιώσει μεγαλύτερες αυξήσεις θερμοκρασίας από άλλους αμπελώνες στο Βόρειο Ημισφαίριο.