Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ροζέ από Αγιωργίτικο και Grenage ετοιμάζει η Οινοποιία Άκραθως

Προσπάθειες που έρχονται να μετουσιώσουν την δυναμική της μικρής παραγωγής σε οινική έκφραση αξιώσεων, αποτελεί το παράδειγμα της Οινοποιίας Άκραθως με έδρα τη βόρεια Ελλάδα.

Η Οινοποιία Άκραθως θα φέρει στο προσκήνιο μία νέα ροζέ ετικέτα, που θα συνδυάζει Αγιωργίτικο και Grenage.

Η Οινοποιία Άκραθως (Akrathos Newlands Winery) έχει έδρα στην Βορειοανατολική Χαλκιδική και επικεφαλής της είναι ο οινοποιός, Μπάμπης Μπεκρής. «Εστιάζουμε κατά κύριο λόγο στις ελληνικές ποικιλίες. Το μεγαλύτερο μέρος του αμπελώνα μας αποτελείται από ασύρτικο, το οποίο πλαισιώνεται και από τις δύο ερυθρές, το Ξινόμαυρο και το Αγιωργίτικο», είπε στο Wine Trails στο πλαίσιο της πρόσφατης έκθεσης Οινόραμα στο Ζάππειο.

Να σημειωθεί ότι η Οινοποιία Άκραθως πραγματοποιεί εξαγωγές σε Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία σε μικρές ποσότητες, ενώ η συνολική παραγωγή αγγίζει τις 35.000 φιάλες ετησίως. Στόχος είναι να αγγίξει προσεχώς τις 50.000 φιάλες.

 

Φωτογραφίες: Γεωργία Καραμαλή

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Το μέγεθος της αγοράς βιολογικών κρασιών στην Ευρώπη αποτιμήθηκε πέρυσι σε 9,20 δισ. δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 10,6%...

REPORTS

Χαμηλότερα του αναμενόμενου, δείχνει να εξελίσσεται τελικά ο φετινός τρύγος, ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι στρεμματικές αποδόσεις που καταγράφονται στις περισσότερες αμπελουργικές ζώνες και...

REPORTS

Το ελληνικό καλοκαίρι, εκτός από ήλιο και θάλασσα, είχε και επιτυχίες - γεμάτες γεύση, άρωμα και διακρίσεις. Το Κτήμα Σεμέλη, επιστρέφει από τον διεθνή...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η φετινή οινική χρονιά στην Καλιφόρνια δεν κρίνεται από τον καιρό, αυτός στάθηκε σύμμαχος. Κρίνεται από την οικονομία, τις συνήθειες κατανάλωσης και τις αποφάσεις...

REPORTS

Η νόσος του Pierce, που προκαλείται από το βακτήριο Xylella fastidiosa, αναδεικνύεται σε ολοένα σοβαρότερη απειλή για τους αμπελώνες του πλανήτη. Νέα διεθνής έρευνα,...

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος Ενημέρωσης της ΕΘΕΑΣ για την “Υπεύθυνη Κατανάλωση Οίνου και το Καθεστώς Ένωσης των Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓΕ)”, με διακριτικό...