Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ποικιλίες ανθεκτικές σε μύκητες αναδεικνύει masterclass στη Γαλλία

«Souvignier gris και G9» για τα λευκά και «3160, 3176 και 3179» για τα κόκκινα  είναι οι ποικιλίες αμπέλου ανθεκτικές στον περονόσπορο και την ερυσίβη που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια ενός masterclass που διοργάνωσαν τα εργαστήρια Dubernet στη Narbonne της Γαλλίας.

Το masterclass παρακολούθησαν 110 αμπελουργοί και μέλη της βιομηχανίας, που ήθελαν να μάθουν για ποικιλίες που επιτρέπουν δραστική μείωση της χρήσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Όσο άξιες κι αν είναι οι ποικιλίες για την ικανότητά τους να αντιστέκονται στις ασθένειες, ο Matthieu Dubernet, Διευθύνων Σύμβουλος των ομώνυμων εργαστηρίων, ισχυρίστηκε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει κανένας συμβιβασμός όσον αφορά τις ιδιότητες του αρώματος και της γεύσης». Αναφερόταν στα υβρίδια άμεσης παραγωγής «με τα χαρακτηριστικά του πλαδαρά χαρακτηριστικά  ή ελαττώματα που συνδέονται με την παραγωγή μεθανόλης».

Αν και προειδοποίησε το κοινό του ότι ορισμένα από τα κρασιά που παρουσιάστηκαν στη δοκιμή παρουσίασαν «εντυπωσιακό επίπεδο ποιότητας», ο Dubernet τους υπενθύμισε επίσης ότι πρέπει να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους «σε ποικιλίες που διατηρούν την αρωματική φρεσκάδα στα λευκά καθώς και στα κόκκινα. Δεν είναι ποτέ καλό να τρυγάς σταφύλια τον Ιούλιο». Γενικά, οι παραγωγοί πρέπει να επιλέγουν ποικιλίες σταφυλιού που ανταποκρίνονται στις δυνατότητες των αμπελώνων στο Languedoc, στις απαιτήσεις των πελατών αλλά και της αγοράς».

Πηγή: Vitisphere.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Wine Paris 2025 πρόκειται να μετατρέψει το Παρίσι σε παγκόσμιο κόμβο για το κρασί και τα οινοπνευματώδη ποτά από τις 10 έως τις...

REPORTS

Το Crystal Springs της Napa Valley AVA γίνεται η 18η επίσημη ονομασία της διάσημης αμπελουργικής περιοχής. Η νέα AVA χωροθετείται σε μια λοφώδη περιοχή...

REPORTS

Οι εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) συνεχίζουν να επηρεάζουν το εμπόριο κρασιού με νέους και συναρπαστικούς τρόπους. Η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να διαδραματίσει βασικό...

REPORTS

Ο François Bouteille ανέλαβε τη θέση του διευθυντή και ο Bertrand Minchin τη θέση του συμπροέδρου του Bureau Interprofessionnel des Vins du Centre-Loire (BIVC).

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...

REPORTS

Η επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει φέρει σε εγρήγορση τη γαλλική οινοβιομηχανία, υπενθυμίζοντας με ανησυχία τις επιπτώσεις του λεγόμενου...