Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ποικιλίες ανθεκτικές σε μύκητες αναδεικνύει masterclass στη Γαλλία

«Souvignier gris και G9» για τα λευκά και «3160, 3176 και 3179» για τα κόκκινα  είναι οι ποικιλίες αμπέλου ανθεκτικές στον περονόσπορο και την ερυσίβη που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια ενός masterclass που διοργάνωσαν τα εργαστήρια Dubernet στη Narbonne της Γαλλίας.

Το masterclass παρακολούθησαν 110 αμπελουργοί και μέλη της βιομηχανίας, που ήθελαν να μάθουν για ποικιλίες που επιτρέπουν δραστική μείωση της χρήσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Όσο άξιες κι αν είναι οι ποικιλίες για την ικανότητά τους να αντιστέκονται στις ασθένειες, ο Matthieu Dubernet, Διευθύνων Σύμβουλος των ομώνυμων εργαστηρίων, ισχυρίστηκε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει κανένας συμβιβασμός όσον αφορά τις ιδιότητες του αρώματος και της γεύσης». Αναφερόταν στα υβρίδια άμεσης παραγωγής «με τα χαρακτηριστικά του πλαδαρά χαρακτηριστικά  ή ελαττώματα που συνδέονται με την παραγωγή μεθανόλης».

Αν και προειδοποίησε το κοινό του ότι ορισμένα από τα κρασιά που παρουσιάστηκαν στη δοκιμή παρουσίασαν «εντυπωσιακό επίπεδο ποιότητας», ο Dubernet τους υπενθύμισε επίσης ότι πρέπει να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους «σε ποικιλίες που διατηρούν την αρωματική φρεσκάδα στα λευκά καθώς και στα κόκκινα. Δεν είναι ποτέ καλό να τρυγάς σταφύλια τον Ιούλιο». Γενικά, οι παραγωγοί πρέπει να επιλέγουν ποικιλίες σταφυλιού που ανταποκρίνονται στις δυνατότητες των αμπελώνων στο Languedoc, στις απαιτήσεις των πελατών αλλά και της αγοράς».

Πηγή: Vitisphere.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η παγκόσμια αγορά των εκλεκτών κρασιών δείχνει να ανακτά τη δυναμική της, όπως καταγράφεται στα πρόσφατα στοιχεία της διεθνούς πλατφόρμας εμπορίου Liv-ex. Μετά από...

REPORTS

Δέκα χρόνια μετά την θεμελίωση της ιδέας, η έκδοση θεσμός The Top50 του Wine Trails επιστρέφει πιο ώριμη και φιλόδοξη από ποτέ. Με ανανεωμένη...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ευκολόπιοτη και σύνθετη, φιλική αλλά και «ψαγμένη» η Μαλαγουζιά δεν περνά ποτέ απαρατήρητη. Με προτάσεις που προέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όταν μπαίνει...

REPORTS

Οι Έλληνες καταναλωτές είναι ολοένα και πιο δεκτικοί στην ιδέα του μη αλκοολούχου κρασιού, με τις γυναίκες και τους νεότερους σε ηλικία να δείχνουν...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Περίπου 100 χρόνια μετά της οινοποιητικής Καμπά στη Μαντινεία, το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής Μπουτάρη από τον όμιλο...

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...