Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Με δέσμευση την ποιότητα ο ΑΟΣ Τυρνάβου είναι πιστός στρατιώτης της Θεσσαλικής γης

Με βασική αρχή την αξιοποίηση των θησαυρών που παρέχει η Θεσσαλική γη και τη διασπορά τους σε όλο τον κόσμο αλλά και δέσμευση στην ποιότητα και την ικανοποίηση των αναγκών των πελατών, ο ΑΟΣ Τυρνάβου κρατά ζωντανό όραμα της διατήρησης της κληρονομιάς των συνεταιριστών του Τυρνάβου.

Σκοπός του Συνεταιρισµού είναι να απορροφά την παραγωγή των αγροτών αποδίδοντάς τους την αξία των σταφυλιών, να ενώνει τους ντόπιους παραγωγούς στην προσπάθεια διατήρησης της καλλιέργειας και να προωθεί τις αξίες της περιοχής στους καταναλωτές

Αµπελώνες και υποδοµές

Οι αµπελώνες του ΑΟΣ Τυρνάβου βρίσκονται σε υψόµετρο 70-250 µέτρων. Το έδαφος είναι κυρίως αργιλο-αµµώδες, αργιλο-πηλώδες µε έντονη παρουσία  ασβεστόλιθων. Το µικροκλίµα της περιοχής χαρακτηρίζεται από χαµηλές θερµοκρασίες το χειµώνα µε ήπιες βροχοπτώσεις, ενώ τα καλοκαίρια είναι συνήθως ζεστά και ξηρά.

Ο Συνεταιρισµός διαθέτει ένα αποσταγµατοποιείο και ένα οινοποιείο. Οι κτιριακές του εγκαταστάσεις καλύπτουν µια έκταση 15.000 τ.µ. σε ιδιόκτητους χώρους 70.000 τ.µ. Ακόµα, διαθέτει οινοδεξαµενές 13.500 τόνων, επτά εµφιαλωτικές γραµµές και ένα οινολογικό εργαστήριο.

«Βασιλιάς» το Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου

Στην φαρέτρα του ΑΟΣ Τυρνάβου βρίσκονται αρωµατικές ποικιλίες σταφυλιών όπως  Ροδίτης, Μπαντίκι και  Ληµνιώνα,  που καλλιεργούνται παραδοσιακά στην περιοχή, όπως επίσης και άλλες που ευδοκίµησαν αργότερα, όπως  Ντεµπίνα,  Μαλαγουζιά και  Ασύρτικο  που δίνουν ισορροπηµένα κρασιά και αποστάγµατα. Ο «βασιλιάς» όµως των ποικιλιών, είναι το Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου, που καλύπτει το µεγαλύτερο µέρος των αµπελώνων και οινοποιείται σε ερυθρά, ροζέ ακόµα και λευκά κρασιά.

Κρασιά και αποστάγµατα

Ο ΑΟΣ Τυρνάβου διαθέτει µια µεγάλη γκάµα κρασιών. Ανάµεσά τους ξεχωρίζει ο ΠΓΕ λευκός οίνος «Θεσσαλικός», γνωστός και ως «Νέκταρ των Θεών», και το βραβευµένο µε ασηµένια διάκριση PAR Greek Wine Award 2017 λευκό Μοσχάτο Τυρνάβου.

Την ίδια διάκριση φέρει και το Μοσχάτο Τυρνάβου ροζέ µε δυνατά αρώµατα τριαντάφυλλου. Στις υπόλοιπες ετικέτες ξεχωρίζει ο «Ρόδοινος» ηµίγλυκος λευκός οίνος, ο «Ρόδοινος» ηµίγλυκος ροζέ, η σειρά κρασιών Καράφες που αποτελείται από παραδοσιακά ευκολόπιοτα ελληνικά κρασιά Μοσχάτο Λευκό, Μοσχάτο ροζέ, Αρετάκι (λευκό ξηρό), Μοσχάτο ερυθρό ξηρό, Ηµίγλυκο Μοσχάτο ερυθρό, Ρετσινάκι (Ρετσίνα), σε καραφάκια ταβέρνας. Τέλος, διαθέτει τη σειρά κρασιών «Ασκός» Bag-in-box.

Πέρα από κρασιά, ο ΑΟΣ Τυρνάβου παράγει το Συνεταιριστικό Τσίπουρο Τυρνάβου, το Τσίπουρο µε κρόκο «Στίγµα», το Ούζο Τυρνάβου, το «Old Spirit» παλαιωµένο τσίπουρο Τυρνάβου και το νέο Τσίπουρο Τυρνάβου µε Μαστίχα Χίου.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ίσως τελικά τα πράγματα να είναι πιο απλά απ’ ό,τι νομίζουμε. Μέχρι τότε, βέβαια, όλα δείχνουν σύνθετα και ο κόσμος του κρασιού δεν θα...

REPORTS

Οι εκδηλώσεις του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου συνδιοργανώθηκαν μαζί με τις υπερδραστήριες τοπικές Ενώσεις Οινοχόων και είχαν στόχο τη γνωριμία του ελληνικού κρασιού με τους...

REPORTS

Ο Luigi Moio, πρόεδρος του Διεθνή Οργανισμού Οίνου και Αμπέλου (OIV) έδωσε από το Πανεπιστήμιο της Νάπολης, μια διάλεξη σχετικά με την περίπλοκη φύση...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Vinexpo Asia 2025 θα επιστρέψει στη Σιγκαπούρη από τις 27 έως τις 29 Μαΐου, συγκεντρώνοντας ηγέτες του κλάδου, εκθέτες και αγοραστές από όλη...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ίσως τελικά τα πράγματα να είναι πιο απλά απ’ ό,τι νομίζουμε. Μέχρι τότε, βέβαια, όλα δείχνουν σύνθετα και ο κόσμος του κρασιού δεν θα...

REPORTS

Οι εκδηλώσεις του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου συνδιοργανώθηκαν μαζί με τις υπερδραστήριες τοπικές Ενώσεις Οινοχόων και είχαν στόχο τη γνωριμία του ελληνικού κρασιού με τους...

REPORTS

Ο Luigi Moio, πρόεδρος του Διεθνή Οργανισμού Οίνου και Αμπέλου (OIV) έδωσε από το Πανεπιστήμιο της Νάπολης, μια διάλεξη σχετικά με την περίπλοκη φύση...

REPORTS

Ρόλο «κλειδί» για την περιφερειακή ανάπτυξη στην Ελλάδα, παίζουν οι μικροί οινοποιοί της χώρας, ενώ συχνά, με την επιμονή τους σε γηγενείς ποικιλίες, οι...