Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Με δέσμευση την ποιότητα ο ΑΟΣ Τυρνάβου είναι πιστός στρατιώτης της Θεσσαλικής γης

Με βασική αρχή την αξιοποίηση των θησαυρών που παρέχει η Θεσσαλική γη και τη διασπορά τους σε όλο τον κόσμο αλλά και δέσμευση στην ποιότητα και την ικανοποίηση των αναγκών των πελατών, ο ΑΟΣ Τυρνάβου κρατά ζωντανό όραμα της διατήρησης της κληρονομιάς των συνεταιριστών του Τυρνάβου.

Σκοπός του Συνεταιρισµού είναι να απορροφά την παραγωγή των αγροτών αποδίδοντάς τους την αξία των σταφυλιών, να ενώνει τους ντόπιους παραγωγούς στην προσπάθεια διατήρησης της καλλιέργειας και να προωθεί τις αξίες της περιοχής στους καταναλωτές

Αµπελώνες και υποδοµές

Οι αµπελώνες του ΑΟΣ Τυρνάβου βρίσκονται σε υψόµετρο 70-250 µέτρων. Το έδαφος είναι κυρίως αργιλο-αµµώδες, αργιλο-πηλώδες µε έντονη παρουσία  ασβεστόλιθων. Το µικροκλίµα της περιοχής χαρακτηρίζεται από χαµηλές θερµοκρασίες το χειµώνα µε ήπιες βροχοπτώσεις, ενώ τα καλοκαίρια είναι συνήθως ζεστά και ξηρά.

Ο Συνεταιρισµός διαθέτει ένα αποσταγµατοποιείο και ένα οινοποιείο. Οι κτιριακές του εγκαταστάσεις καλύπτουν µια έκταση 15.000 τ.µ. σε ιδιόκτητους χώρους 70.000 τ.µ. Ακόµα, διαθέτει οινοδεξαµενές 13.500 τόνων, επτά εµφιαλωτικές γραµµές και ένα οινολογικό εργαστήριο.

«Βασιλιάς» το Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου

Στην φαρέτρα του ΑΟΣ Τυρνάβου βρίσκονται αρωµατικές ποικιλίες σταφυλιών όπως  Ροδίτης, Μπαντίκι και  Ληµνιώνα,  που καλλιεργούνται παραδοσιακά στην περιοχή, όπως επίσης και άλλες που ευδοκίµησαν αργότερα, όπως  Ντεµπίνα,  Μαλαγουζιά και  Ασύρτικο  που δίνουν ισορροπηµένα κρασιά και αποστάγµατα. Ο «βασιλιάς» όµως των ποικιλιών, είναι το Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου, που καλύπτει το µεγαλύτερο µέρος των αµπελώνων και οινοποιείται σε ερυθρά, ροζέ ακόµα και λευκά κρασιά.

Κρασιά και αποστάγµατα

Ο ΑΟΣ Τυρνάβου διαθέτει µια µεγάλη γκάµα κρασιών. Ανάµεσά τους ξεχωρίζει ο ΠΓΕ λευκός οίνος «Θεσσαλικός», γνωστός και ως «Νέκταρ των Θεών», και το βραβευµένο µε ασηµένια διάκριση PAR Greek Wine Award 2017 λευκό Μοσχάτο Τυρνάβου.

Την ίδια διάκριση φέρει και το Μοσχάτο Τυρνάβου ροζέ µε δυνατά αρώµατα τριαντάφυλλου. Στις υπόλοιπες ετικέτες ξεχωρίζει ο «Ρόδοινος» ηµίγλυκος λευκός οίνος, ο «Ρόδοινος» ηµίγλυκος ροζέ, η σειρά κρασιών Καράφες που αποτελείται από παραδοσιακά ευκολόπιοτα ελληνικά κρασιά Μοσχάτο Λευκό, Μοσχάτο ροζέ, Αρετάκι (λευκό ξηρό), Μοσχάτο ερυθρό ξηρό, Ηµίγλυκο Μοσχάτο ερυθρό, Ρετσινάκι (Ρετσίνα), σε καραφάκια ταβέρνας. Τέλος, διαθέτει τη σειρά κρασιών «Ασκός» Bag-in-box.

Πέρα από κρασιά, ο ΑΟΣ Τυρνάβου παράγει το Συνεταιριστικό Τσίπουρο Τυρνάβου, το Τσίπουρο µε κρόκο «Στίγµα», το Ούζο Τυρνάβου, το «Old Spirit» παλαιωµένο τσίπουρο Τυρνάβου και το νέο Τσίπουρο Τυρνάβου µε Μαστίχα Χίου.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Από την 1η Αυγούστου, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλλουν μέγιστο δασμό 15% στα κρασιά και τα οινοπνευματώδη ποτά που εισάγονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

REPORTS

Σε απόσταση από τις πραγµατικές ανάγκες της αγοράς και τις προδιαγραφές που υπαγορεύει η διαχείριση ενός ευαίσθητου προϊόντος όπως είναι το κρασί, δείχνει να...

REPORTS

Τα πιο πολύτιμα εμπορικά σήματα μπύρας, ποτών, σαμπάνιας και κρασιού στον κόσμο σημείωσαν συνολική αύξηση της αξίας τους το 2025, σύμφωνα με νέα έκθεση...

REPORTS

Η Ελλάδα υποδέχεται και φέτος υψηλόβαθμα στελέχη του LCBO (Liquor Control Board of Ontario), του μεγαλύτερου εισαγωγικού οργανισμού ποτών παγκοσμίως και μονοπωλίου της επαρχίας...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Τις τιμές αγοράς για τα οινοστάφυλα εσοδείας 2025 ανακοίνωσε στα μέλη παραγωγούς της η Ένωση Ηρακλείου. Η παραλαβή των σταφυλιών θα ξεκινήσει τη Δευτέρα...

REPORTS

Με πρωτεργάτη το ούζο, σε πολλές premium αλλά και καινοτόµες εκδοχές, που κινεί τις ελληνικές εξαγωγές από τον προηγούµενο αιώνα, αλλά και το τσίπουρο,...

REPORTS

Σε απόσταση από τις πραγµατικές ανάγκες της αγοράς και τις προδιαγραφές που υπαγορεύει η διαχείριση ενός ευαίσθητου προϊόντος όπως είναι το κρασί, δείχνει να...

REPORTS

Ως αμπελουργός, ο μυθικός βασιλιάς «Αγκαίος» της Σάμου θα εκτιμούσε αναμφίβολα αυτό το αρωματικό και ελαφρύ στο στόμα κόκκινο κρασί από τη νησιωτική ποικιλία...