Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πιο αργά θα τρυγηθούν τα αμπέλια τις Βουργουνδίας λόγω των παγετών

Αν και το BIVB (Bureau Interprofessionnel des Vins de Bourgogne) παραδέχτηκε ότι οι δύο παγετοί στις αρχές Απριλίου μετά από έναν ήπιο, ξηρό χειμώνα «είχαν φοβηθεί όλοι για το χειρότερο», είπε ότι ο αντίκτυπος είχε περιοριστεί σε ορισμένεςς περιοχές στο βόρειο τμήμα της Βουργουνδίας.

Οι καλλιεργητές σε περιοχές που προστατεύονται από τον παγετό ανακουφίστηκαν πάρα πολύ καθώς ο παγετός στις 3 και 11 Απριλίου ήρθε αφού ο κύκλος ανάπτυξης είχε ήδη ξεκινήσει λόγω μιας ήπιας άνοιξης και οι βλαστοί είχαν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται στα αμπέλια. Ωστόσο, η έκπτυξη οφθαλμών σε άλλα σημεία «επιβραδύνθηκε ελαφρά» σε αμπέλια που επλήγησαν από παγετό, με το BIVB να επισημαίνει ότι τα αμπέλια βρίσκονταν σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης σε όλη την περιοχή, ανάλογα με την τοποθεσία και την ποικιλία τους.

Επιβεβαίωσε ότι η εκτιμώμενη ημερομηνία τρύγου στα μέσα του προϋπολογισμού είναι ελαφρώς μεταγενέστερη από ό,τι το 2021, αν και παραμένει εντός του μέσου όρου των τελευταίων 28 ετών.

Σημείωσε ότι η ζέστη στις αρχές Μαΐου, μαζί με τις βροχοπτώσεις είχαν επιταχύνει τον ρυθμό της σεζόν, με την ανθοφορία να ξεκινά ήδη από την περασμένη εβδομάδα σε ορισμένες από τις πρώτες ποικιλίες και τομείς.

Ωστόσο, τον περασμένο μήνα, η BIVB προειδοποίησε για προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν, λόγω της σταθερής ζήτησης σε συνδυασμό με τις μειωμένες αποδόσεις το 2021, γεγονός που σήμαινε ότι οι μετοχές ήταν πολύ κάτω από τον μέσο όρο των τελευταίων πέντε εκστρατειών. Υπάρχουν επίσης ανησυχίες ότι η αύξηση των παγετών την άνοιξη αυξάνει την οικονομική πίεση στους καλλιεργητές και στενεύει τα περιθώρια κέρδους τους.

Σε μια συνέντευξη με την επιχείρηση ποτών τον περασμένο μήνα, ο Frédéric Drouhin, πρόεδρος του καλλιεργητή και διαπραγματευτή της Βουργουνδίας Maison Joseph Drouhin, εξέφρασε τις ανησυχίες του για την τιμολόγηση των κρασιών από αυτή τη σημαντική γαλλική αμπελοοινική περιοχή λόγω του διογκωμένου κόστους παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου του μετριασμού της αυξανόμενης πρόβλημα των παγετών της άνοιξης

Πηγή: DrinksBusiness.com

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η παγκόσμια αγορά των εκλεκτών κρασιών δείχνει να ανακτά τη δυναμική της, όπως καταγράφεται στα πρόσφατα στοιχεία της διεθνούς πλατφόρμας εμπορίου Liv-ex. Μετά από...

REPORTS

Δέκα χρόνια μετά την θεμελίωση της ιδέας, η έκδοση θεσμός The Top50 του Wine Trails επιστρέφει πιο ώριμη και φιλόδοξη από ποτέ. Με ανανεωμένη...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ευκολόπιοτη και σύνθετη, φιλική αλλά και «ψαγμένη» η Μαλαγουζιά δεν περνά ποτέ απαρατήρητη. Με προτάσεις που προέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όταν μπαίνει...

REPORTS

Οι Έλληνες καταναλωτές είναι ολοένα και πιο δεκτικοί στην ιδέα του μη αλκοολούχου κρασιού, με τις γυναίκες και τους νεότερους σε ηλικία να δείχνουν...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Περίπου 100 χρόνια μετά της οινοποιητικής Καμπά στη Μαντινεία, το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής Μπουτάρη από τον όμιλο...

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...