Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πιο αργά θα τρυγηθούν τα αμπέλια τις Βουργουνδίας λόγω των παγετών

Αν και το BIVB (Bureau Interprofessionnel des Vins de Bourgogne) παραδέχτηκε ότι οι δύο παγετοί στις αρχές Απριλίου μετά από έναν ήπιο, ξηρό χειμώνα «είχαν φοβηθεί όλοι για το χειρότερο», είπε ότι ο αντίκτυπος είχε περιοριστεί σε ορισμένεςς περιοχές στο βόρειο τμήμα της Βουργουνδίας.

Οι καλλιεργητές σε περιοχές που προστατεύονται από τον παγετό ανακουφίστηκαν πάρα πολύ καθώς ο παγετός στις 3 και 11 Απριλίου ήρθε αφού ο κύκλος ανάπτυξης είχε ήδη ξεκινήσει λόγω μιας ήπιας άνοιξης και οι βλαστοί είχαν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται στα αμπέλια. Ωστόσο, η έκπτυξη οφθαλμών σε άλλα σημεία «επιβραδύνθηκε ελαφρά» σε αμπέλια που επλήγησαν από παγετό, με το BIVB να επισημαίνει ότι τα αμπέλια βρίσκονταν σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης σε όλη την περιοχή, ανάλογα με την τοποθεσία και την ποικιλία τους.

Επιβεβαίωσε ότι η εκτιμώμενη ημερομηνία τρύγου στα μέσα του προϋπολογισμού είναι ελαφρώς μεταγενέστερη από ό,τι το 2021, αν και παραμένει εντός του μέσου όρου των τελευταίων 28 ετών.

Σημείωσε ότι η ζέστη στις αρχές Μαΐου, μαζί με τις βροχοπτώσεις είχαν επιταχύνει τον ρυθμό της σεζόν, με την ανθοφορία να ξεκινά ήδη από την περασμένη εβδομάδα σε ορισμένες από τις πρώτες ποικιλίες και τομείς.

Ωστόσο, τον περασμένο μήνα, η BIVB προειδοποίησε για προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν, λόγω της σταθερής ζήτησης σε συνδυασμό με τις μειωμένες αποδόσεις το 2021, γεγονός που σήμαινε ότι οι μετοχές ήταν πολύ κάτω από τον μέσο όρο των τελευταίων πέντε εκστρατειών. Υπάρχουν επίσης ανησυχίες ότι η αύξηση των παγετών την άνοιξη αυξάνει την οικονομική πίεση στους καλλιεργητές και στενεύει τα περιθώρια κέρδους τους.

Σε μια συνέντευξη με την επιχείρηση ποτών τον περασμένο μήνα, ο Frédéric Drouhin, πρόεδρος του καλλιεργητή και διαπραγματευτή της Βουργουνδίας Maison Joseph Drouhin, εξέφρασε τις ανησυχίες του για την τιμολόγηση των κρασιών από αυτή τη σημαντική γαλλική αμπελοοινική περιοχή λόγω του διογκωμένου κόστους παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου του μετριασμού της αυξανόμενης πρόβλημα των παγετών της άνοιξης

Πηγή: DrinksBusiness.com

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η νέα εγκατάσταση αποσκοπεί στη διατήρηση της ποιότητας του κρασιού, ενώ παράλληλα ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για επιλογές με χαμηλότερο αλκοόλ και καινοτόμα...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με τα ροζέ κρασιά να κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών, οι οινοποιητικές προσπάθειες των τελευταίων ετών στη συγκεκριμένη κατηγορία έχουν ενταθεί, εισάγοντας μάλιστα...

REPORTS

Σε µια µοναδική σύµπραξη γεύσεων, αρωµάτων και πολιτισµού, τα Οινοποιία Μπουτάρη και το Κτήµα Σεµέλη παρουσίασαν τις νέες τους λευκές ετικέτες στο εµβληµατικό Μουσείο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2025 το 4ο Greek Wine Day, η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που διοργανώνεται στη γειτονική...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2025 το 4ο Greek Wine Day, η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που διοργανώνεται στη γειτονική...

REPORTS

Σε µια µοναδική σύµπραξη γεύσεων, αρωµάτων και πολιτισµού, τα Οινοποιία Μπουτάρη και το Κτήµα Σεµέλη παρουσίασαν τις νέες τους λευκές ετικέτες στο εµβληµατικό Μουσείο...

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.