Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πειραματικές οινοποιήσεις και νέες ελληνικές ποικιλίες στο προσκήνιο για το κτήμα Όλοινος

Σε αμπελώνες που ξαπλώνουν στους πρόποδες του Ολύμπου και απλώνονται στην καρδιά της Θεσσαλικής γης οι ποιοτικές καλλιέργειες του Κτήματος Όλοινος, σε συνδυασμό με το μεράκι, τη γνώση και την εμπειρία των ανθρώπων της, έχουν φτιάξει ένα κρασί ικανό να σε ταξιδέψει.

Η νέα εποχή της Οινοποιίας Ελασσόνας, μετά από ένα πρόσφατο rebranding, επιστρέφει στο προσκήνιο με πειραματικές οινοποιήσεις και νέα blend που αναδεικνύουν τον πλούτο των ελληνικών ποικιλιών.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 38 του Winetrails

Φέτος το κτήμα παρουσίασε τη φρέσκια σειρά «Άσμα», ένα μοναδικό blend από τις ποικιλίες Ασύρτικο και Μαλαγουζιά, που υπόσχεται να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς οινόφιλους.

Ωστόσο, η δέσμευση του Κτήματος στις ελληνικές ποικιλίες δεν σταματά εκεί, με την απόφαση να αντικαταστήσει την παλαιότερη ροζέ ετικέτα του, από Syrah – Μerlot σε Syrah – Λιμνιώνα.

Μιλώντας για αυτή την αλλαγή, η Δέσποινα Λόλα, οινολόγος του Κτήματος, που έδωσε το παρόν στην φετινή Food Expo, αναφέρει στο Wine Trails «Οι ελληνικές ποικιλίες μπαίνουν ολοένα και περισσότερο στην παραγωγή μας. Καλλιεργούμε ήδη Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Λιμνιώνα και συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη νέων ετικετών βασισμένων σε ελληνικές ποικιλίες κάθε χρόνο».

Με συνολικά 100 στρέμματα ιδιόκτητων βιολογικών ιδιόκτητων αμπελώνων και αποδόσεις περίπου 400 κιλών ανά στρέμμα, το Κτήμα Όλοινος διαπρέπει στην παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας.  Οι αμπελώνες βρίσκονται σε ημιορεινή περιοχή, με υψόμετρο 400-450 μέτρων σε εδάφη ξερικά που ποτίζονται μόλις μία φορά στη διάρκεια του έτους, προσφέροντας μια πραγματικά εξαιρετική γευστική εμπειρία σε κάθε ποτήρι.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Κτήμα Όλοινος (Οινοποιία Γ.Λόλας - Γ.Φτίκας) συμμετέχει στην εκδήλωση Ανοιχτές Πόρτες Οινοποιείων και διοργανώνει παράλληλες εκδηλώσεις για το κοινό. Το οινοποιείο θα είναι...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η νόσος του Pierce, που προκαλείται από το βακτήριο Xylella fastidiosa, αναδεικνύεται σε ολοένα σοβαρότερη απειλή για τους αμπελώνες του πλανήτη. Νέα διεθνής έρευνα,...

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Η φετινή οινική χρονιά στην Καλιφόρνια δεν κρίνεται από τον καιρό, αυτός στάθηκε σύμμαχος. Κρίνεται από την οικονομία, τις συνήθειες κατανάλωσης και τις αποφάσεις...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος Ενημέρωσης της ΕΘΕΑΣ για την “Υπεύθυνη Κατανάλωση Οίνου και το Καθεστώς Ένωσης των Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓΕ)”, με διακριτικό...