Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο Djokovic σερβίρει στην οινοποίηση και βάζει πλώρη για μεγάλα κρασιά

Το Djokovic Chardonnay 2020 και το Djokovic Syrah 2020 αποτελούν τις δύο οινικές επιλογές του κορυφαίου τενίστα και παρουσιάστηκαν επίσημα στο κατάστημα κρασιών Wine & Pleasure.

του Ζήση Πανάγου

Αρχικά, το Djokovic Chardonnay φέρει “ακριβές ποικιλιακό άρωμα, με πολλά ώριμα φρούτα, πεπόνι, αχλάδι και μάνγκο, με τις λεπτές νότες δρυός να είναι κομψές και ευδιάκριτες. Είναι ξεκάθαρα ένα ζωντανό κρασί με πολλή φρεσκάδα. Επιπλέον, τροπικές νότες γίνονται αισθητές στο φινίρισμα, μαζί με τη χυμότητα των ώριμων φρούτων και του ψημένου λεμονιού. Υπάρχουν επίσης κρεμώδεις νότες βουτύρου, όπως και ψωμιού».

Ο Goran Djokovic, θείος του Novak και διευθυντής του οινοποιείου, τόνισε ότι το να τρέξεις έναν αμπελώνα είναι λίγο σαν να προσπαθείς να διατηρήσεις την επιτυχία στην επαγγελματική περιοδεία: απαιτεί τη διαχείριση πολλών μεταβλητών.

«Υπάρχουν πολλές προκλήσεις, αλλά προσπαθούμε να πετύχουμε το μέγιστο σε αυτήν την επιχείρηση, όπως σε όλα», είπε ο Goran Djokovic σε πρόσφατη δήλωση του. Ακόμη και η ρακέτα του Νόβακ δεν είναι τέλεια, αλλά εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος στον κόσμο».

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως ο Djokovic δεν είναι ο μόνος πρώην Νο. 1 στον κόσμο που έχει αμπελώνα. Ο πρώην πρωταθλητής του Ρολάν Γκαρός, Thomas Muster, έχει δημιουργήσει τη δική του ετικέτα Tom’s Wine.

Ο αμπελώνας της οικογένειας Djokovic καλύπτει έξι εκτάρια που βρίσκεται σε «ένα από τα πιο ελκυστικά εδάφη στη Σερβία, σε κόκκινο έδαφος πλούσιο σε πέτρα, μάργα και ασβέστη, με μεγάλα λευκά κομμάτια πέτρας». Με τα τρία εκτάρια να φιλοξενούν λευκά σταφύλια, και τα άλλα τρία εκτάρια να φιλοξενούν κόκκινα σταφύλια. Έτσι, το σερβικό έδαφος που έχει βγάλει τόσους πολλούς πρωταθλητές του τένις, τώρα φυτρώνει το κρασί του ίδιου του Djokovic…

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το μέγεθος της αγοράς βιολογικών κρασιών στην Ευρώπη αποτιμήθηκε πέρυσι σε 9,20 δισ. δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 10,6%...

REPORTS

Χαμηλότερα του αναμενόμενου, δείχνει να εξελίσσεται τελικά ο φετινός τρύγος, ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι στρεμματικές αποδόσεις που καταγράφονται στις περισσότερες αμπελουργικές ζώνες και...

REPORTS

Το ελληνικό καλοκαίρι, εκτός από ήλιο και θάλασσα, είχε και επιτυχίες - γεμάτες γεύση, άρωμα και διακρίσεις. Το Κτήμα Σεμέλη, επιστρέφει από τον διεθνή...

REPORTS

Ο οινοτουρισμός δεν είναι πια ένα niche χόμπι για μυημένους. Είναι ένας από τους πιο ζωντανούς τρόπους να γνωρίσεις έναν τόπο: από το χώμα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το επώνυμο ελληνικό κρασί αλλάζει… μονοπάτι για να μπορέσει να συναντήσει τους ολοένα και περισσότερους φίλους του στην εγχώρια αγορά, απέραντο το δυναμικό γηγενών...

REPORTS

Σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν στην ΚΕΟΣΟΕ το χρονοδιάγραμμα των επόμενων διαδικασιώνπου αφορούν το Μέτρο 23 «Έκτακτη προσωρινή στήριξη ρευστότητας στους γεωργούς που έχουν πληγεί...

REPORTS

Το Οινοποιείο Μπαραφάκα συμμετέχει και φέτος στις εκδηλώσεις των Μεγάλων Ημερών Νεμέας, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2025, ανοίγοντας τις πόρτες...

REPORTS

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου τις προτάσεις της στο Συμβούλιο για την υπογραφή και τη σύναψη της Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης ΕΕ-Mercosur...