του Ζήση Πανάγου
Αρχικά, το Djokovic Chardonnay φέρει “ακριβές ποικιλιακό άρωμα, με πολλά ώριμα φρούτα, πεπόνι, αχλάδι και μάνγκο, με τις λεπτές νότες δρυός να είναι κομψές και ευδιάκριτες. Είναι ξεκάθαρα ένα ζωντανό κρασί με πολλή φρεσκάδα. Επιπλέον, τροπικές νότες γίνονται αισθητές στο φινίρισμα, μαζί με τη χυμότητα των ώριμων φρούτων και του ψημένου λεμονιού. Υπάρχουν επίσης κρεμώδεις νότες βουτύρου, όπως και ψωμιού».
Ο Goran Djokovic, θείος του Novak και διευθυντής του οινοποιείου, τόνισε ότι το να τρέξεις έναν αμπελώνα είναι λίγο σαν να προσπαθείς να διατηρήσεις την επιτυχία στην επαγγελματική περιοδεία: απαιτεί τη διαχείριση πολλών μεταβλητών.
«Υπάρχουν πολλές προκλήσεις, αλλά προσπαθούμε να πετύχουμε το μέγιστο σε αυτήν την επιχείρηση, όπως σε όλα», είπε ο Goran Djokovic σε πρόσφατη δήλωση του. Ακόμη και η ρακέτα του Νόβακ δεν είναι τέλεια, αλλά εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος στον κόσμο».
Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως ο Djokovic δεν είναι ο μόνος πρώην Νο. 1 στον κόσμο που έχει αμπελώνα. Ο πρώην πρωταθλητής του Ρολάν Γκαρός, Thomas Muster, έχει δημιουργήσει τη δική του ετικέτα Tom’s Wine.
Ο αμπελώνας της οικογένειας Djokovic καλύπτει έξι εκτάρια που βρίσκεται σε «ένα από τα πιο ελκυστικά εδάφη στη Σερβία, σε κόκκινο έδαφος πλούσιο σε πέτρα, μάργα και ασβέστη, με μεγάλα λευκά κομμάτια πέτρας». Με τα τρία εκτάρια να φιλοξενούν λευκά σταφύλια, και τα άλλα τρία εκτάρια να φιλοξενούν κόκκινα σταφύλια. Έτσι, το σερβικό έδαφος που έχει βγάλει τόσους πολλούς πρωταθλητές του τένις, τώρα φυτρώνει το κρασί του ίδιου του Djokovic…