απόδοση Ζήσης Πανάγος
Η EPI Group, μια εταιρεία επενδύσεων και ειδών πολυτελείας που ανήκει και διαχειρίζεται ο Christopher Descours, εξαγόρασε την Chianti Classico estate Isole & Olena. Υπό τη διεύθυνση του Paolo di Marchi από τη δεκαετία του 1970, το Isole & Olena, που βρίσκεται στο San Donato στο Poggio, είναι ένα από τα καλύτερα κτήματα του Chianti Classico και έχει συμβάλει στην επιτυχία της περιοχής. Η τιμή αγοράς δεν αποκαλύφθηκε.
Η πώληση επιβεβαιώνει τη δέσμευση της EPI να δημιουργήσει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο ιταλικών ακινήτων. Το 2016, απέκτησε το πλειοψηφικό μερίδιο στο οινοποιείο Biondi Santi του Montalcino, μια κίνηση που θεωρήθηκε αμφιλεγόμενη από την τοπική κοινότητα εκείνη την εποχή.
«Κάναμε το κλείσιμο στο Μιλάνο αργά χθες το βράδυ. Ήταν μια μακρά διαπραγμάτευση με τον Paolo χρειάστηκαν δυόμισι χρόνια», δήλωσε ο Giampiero Bertolini, Διευθύνων Σύμβουλος της Biondi Santi, ο οποίος θα γίνει επίσης Διευθύνων Σύμβουλος της Isole & Olena. Ο De Marchi θα παραμείνει οινοποιός, τουλάχιστον για τις δύο επόμενες σοδειές.
«Θέλαμε να είμαστε στο Chianti Classico», πρόσθεσε ο Bertolini. «Τα πάει πολύ καλά και τώρα θα έχουμε Brunello, Chianti Classico και μια σούπερ Τοσκάνη. Είναι μια στρατηγική κίνηση και είμαστε πολύ χαρούμενοι».
Η Isole & Olena έχει 138 στρέμματα αμπελώνων, η πλειονότητα των οποίων έχει φυτευτεί στο Sangiovese, μαζί με Chardonnay, λίγο Cabernet Sauvignon και Syrah. Ο De Marchi είχε επιρροή στη βελτίωση της ποιότητας των αμπελώνων και των κρασιών του κτήματος ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1970, αφού αγοράστηκε από τον πατέρα του το 1956. Παράγει το Chianti Classico, το σούπερ Τοσκανό Cepparello (ένα παλαιωμένο Sangiovese που παρουσιάστηκε το 1980), Chardonnay , Cabernet Sauvignon, Syrah και Vin Santo. Τα κελάρια βρίσκονται σε διαδικασία μεγέθυνσης και θα πρέπει να είναι έτοιμα μέχρι την άνοιξη του 2023.
Σύμφωνα με τον Bertolini, ο de Marchi, ο οποίος είναι πλέον στα 70 του, ενδιαφερόταν να πουλήσει εάν μπορούσε να βρει μια εταιρεία για να εξασφαλίσει το μέλλον της Isole & Olena. Η επένδυση της EPI στους αμπελώνες και τα κελάρια στο Biondi Santi τα τελευταία έξι χρόνια τον έπεισε ότι ήταν η σωστή εφαρμογή.
«Αυτό ήταν το αποτέλεσμα αυτού που κάναμε στο Biondi Santi», εξήγησε ο Bertolini. «Οι άνθρωποι μας βλέπουν πολύ διαφορετικά από ό,τι πριν από τρία χρόνια. Είναι συναρπαστικό.»
ΠΗΓΗ: winespectator.com