Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο ιδιοκτήτης του Château Montrose αγοράζει τους αμπελώνες RdV της Βιρτζίνια

Η συμφωνία για τον αμερικανικό παραγωγό RdV Vineyards αποτελεί την πρώτη εξαγορά οινοποιείου εκτός Γαλλίας για την οικογένεια Bouygues, ιδιοκτήτρια της δεύτερης μεγαλύτερης καλλιέργειας Château Montrose στο Μπορντό.

Η RdV Vineyards της Βιρτζίνια αποκτήθηκε από την Eutopia Estates, η οποία πρόκειται να αποτελέσει το νέο εμπορικό σήμα για το χαρτοφυλάκιο κρασιών της οικογένειας Bouygues και η οποία περιλαμβάνει το Château Montrose στο Μπορντό.

Από την ίδρυσή της το 2006 έχει πάρει το όνομα του ιδρυτή της, Rutger de Vink. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η RdV Vineyards θα μετονομαστεί σε Lost Mountain.

Είναι η πρώτη αγορά οινοποιείου από την οικογένεια Bouygues εκτός Γαλλίας. Ενώ αρκετοί ιδιοκτήτες κτημάτων στο Μπορντό έχουν αγοράσει ιδιοκτησίες στην Καλιφόρνια, η συμφωνία αντικατοπτρίζει επίσης την επιτυχία της RdV με τις ποικιλίες σταφυλιών “Μπορντό” στη Βιρτζίνια.

Το κτήμα της έκτασης 37,6 εκταρίων (93 στρεμμάτων) διαθέτει 7,3 εκτάρια (18 στρέμματα) αμπελώνων, εκ των οποίων το 50% είναι φυτεμένο με Cabernet Sauvignon, 22% Merlot, 20% Cabernet Franc και 8% Petit Verdot.

Τα κρασιά περιλαμβάνουν το “αμερικανικό grand cru” Lost Mountain και επίσης το Rendezvous, με παραγωγή περίπου 1.200 και 1.000 κιβωτίων ετησίως αντίστοιχα, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου.

Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας εξαγοράς δεν έχουν γίνει γνωστές, αν και ο ιδρυτής της RdV, ο οινοποιός Joshua Grainer MW, θα συνεχίσει στο κτήμα, τόσο ως οινοποιός όσο και ως διευθυντής.

Ο Pierre Graffeuille θα είναι διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του νέου Lost Mountain.

Ο Graffeuille είναι διευθύνων σύμβουλος της Montrose και επίσης διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης κρασιού SCDM της οικογένειας Bouygues, η οποία θα είναι πλέον γνωστή ως Eutopia Estates και η οποία περιλαμβάνει επίσης το Château Tronquoy στο Μπορντό, το Clos Rougeard στην κοιλάδα του Λίγηρα και το Domaine Rebourseau στη Βουργουνδία. Η Charlotte Bouygues ηγείται της στρατηγικής ανάπτυξης της Eutopia.

Ο οινολογικός σύμβουλος της RdV, Eric Boissenot, χαίρει μεγάλου σεβασμού για τη συνεργασία του με πολλά κορυφαία châteaux του Μπορντό, ιδίως στην αριστερή όχθη, ενώ ο όμιλος συνεργάζεται επίσης με τον καταξιωμένο σύμβουλο αμπελουργίας Jean-Philippe Roby.

Αμφότεροι ορίστηκαν στην ομάδα που έχει οριστεί να οδηγήσει τον όμιλο στο νέο κεφάλαιο Lost Mountain.

Οι αδελφοί Martin και Olivier Bouygues έχουν επιχειρηματικά συμφέροντα στις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευές και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και η οικογένεια είχε εκτιμώμενη περιουσία 3,75 δισ. ευρώ (3,16 δισ. λίρες) το 2023, σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό Challenges.

Το Montrose ήταν η πρώτη αγορά οινοποιείου των αδελφών, το 2006. Έχουν επενδύσει σημαντικά στο κτήμα, μεταξύ άλλων με την ανακαίνιση των κελαριών του.

Το Montrose 2023 που κυκλοφόρησε πρόσφατα βαθμολογήθηκε με 98 βαθμούς από τον ανταποκριτή του Decanter στο Μπορντό, Georgie Hindle, καθιστώντας το ένα από τα κρασιά με την υψηλότερη βαθμολογία αυτής της σοδειάς που βρίσκεται ακόμη σε βαρέλια.

Παράλληλα με τα οινοποιεία που αναφέρθηκαν παραπάνω, η Eutopia Estates περιλαμβάνει επίσης το Distillerie de la Métairie στο Κονιάκ και μια φάρμα τρούφας στο Chinon της κοιλάδας του Λίγηρα, με την ονομασία La Truffière de Cément.

Πηγή: Decanter

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η LVMH επεκτείνει τις δραστηριότητες της στη Βουργουνδία αγοράζοντας 13 στρέμματα αμπελώνων έναντι 15,5 εκατομμυρίων ευρώ στην περιοχή Aloxe-Corton, εδραιώνοντας ακόμα περισσότερο την πρωταγωνιστική...

REPORTS

Δεδομένης της επίθεσης από όλες τις πλευρές από ένα ολοένα και πιο επιθετικό απαγορευτικό κίνημα, η κατανάλωση κρασιού στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται σε κίνδυνο....

REPORTS

Πιο κρίσιμο από ποτέ κρίνεται το φετινό φόρουμ «Εκδήλωση Τρύγου 2024» των Copa-Cogeca, που θα λάβει χώρα στις 14 Νοεμβρίου στις Βρυξέλες, που θα...

REPORTS

Σχέδιο με ορίζοντα πενταετίας ανακοίνωσε η Ισπανική Ομοσπονδία Οίνου (FEV) για την αντιμετώπιση του αντίκτυπου της κλιματικής αλλαγής στους αμπελώνες, αναπτερώνοντας το ηθικό των...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε δύσκολη εξίσωση που απαιτεί να συνεκτιµηθούν πολύ περισσότεροι παράγοντες, από την προφανή ανάγκη να ληφθούν άµεσα µέτρα για το µετριασµό των επιπτώσεών της,...

REPORTS

Η ώρα που ο τρύγος πλησιάζει στο τέλος του, θα είχε ενδιαφέρον µια ανασκόπηση, όχι µόνο γι’ αυτά που επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες αλλά...

REPORTS

Στην κυριότητα του Kτήματος ΑΛΦΑ πέρασε το εμβληματικό οινοποιείο Μπουτάρη, επεκτείνοντας την δραστηριότητα της εταιρείας στον ΠΟΠ Αμύνταιο και την ΠΟΠ Σαντορίνη και εδραιώνοντας...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Δελτίο φυτοπροστασίας εξέδωσε το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου με στόχο την ενημέρωση των αμπελουργών της περιοχής και την σύσταση να...