Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στους λαμπαδηδρομείς της Ολυμπιακής Φλόγας ο οινοποιός βιολογικών-βιοδυναμικών οίνων Gérard Bertrand

Η Ολυμπιακή φλόγα έφτασε στη Narbonne στις 16 Μαΐου 2024 μεταφερόμενη από το θρύλο της βιολογικής και βιοδυναμικής καλλιέργειας, και ένα από τα βασικά πρόσωπα της περιοχής Languedoc σε όλο τον κόσμο, τον Gérard Bertrand.

Μια παράδοση από τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 στο Βερολίνο, η Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία ξεκινά στην Αρχαία Ολυμπία στην  Ελλάδα, όπου ανάβει η φλόγα και στη συνέχεια μεταφέρεται, κυρίως με τα πόδια, μέσω της χώρας υποδοχής τις εβδομάδες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Ολυμπιακή Επιτροπή επέλεξε 11.000 λαμπαδηδρόμους για να μεταφέρουν τη φλόγα σε όλη τη Γαλλία στο Παρίσι, όπου θα διεξαχθεί η 33η διοργάνωση των αγώνων. Η δάδα έφτασε στη γαλλική πόλη της Μασσαλίας στις 8 Μαΐου.

Ο Bertrand, ο οποίος αναγνωρίζεται ως παγκόσμιος ηγέτης στα οργανικά κρασιά και βιοδυναμική, δήλωσε: «Είμαι πολύ περήφανος που μεταφέρω την Ολυμπιακή φλόγα, πρώτα γιατί είναι η επικράτειά μου, αλλά πάνω απ’ όλα, γιατί συμβολίζει την υπέρβαση του εαυτού και την ειρήνη που χρειαζόμαστε στον κόσμο.».

Ο Gerard Bertrand θεωρείται, θρύλος της βιολογικής και βιοδυναμικής καλλιέργειας στη περιοχή της Νότιας Γαλλίας Languedoc-Roussillon. Οι ετικέτες του είναι τοποθετημένες στα καλύτερα εστιατόρια & ξενοδοχεία του κόσμου με φανατικούς οπαδούς. Τα κρασιά του είναι ιδιαίτερα κομψά, ισορροπημένα και βελούδινα, παρ’ ότι προέρχονται από ζεστές, μεσογειακές περιοχές. Ο Gerard, με υπερβάλλοντα ζήλο, αναδεικνύει το μοναδικό terroir της περιοχής που συνορεύει με τη Μεσόγειο. Η προσπάθεια αυτή, τον έχει ανταμείψει με αναρίθμητα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς σε όλο τον πλανήτη. Το κρασιά του Bertrand, που παράγονται από τα 17 κτήματα του σε όλο το Languedoc – και τώρα στα νοτιοδυτικά με μια πρόσφατη αγορά ενός κτήματος στο Cahors –  καλλιεργούνται βιοδυναμικά και εξάγονται σε περισσότερες από 180 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Rioja, μία από τις πιο αναγνωρίσιμες και ιστορικές οινικές περιοχές της Ισπανίας, βρίσκεται μπροστά σε ένα φαινομενικά παράδοξο ενδεχόμενο: την ελεγχόμενη μείωση των...

REPORTS

Η London Wine Fair 2025 ετοιμάζεται να φιλοξενήσει ένα από τα πιο πολυσυζητημένα γεγονότα της χρονιάς: την τυφλή γευσιγνωσία «Μάχη των Φυσαλίδων». Η εμβληματική...

REPORTS

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει όλο και περισσότερο την παγκόσμια βιομηχανία ποτών, με τους παραγωγούς κρασιού, μπύρας, αλκοολούχων ποτών και σάκε να αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις...

REPORTS

Στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει μέτρα για την προσαρμογή της οινοβιομηχανίας στις μεταβαλλόμενες καταναλωτικές συνήθειες, προωθώντας το κρασί χωρίς αλκοόλ.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η Rioja, μία από τις πιο αναγνωρίσιμες και ιστορικές οινικές περιοχές της Ισπανίας, βρίσκεται μπροστά σε ένα φαινομενικά παράδοξο ενδεχόμενο: την ελεγχόμενη μείωση των...

REPORTS

Με ιστορία πάνω από 145 χρόνια και διαρκή αφοσίωση στην ποιότητα, τα Οινοποιεία Μπουτάρη συνεχίζουν να αποδεικνύουν την αξία τους στην παγκόσμια οινική αγορά....

REPORTS

Σε μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική και προσεγμένη εκδήλωση στο Vintage Wine Bar & Bistrot Athens, στην καρδιά της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε μία μοναδική κάθετη γευστική δοκιμή...

REPORTS

Σε επαυξημένη προσοχή για ασθένειες-εχθρούς στο αμπέλι που ευνοούνται από τις καιρικές συνθήκες καλούν τους αμπελουργούς οι Γεωπονικές αρχές των ΔΑΟΚ. Σε προειδοποίηση της...