Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι τιμές στο εμπόριο για κρασί και αλκοολούχα αυξάνονται, με βάση νέα στοιχεία

Οι τιμές του κρασιού, του ουίσκι και του τζιν στις παμπ και τα εστιατόρια του Ηνωμένου Βασιλείου συνεχίζουν να αυξάνονται, παρά το γεγονός ότι ο συνολικός ρυθμός πληθωρισμού υποχώρησε ελαφρά το έτος έως τον Νοέμβριο δείχνουν τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS).

Ακριβώς τη στιγμή που το Ηνωμένο Βασίλειο μπαίνει στο τέλος της περιόδου των Χριστουγεννιάτικων πάρτι, οι στατιστικές έχουν δείξει ότι οι τιμές του κρασιού, του ουίσκι και του τζιν έχουν αυξηθεί. Όλες οι τιμές αλκοόλ αυξήθηκαν σε παμπ, εστιατόρια και καφετέριες τον περασμένο μήνα, συμπεριλαμβανομένων των lager και bitter, και η τιμή μιας βραδινής εξόδου αυξάνεται με τον ταχύτερο ρυθμό της από το 1991.

Η πτώση των τιμών των καυσίμων κινητήρων συνέβαλε το μεγαλύτερο ποσό στην πτώση του δείκτη βασικών τιμών καταναλωτή (CPI), ένα μέτρο του πληθωρισμού.

Ο ΔΤΚ, συμπεριλαμβανομένου του κόστους στέγασης, αυξήθηκε κατά 5,4% το έτος έως τον Νοέμβριο και ο μεγαλύτερος συντελεστής σε αυτήν την άνοδο ήταν η αύξηση των τιμών του αλκοόλ σε παμπ, εστιατόρια και καφετέριες.

Η αύξηση είναι πιο σημαντική στο κρασί, το ουίσκι και το τζιν. Το ουίσκι σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο 7,8% τον μήνα Οκτώβριο έως Νοέμβριο, ενώ οι τιμές του τζιν, του κρασιού και της λάγκερ και του bitter αυξήθηκαν επίσης.

Οι αυξήσεις των τιμών από έτος σε έτος είναι ακόμη πιο έντονες. Ένα ποτήρι κρασί που κόστιζε 4,03 £ το 2021 τώρα κοστίζει 4,44 £, αύξηση 10,2%.

Η Kate Nicholls του UK Hospitality σχολίασε, «ενώ ο ονομαστικός ρυθμός πληθωρισμού έχει μειωθεί ελαφρώς, εξακολουθεί να ισχύει ότι οι επιχειρήσεις φιλοξενίας βλέπουν έντονο πληθωρισμό σε κάθε πτυχή των εργασιών τους».

Μάλιστα, ο καγκελάριος Jeremy Hunt ανέφερε ότι η μείωση του πληθωρισμού ήταν η πρώτη του προτεραιότητα.

«Ξέρω ότι είναι δύσκολο για πολλούς αυτή τη στιγμή, αλλά είναι ζωτικής σημασίας να λάβουμε τις σκληρές αποφάσεις που απαιτούνται για να αντιμετωπίσουμε τον πληθωρισμό τον ​​υπ’ αριθμόν ένα εχθρό που κάνει τους πάντες φτωχότερους. Εάν κάνουμε λάθος επιλογές τώρα, οι υψηλές τιμές θα επιμείνουν και θα παρατείνουν τον πόνο για εκατομμύρια».

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπήκε απλώς στον κόσμο του κρασιού· τον αναδιαμόρφωσε αθόρυβα, όπως η ζύμωση που δουλεύει στο σκοτάδι και αλλάζει τον χαρακτήρα...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

REPORTS

Τα μη αλκοολούχα κρασιά τα γνωστά «00» κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στην αγορά, όμως η απουσία αλκοόλ στερεί αναπόφευκτα ένα κομμάτι της πολυπλοκότητας...

REPORTS

Το γαλλικό Υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου ότι θα παράσχει στην οινοβιομηχανία πρόσθετη στήριξη ύψους 130 εκατ. ευρώ για την περαιτέρω εκρίζωση...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

VIDEOS

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

VIDEOS

Η κάμερα ανοίγει και το οινοποιείο δεν λειτουργεί απλώς ως χώρος, αλλά ως παρακαταθήκη. Ο Χρήστος Ζαφειράκης ανοίγει τις πόρτες του οινοποιείου του και...

REPORTS

Κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2025, η νέα γιορταστική έκδοση The Top 50 του Wine Trails, με πλούσια θεματολογία και βάθος αναζήτησης για...