Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οινοποιείο φέρνει «δακτυλικό αποτύπωμα» terroir για την διασφάλιση εκλεκτού κρασιού

Το οινοποιείο Pyramid Valley της Νέας Ζηλανδίας έχει συνεργαστεί με μια εξειδικευμένη εταιρεία εγκληματολογίας, που λέει ότι μπορεί να εγγυηθεί την προέλευση των εκλεκτών κρασιών ανιχνεύοντας την προέλευσή τους σε μια συγκεκριμένη περιοχή αμπελώνων.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Η Pyramid Valley με έδρα το North Canterbury έχει δημιουργήσει μια συνεργασία με τη νεοζηλανδή εταιρεία Oritain, η οποία ειδικεύεται στην απόδειξη της προέλευσης διαφορετικών προϊόντων, και είπε ότι η ικανότητα του ομίλου να «δακτυλικά αποτυπώματα» προσφέρει έναν τρόπο να εγγυηθεί την προέλευση των εκλεκτών κρασιών του.

Και οι δύο εταίροι πρότειναν ότι το σύστημα θα μπορούσε να συμβάλει στην πρόληψη της απάτης για το καλό κρασί γενικότερα, αλλά είναι πολύ νωρίς.

Τα κρασιά της Pyramid Valley’s vintage Botanicals Collection 2020, με κρασιά Pinot Noir και Chardonnay από αγροτεμάχια αμπελώνων σε απόσταση λίγων μόνο μέτρων μεταξύ τους, είναι τα πρώτα που χρησιμοποιούν το σύστημα Oritain. Οι ετικέτες των μπουκαλιών φέρουν έναν κωδικό QR για να δουν οι καταναλωτές την εγγύηση προέλευσης.

«Ψάχναμε έναν τρόπο να παρέχουμε δύο εγγυήσεις στους πολύτιμους πελάτες μας», είπε ο Steve Smith MW, ο οποίος αγόρασε την Pyramid Valley μαζί με τον Brian Sheth το 2017.

«Πρώτον, ότι τα κρασιά είναι 100% από το μέρος από το οποίο λέμε ότι προέρχονται και δεύτερον, παρέχουν επαλήθευση της προέλευσής τους οποιαδήποτε στιγμή στη ζωή ενός κρασιού», είπε ο Smith.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι: «Η συνεργασία μας έχει δώσει τις απαντήσεις και μπορεί να προσφέρει στον κόσμο του εκλεκτού κρασιού ένα σύστημα επαλήθευσης που συνδέει απόλυτα το κρασί με τη γη το «Oritain Fingerprint».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Oritain, Grant Cochrane, δήλωσε: «Η τεχνολογία μας μας δίνει τη δυνατότητα να δίνουμε στον καταναλωτή τη δυνατότητα να εντοπίσει το κρασί του από κλήμα σε βαρέλι σε μπουκάλι. Είναι μια σημαντική ανακάλυψη για τους παραγωγούς που παρέχουν ένα επίπεδο ιχνηλασιμότητας όπως κανένα άλλο.»

Αυτό είναι δυνατό με την ανάλυση των ιδιαιτεροτήτων μιας τοποθεσίας αμπελώνα. «Καθώς ένα αμπέλι μεγαλώνει, απορροφά μια μοναδική αναλογία στοιχείων ανάλογα με το μεσοκλίμα, το υψόμετρο, τη βροχόπτωση, τον τύπο του εδάφους και τις συνθήκες ανάπτυξης», ανέφεραν οι δύο ομάδες σε κοινή δήλωση.

Εν συνεχεία, αυτή η αναλογία είναι «αποτυπωμένη» στα σταφύλια και η Oritain είναι σε θέση να την αναγνωρίσει στο τελικό κρασί, είπαν, προσθέτοντας ότι αυτός ο σύνδεσμος πίσω στη γη «παραμένει στη διάρκεια της ζωής του κρασιού, δεν αλλάζει ποτέ».

Ο Smith της Pyramid Valley πρόσθεσε ότι η μέθοδος «υποστηρίζει επίσης την ιστορία του μοναδικού terroir κάθε αγροτεμαχίου αμπελώνα που βρίσκεται στο αγρόκτημα Waikari. Πάντα μπορούσαμε να γευτούμε τη διαφορά και σήμερα μπορούμε να το αποδείξουμε».

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σε μια μοναδική σύμπραξη γεύσεων, αρωμάτων και πολιτισμού, η Οινοποιία Μπουτάρη και το Κτήμα Σεμέλη παρουσίασαν τις νέες τους λευκές ετικέτες στο εμβληματικό Μουσείο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2025 το 4ο Greek Wine Day, η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που διοργανώνεται στη γειτονική...

REPORTS

Τα τελευταία χρόνια, η παγκόσμια αγορά κρασιού έχει δει μια σημαντική αύξηση της δημοτικότητας των ροζέ κρασιών από την Προβηγκία της Γαλλίας. Δύο ονόματα...

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.

REPORTS

Για 70 χρόνια, οι αμπελώνες στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία έχουν βιώσει μεγαλύτερες αυξήσεις θερμοκρασίας από άλλους αμπελώνες στο Βόρειο Ημισφαίριο.

REPORTS

Σε μια μοναδική σύμπραξη γεύσεων, αρωμάτων και πολιτισμού, η Οινοποιία Μπουτάρη και το Κτήμα Σεμέλη παρουσίασαν τις νέες τους λευκές ετικέτες στο εμβληματικό Μουσείο...