Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οινικά έργα τέχνης 80 μπουτίκ οινοποιείων στο Athens Wine & Art Festival

Αναμφίβολα, η παραγωγή ενός καλού κρασιού είναι μια μορφή τέχνης. Περισσότερα από 80 boutique οινοποιεία της χώρας μικρού και μεσαίου μεγέθους, με κάποια να κάνουν το ντεπούτο τους πρώτη φορά ως εκθέτες, και με φόντο ένα πανέμορφο εικαστικό περιβάλλον, τον χώρο «ΝΙΚΟΣ ΚΕΣΣΑΝΛΗΣ» της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, παρουσίασαν το Σαββατοκύριακο τα δικά τους οινικά…έργα τέχνης.

Κείμενο: Ζήσης Πανάγος

Φωτογραφίες: Γεωργία Καραμαλή 

Το Athens Wine & Art Festival, το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Οκτωβρίου στην Α.Σ.Κ.Τ και με βασικό σλόγκαν το «κρασί είναι τέχνη, δημιουργία και έκφραση», συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, από οινόφιλους, καλλιτέχνες και επαγγελματίες του κρασιού.

Η λειτουργία της έκθεσης χωρίστηκε σε δύο περιόδους: 11.00-13.00 για τους επαγγελματίες του χώρου και 13.00-20.00 για το κοινό, όπου οίνος και τέχνη συνυπήρξαν αρμονικά κάτω από την ίδια καλλιτεχνική στέγη προκαλώντας τον επισκέπτη να δοκιμάσει κρασιά με ασυνήθιστες-πειραματικές οινοποιήσεις και να γνωριστεί με πρωτοπόρους  και πρωτοεμφανίζομενους οινοποιούς της χώρας ανακαλύπτοντας τον «μικρόκοσμο» του ελληνικού κρασιού.

Αν μη τι άλλο, όσοι βρέθηκαν στο Wine & Art Festival» και είδαν γεύτηκαν την παλέτα ετικετών από περίπου διαφορετικές οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας κατάλαβαν ότι οι δύο κόσμοι, αυτός του κρασιού και τέχνης έχουν πολλά κοινά σημεία, με κυρίαρχο αυτό της έκφρασης της ανθρώπινης δημιουργικότητας.

Να σημειωθεί ότι στο «Wine & Art Festival» σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών πραγματοποιήθηκε έκθεση με επιλεγμένα, σπάνια έργα καλλιτεχνών από τη συλλογή της σχολής. Την επιμέλεια της έκθεσης είχε ο Μανώλης Καρτεράκης, ιστορικός Τέχνης της Α.Σ.Κ.Τ. Παράλληλα διεξήχθησαν καλλιτεχνικές δραστηριότητες, dj sets, εκπαιδευτικά σεμινάρια, θεατρικά δρώμενα κλπ.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μία ομάδα Ουρουγουανών ερευνητών παρουσίασε πρόσφατα τα αποτελέσματα μιας εκτενούς μελέτης που διερευνά τη δυνατότητα μείωσης ή μερικής αντικατάστασης του διοξειδίου του θείου (SO₂)...

REPORTS

Μελέτη που διεξήγαγε η Danielle Gallina, από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας (UBC) στο Οκάναγκαν, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Jonathan Cinnamon στα οινοποιεία...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η ιστορία δεν είναι μια ευθεία γραμμή. Είναι μια πορεία που χτίζεται με τον χρόνο, τις επιλογές και τη συνέπεια. Δεν επαναλαμβάνεται, αλλά εξελίσσεται....

REPORTS

Η αυστραλιανή οινοποιία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις σοβαρότερες δοκιμασίες της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς η υπερπαραγωγή, η υποχώρηση της κατανάλωσης και οι χρόνιες...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

VIDEOS

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

VIDEOS

Η κάμερα ανοίγει και το οινοποιείο δεν λειτουργεί απλώς ως χώρος, αλλά ως παρακαταθήκη. Ο Χρήστος Ζαφειράκης ανοίγει τις πόρτες του οινοποιείου του και...

REPORTS

Κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2025, η νέα γιορταστική έκδοση The Top 50 του Wine Trails, με πλούσια θεματολογία και βάθος αναζήτησης για...