Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Νέο Οινοποιείο θα ανοίξει στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Πομπηίας

Ένα νέο οινοποιείο πρόκειται να ανοίξει στην καρδιά του Αρχαιολογικού Πάρκου της Πομπηίας, με στόχο την αναβίωση της αρχαίας ρωμαϊκής αμπελουργίας.

Ο Όμιλος Tenute Capaldo, σε συνεργασία με τη διοίκηση του πάρκου, σχεδιάζει να δημιουργήσει έναν αμπελώνα έξι εκταρίων που θα επικεντρώνεται στην 100% βιολογική παραγωγή. Αυτή η συνεργασία θα περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή εγκαταστάσεων οινοποίησης και παλαίωσης, επιτρέποντας έναν πλήρη κύκλο παραγωγής εντός του πάρκου.

Αναλυτικότερα, το Feudi di San Gregorio, μέρος του Ομίλου Tenute Capaldo, ερευνά τις αυτόχθονες ποικιλίες αμπέλου της Καμπανίας εδώ και 40 χρόνια. Ο Pierpaolo Sirch, διευθυντής παραγωγής του οινοποιείου, συνεργάζεται με τον καθηγητή Attilio Scienza από το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου και αρχαιολόγους πάρκων σε αυτό το έργο. Στόχος τους είναι να παράγουν αυθεντικά, υψηλής ποιότητας κρασιά και να κάνουν το οινοποιείο βασικό πόλο έλξης για τους επισκέπτες του πάρκου.

Επιπλέον, ο Antonio Capaldo, πρόεδρος του Feudi di San Gregorio, εξέφρασε ενθουσιασμό για την πρωτοβουλία, τονίζοντας την πολιτιστική σημασία του Αρχαιολογικού Πάρκου της Πομπηίας. Τόνισε τις δυνατότητες του έργου να αναβιώσει την Πομπηία ως κέντρο παραγωγής και ανταλλαγής, αποκαθιστώντας τις ιστορικές της ρίζες. Ο Capaldo αναγνώρισε την ανάγκη για χρόνο και σημαντικές επενδύσεις, αλλά τόνισε το μακροπρόθεσμο όραμα του έργου για τις μελλοντικές γενιές και τη βιωσιμότητα.

Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί πως από τη δεκαετία του 1990, το ερευνητικό εργαστήριο του πάρκου διεξάγει βοτανικές μελέτες για την ανάλυση των αμπελώνων της αρχαίας Πομπηίας. Οι ερευνητές έχουν εξερευνήσει τις ιστορικές και επιστημονικές πτυχές αυτών των αμπελώνων, καθώς και τις αμπελουργικές τεχνικές που χρησιμοποιούνταν στην αρχαιότητα.

Τέλος, ο διευθυντής του πάρκου Gabriel Zuchtriegel σημείωσε ότι οι αμπελώνες στοχεύουν να αφηγηθούν την ιστορία της αρχαίας πόλης από διάφορες οπτικές γωνίες. Το οινοποιείο αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας αρχαιοκαλλιέργειας, η οποία περιλαμβάνει τη βελτιστοποίηση της καλλιέργειας της ελιάς και τα έργα κοινωνικής γεωργίας σε πολιτιστικό και κοινωνικό πλαίσιο.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μέχρι τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου θα παραμείνει ανοιχτή η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών με οινοποιήσιμες ποικιλίες στο αμπέλι έτους 2025, καθώς...

REPORTS

Η γεωργία της Καλιφόρνια βρίσκεται σε ένα διαρκές μεταβατικό στάδιο, πιεζόμενη από την κλιματική αστάθεια, την αυξανόμενη έλλειψη υδατικών πόρων και ένα ολοένα πιο...

REPORTS

Μια εντυπωσιακή «λευκή γάντι» επιτυχία σημείωσε στο Χονγκ Κονγκ η πρώτη δημοπρασία με κρασιά απευθείας από το κελάρι του ιστορικού οίκου Edouard Delaunay. Η...

REPORTS

Στο Μπορντό, εκεί όπου η ιστορία του κρασιού συναντά σταθερά την καλλιτεχνική έκφραση, κάθε νέα ετικέτα του Château Mouton-Rothschild λειτουργεί σαν μια μικρή αποκάλυψη....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

REPORTS

Με βαθμολογίες από 16 (distinguished) έως 17,5 (superior) βαθμολογήθηκαν 11 κρασιά του Οινοποιείου Λυραράκη από την Master of Wine, Julia Harding, στη σελίδα jancisrobinson.com.

REPORTS

Τη δυνατότητα σε συλλέκτες, οινόφιλους και επαγγελματίες να αποκτήσουν ξεχωριστές ετικέτες, που δεν συναντά κανείς εύκολα στην πρωτογενή αγορά δίνει δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί...