Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Νέο Οινοποιείο θα ανοίξει στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Πομπηίας

Ένα νέο οινοποιείο πρόκειται να ανοίξει στην καρδιά του Αρχαιολογικού Πάρκου της Πομπηίας, με στόχο την αναβίωση της αρχαίας ρωμαϊκής αμπελουργίας.

Ο Όμιλος Tenute Capaldo, σε συνεργασία με τη διοίκηση του πάρκου, σχεδιάζει να δημιουργήσει έναν αμπελώνα έξι εκταρίων που θα επικεντρώνεται στην 100% βιολογική παραγωγή. Αυτή η συνεργασία θα περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή εγκαταστάσεων οινοποίησης και παλαίωσης, επιτρέποντας έναν πλήρη κύκλο παραγωγής εντός του πάρκου.

Αναλυτικότερα, το Feudi di San Gregorio, μέρος του Ομίλου Tenute Capaldo, ερευνά τις αυτόχθονες ποικιλίες αμπέλου της Καμπανίας εδώ και 40 χρόνια. Ο Pierpaolo Sirch, διευθυντής παραγωγής του οινοποιείου, συνεργάζεται με τον καθηγητή Attilio Scienza από το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου και αρχαιολόγους πάρκων σε αυτό το έργο. Στόχος τους είναι να παράγουν αυθεντικά, υψηλής ποιότητας κρασιά και να κάνουν το οινοποιείο βασικό πόλο έλξης για τους επισκέπτες του πάρκου.

Επιπλέον, ο Antonio Capaldo, πρόεδρος του Feudi di San Gregorio, εξέφρασε ενθουσιασμό για την πρωτοβουλία, τονίζοντας την πολιτιστική σημασία του Αρχαιολογικού Πάρκου της Πομπηίας. Τόνισε τις δυνατότητες του έργου να αναβιώσει την Πομπηία ως κέντρο παραγωγής και ανταλλαγής, αποκαθιστώντας τις ιστορικές της ρίζες. Ο Capaldo αναγνώρισε την ανάγκη για χρόνο και σημαντικές επενδύσεις, αλλά τόνισε το μακροπρόθεσμο όραμα του έργου για τις μελλοντικές γενιές και τη βιωσιμότητα.

Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί πως από τη δεκαετία του 1990, το ερευνητικό εργαστήριο του πάρκου διεξάγει βοτανικές μελέτες για την ανάλυση των αμπελώνων της αρχαίας Πομπηίας. Οι ερευνητές έχουν εξερευνήσει τις ιστορικές και επιστημονικές πτυχές αυτών των αμπελώνων, καθώς και τις αμπελουργικές τεχνικές που χρησιμοποιούνταν στην αρχαιότητα.

Τέλος, ο διευθυντής του πάρκου Gabriel Zuchtriegel σημείωσε ότι οι αμπελώνες στοχεύουν να αφηγηθούν την ιστορία της αρχαίας πόλης από διάφορες οπτικές γωνίες. Το οινοποιείο αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας αρχαιοκαλλιέργειας, η οποία περιλαμβάνει τη βελτιστοποίηση της καλλιέργειας της ελιάς και τα έργα κοινωνικής γεωργίας σε πολιτιστικό και κοινωνικό πλαίσιο.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Δημοκρατία της Μολδαβίας θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Συνέδριο Αμπέλου και Οίνου, ένα σημαντικό γεγονός για την παγκόσμια...

REPORTS

Κάθε γουλιά του Doux Basil Smash Cocktail είναι ένας ύμνος στις αισθήσεις. Ένα cocktail που δεν φτιάχτηκε απλώς για να δροσίζει - φτιάχτηκε για...

REPORTS

Την αποχώρηση του από την Καταλονία λόγω της κλιματικής αλλαγής εντός της επόμενης 30ετιας εξετάζει το ιστορικό οινοποιείο Familia Torres, όπως ανέφερε με δηλώσεις...

REPORTS

Άνοιγμα σε νέες αγορές πέραν των ΗΠΑ για κρασί και αγροτικά ήταν η σύσταση του Επιτρόπου Γεωργίας, Κρίστοφ Χάνσεν, στη διάρκεια ακρόασης του ενώπιον...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Διπλή διάκριση απέσπασαν τα κρασιά της Οινοποιίας Ψαρούλη στον 14ο διεθνή διαγωνισμό Balcan International Wine Competition, με την εταιρεία να συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις...

REPORTS

Τη συγκρατημένη ικανοποίηση τους εκφράζουν, σύμφωνα με την ΚΕΟΣΟΕ, κύκλοι των αμπελουργικών οργανώσεων και των συνεταιριστικών σχημάτων της χώρας για την σχεδιαζόμενη ένταξη των...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Αισιόδοξη είναι η εικόνα της παραγωγής στους αµπελώνες σε όλη τη χώρα, καθώς, όπως παρατηρούµε από τους επιτόπιους ελέγχους στα αµπέλια, η παραγωγή είναι...

REPORTS

Τα ιδιαίτερα κρασιά και το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο της εταιρείας Amades Rootings, ιδιοκτησίας οικογένειας Φωτεινού, ταξίδεψαν από την γη των Αμάδων στη Χίο και...