Το προφίλ του κρασιού, «Μαντινεία ΠΟΠ» συνθέτει τον τόπο, το terroir, την ποικιλία, την προσεκτική επιλογή των αμπελιών, τις χαμηλές αποδόσεις, την προσωπική φροντίδα και οινοποίηση από το Δημήτρη Σκούρα και της έμπειρης ομάδας του οινοποιείου. Δείχνει όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά του Μοσχοφίλερου με κρυσταλλική καθαρότητα, άνθη πορτοκαλιάς, μοσχολέμονο, τριαντάφυλλο, αίσθηση φρεσκάδας, τραγανή οξύτητα, αρωματική ένταση και λιπαρό στόμα. Κι αυτό γιατί η Μαντινεία Σκούρας, είναι ένα κρασί που δεν βιάζεται να εμφανιστεί στην αγορά. Η αργή και προσεκτική οινοποίηση του Μοσχοφίλερου πάνω στις οινολάσπες του περίπου 4 μήνες δίνει όγκο, πάχος και πλούτο στο κρασί, δίνοντας του μακρά και μεταξένια επίγευση.
Η νέα ετικέτα της Μαντινεία Σκούρας εμπνευσμένη από το Μαντινειακό τοπίο φέρει ως σκίτσο το νέο οινοποιείο του Κτήματος, όπου τα επίπεδα του κτιρίου διαδέχονται το ένα το άλλο, χωρίς πολλή έντονη κλίση, σαν το ίδιο το Μαντινειακό οροπέδιο. Με την κυκλοφορία της Μαντινεία Σκούρα, το Κτήμα Σκούρα αναδεικνύει όχι μόνο τις δυνατότητες του Μοσχοφίλερου, αλλά και τη συνεχιζόμενη δέσμευσή του για παραγωγή κρασιών που συνδυάζουν τη φυσική κληρονομιά του τόπου και των αναγνωρισμένων ΠΟΠ οινοαμπελουργικών ζωνών.
