Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μια µονοποικιλιακή οινοποίηση µεσσηνιακού Chardonnay από το οινοποιείο Nestor Wines

Λευκή οινοποίηση µε προζυµωτική εκχύλιση και έξι µήνες σε δρύινα βαρέλια, δίνουν ένα κρασί µε µέτριο χρυσαφένιο χρώµα και αρώµατα από ώριµα, ζουµερά πυρηνόκαρπα, διακριτικό τροπικό φρούτο και βοτανικά, λευκό πιπέρι και νότες ελαφριάς ορυκτότητας.

Ήπια παρουσία έχουν καπνικά αρώµατα, δρυς, βανίλια, βούτυρο και καβουρδισµένος ξηρός καρπός. Στο στόµα είναι ξηρό, µε µέτρια οξύτητα, καλοδοµηµένο και µε στρογγυλό σώµα, συν κρεµώδη υφή. Ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο διακρίνει κανείς ώριµο ροδάκινο και βερίκοκο, αποξηραµένο χαµοµήλι και φασκόµηλο, νότες από µέλι και κερήθρα και στοιχεία βουτύρου και γιαουρτιού.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 40 του WineTrails

Στο τελείωµα, εντοπίζονται λεπτοµέρειες από καβουρδισµένο αµύγδαλο, πινελιές από κρουασάν και ξεροψηµένο ψωµί και ακολουθεί µία πυκνή, µακρά επίγευση. (13,% vol.)

PYLOS Chardonnay 2023

Οινοποιείο: Nestor Wines

Οινολόγος: Mατίνα Τετώρου, Βασίλης Λαφαζάνης

Περιοχή: Μεσσηνία

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ελαφρά μείωση τιμών, κυριαρχία της Βουργουνδίας στις δημοπρασίες και αύξηση του μεριδίου μικρότερων περιοχών καθώς και ανοδική πορεία των λευκών οίνων αποτελούν τις κύριες...

REPORTS

Το αμερικανικό ουίσκι και κρασί βρίσκονται στον δοκιμαστικό δεύτερο κατάλογο αντιποίνων σε απάντηση στους δασμούς των ΗΠΑ που αποκάλυψε την Πέμπτη 8 Απριλίου η...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

REPORTS

Η εξέταση, ανάλυση και αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν τον αμπελοοινικό τομέα σε όλα τα στάδια ανάπτυξής του, όπως η αλυσίδα παραγωγής, η βελτίωση...