Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Με 35 λεπτά η σουλτανίνα για οινοποίηση στην Ένωση Ηρακλείου

Ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα να παραλαμβάνει οινοποιήσιμα σταφύλια εσοδείας του 2023 η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, με μόνη διαφορά από τη λίστα τιμών που ανακοινώθηκε πρόσφατα, ότι η σουλτανίνα που πάει για οινοποίηση θα έχει τιμή στα 35 λεπτά το κιλό. Απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή των οινοσταφύλων είναι η προσκόμιση από τους παραγωγούς της Δήλωσης Αμπελοκαλλιέργειας.

Ειδικότερα, οι τιμές για τις υπόλοιπες ποικιλίες είναι οι εξής:

Ασύρτικο- 0,80 ευρώ

Θραψαθήρι – 0,70 ευρώ

Λευκές ποικιλίες (Μοσχάτο, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Μαλβαζία Αρωμάτικα , Αθήρι, Πλυτό) – 0,70 ευρώ

Βιδιανό – 0,60 ευρώ

Ερυθρές Ποικιλίες (Merlot, Cabernet) – 0,60 ευρώ

Syrah – 0,50 ευρώ

Κοτσιφάλι – 0,45 ευρώ

Λιάτικο – 0,45 ευρώ

Βηλάνα – 0,40 ευρώ

Μαντηλάρι – 0,35 ευρώ

Κοτσιφολιάτικο – 0,35 ευρώ

Τέλος, από την Ένωση ενημερώνονται οι παραγωγοί ότι στα πλαίσια αλληλοϋποστήριξης Οργάνωσης και παραγωγών με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, από τις προαναφερόμενες τιμές το 30% ανά κιλό αξίας του προϊόντος, θα δίδεται με την μορφή κουπονιού για αγορά αγροτικών εφοδίων από τα Καταστήματα Γεωργικών Εφοδίων της Ένωσης Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, στο Βουκουρέστι και στο Μόναχο, στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΘΕΑΣ «Wine & Wisdom», που έχει...

REPORTS

Η στροφή των καταναλωτών προς την υγεία, τη βιωσιμότητα και τη διαφάνεια αλλάζει γρήγορα και τον κόσμο του κρασιού. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, η...

REPORTS

Σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν στην ΚΕΟΣΟΕ το χρονοδιάγραμμα των επόμενων διαδικασιώνπου αφορούν το Μέτρο 23 «Έκτακτη προσωρινή στήριξη ρευστότητας στους γεωργούς που έχουν πληγεί...

REPORTS

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου τις προτάσεις της στο Συμβούλιο για την υπογραφή και τη σύναψη της Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης ΕΕ-Mercosur...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, στο Βουκουρέστι και στο Μόναχο, στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΘΕΑΣ «Wine & Wisdom», που έχει...

REPORTS

Η στροφή των καταναλωτών προς την υγεία, τη βιωσιμότητα και τη διαφάνεια αλλάζει γρήγορα και τον κόσμο του κρασιού. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, η...

REPORTS

Το γνωστό αμερικανικό περιοδικού οίνου Wine Enthusiast προτείνει την Κρήτη ως μια από τις 7 πιο σημαντικές οινοπαραγωγικές περιοχές παγκοσμίως

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στην 30η του σεζόν ετοιμάζεται να μπει το Wine Club Thessaloniki’ 96. Στο επίκεντρο της πρώτης συνάντησης της νέας περιόδου που θα πραγματοποιηθεί στο...