Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με όνομα βαρύ όπως η ιστορία στο ελληνικό κρασί

Οικογενειακές αξίες ζυµώνουν τα αυθεντικά κρασιά του Κτήµατος Χαζτηµιχάλη.

Ήταν στις αρχές της δεκαετίας του ‘80, όταν µια παρτίδα 1.000 φιαλών υψηλής ποιότητας Cabernet Sauvignon «τάραξε τα νερά» στην ελληνική αγορά. Μια δεκαετία αργότερα, η ποιότητα των οίνων του Κτήµατος Χατζηµιχάλη αναγνωρίστηκε διεθνώς, κερδίζοντας σειρά διεθνών βραβείων σε Βρυξέλλες και Νέα Υόρκη, όχι µόνο στα ερυθρά αλλά και στα λευκά, πρωτοστατούντος του παντρέµατος των ελληνικών ποικιλιών Ασύρτικου και Ροµπόλας. Έκτοτε, το Κτήµα Χατζηµιχάλη διαρκώς εξελίσσεται και βελτιώνεται, πάντα µε σεβασµό στη φιλοσοφία του ∆ηµήτρη Λ. Χατζηµιχάλη, τη δηµιουργία δηλαδή αυθεντικών κρασιών µέσα σε ένα οικοσύστηµα το οποίο υποστηρίζει την τοπική παράδοση και τις κοινωνικές αξίες.

 

 

Η ιστορία πίσω από τη γαλοπούλα

Τα πρώτα χρόνια δεν ήταν εύκολα και ο ∆ηµήτρης Λ. Χατζηµιχάλης δηµιούργησε ένα αγρόκτηµα όπου εξέτρεφε γαλοπούλες, το οποίο τον βοήθησε να υποστηρίξει οικονοµικά τα έξοδα των πρώτων αµπελώνων του. Οι γαλοπούλες αυτές εισάγονταν από τον Καναδά αεροπορικώς στις αρχές Σεπτεµβρίου και εκτρέφονταν για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Έχοντας ως αρχή του ότι το αµπέλι απαιτεί φροντίδα και περιποίηση για να δώσει καρπούς, επένδυε όλα τα έσοδα από την εκτροφή και πώληση γαλοπούλας σε αυτό. Η ανταπόδοση δεν άργησε να έρθει και έκτοτε η γαλοπούλα αποτελεί το έµβληµα του Κτήµατος και  αποτυπώνεται  στις ετικέτες του.

Σήµερα το Κτήµα Χατζηµιχάλη είναι µία οικογενειακή αµπελουργική εκµετάλλευση µε δύο οινοποιεία στην Στερεά Ελλάδα, που διοικείται από τον ιδρυτή ∆ηµήτριο Λ. Χατζηµιχάλη και τους δύο γιους του, Λεωνίδα και Παναγιώτη, οι  οποίοι συµµετέχουν µε πάθος στην επιχείρηση.

Link για το site του οινοποιείου: www.hatzimichalis.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως σε μια γαλλική πρωτοβουλία ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, που αποσκοπεί στη στήριξη των εξαγωγών οίνου και αλκοολούχων...

REPORTS

Το νέο βιολογικό λευκό κρασί La Grande Bleue, του κτήματος Gerard Bertrand προέρχεται από τους αµπελώνες IGP Méditerranée, και αποτελεί µια πραγµατική αντανάκλαση του...

REPORTS

Ο Prosecco έχει γίνει ένας από τους πιο αναγνωρισμένους αφρώδεις οίνους της Ιταλίας, κερδίζοντας έδαφος στις διεθνείς αγορές και ξεπερνώντας ακόμη και τη σαμπάνια...

REPORTS

Ψηφίστηκε, αλλά δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί: τα κεφάλαια που διατέθηκαν για την αναδιάρθρωση των οινοποιητικών συνεταιρισμών δεν έχουν ακόμη εκταμιευτεί και θα πρέπει να...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ευνοϊκές για την ανάπτυξη του ωΐδιου παρουσιάζονται οι καιρικές συνθήκες και τα βλαστικά στάδια που επικρατούν σε όλες τις αμπελουργικές ζώνες της Κρήτης, και...

REPORTS

Η ποιότητα του επώνυµου κρασιού στην Ελλάδα βαίνει βελτιούµενη µε την απήχησή του στις διεθνείς αγορές να αυξάνεται. Ωστόσο, οι οινοποιοί στη χώρα µας...

REPORTS

Η ετικέτα «Μπλε Τρακτέρ» από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη είναι ο πρωταγωνιστής της πρώτης καμπάνιας βιωσιμότητας στο ελληνικό κρασί. Μέσω της καμπάνιας αυτής το γνωστό...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Φεστιβάλ “Οινοξένεια” κλείνει φέτος 12 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Ελλάδας, έχοντας καταφέρει να καταξιωθεί σε ένα αγαπημένο θεσμό που προωθεί και...