Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με όνομα βαρύ όπως η ιστορία στο ελληνικό κρασί

Οικογενειακές αξίες ζυµώνουν τα αυθεντικά κρασιά του Κτήµατος Χαζτηµιχάλη.

Ήταν στις αρχές της δεκαετίας του ‘80, όταν µια παρτίδα 1.000 φιαλών υψηλής ποιότητας Cabernet Sauvignon «τάραξε τα νερά» στην ελληνική αγορά. Μια δεκαετία αργότερα, η ποιότητα των οίνων του Κτήµατος Χατζηµιχάλη αναγνωρίστηκε διεθνώς, κερδίζοντας σειρά διεθνών βραβείων σε Βρυξέλλες και Νέα Υόρκη, όχι µόνο στα ερυθρά αλλά και στα λευκά, πρωτοστατούντος του παντρέµατος των ελληνικών ποικιλιών Ασύρτικου και Ροµπόλας. Έκτοτε, το Κτήµα Χατζηµιχάλη διαρκώς εξελίσσεται και βελτιώνεται, πάντα µε σεβασµό στη φιλοσοφία του ∆ηµήτρη Λ. Χατζηµιχάλη, τη δηµιουργία δηλαδή αυθεντικών κρασιών µέσα σε ένα οικοσύστηµα το οποίο υποστηρίζει την τοπική παράδοση και τις κοινωνικές αξίες.

 

 

Η ιστορία πίσω από τη γαλοπούλα

Τα πρώτα χρόνια δεν ήταν εύκολα και ο ∆ηµήτρης Λ. Χατζηµιχάλης δηµιούργησε ένα αγρόκτηµα όπου εξέτρεφε γαλοπούλες, το οποίο τον βοήθησε να υποστηρίξει οικονοµικά τα έξοδα των πρώτων αµπελώνων του. Οι γαλοπούλες αυτές εισάγονταν από τον Καναδά αεροπορικώς στις αρχές Σεπτεµβρίου και εκτρέφονταν για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Έχοντας ως αρχή του ότι το αµπέλι απαιτεί φροντίδα και περιποίηση για να δώσει καρπούς, επένδυε όλα τα έσοδα από την εκτροφή και πώληση γαλοπούλας σε αυτό. Η ανταπόδοση δεν άργησε να έρθει και έκτοτε η γαλοπούλα αποτελεί το έµβληµα του Κτήµατος και  αποτυπώνεται  στις ετικέτες του.

Σήµερα το Κτήµα Χατζηµιχάλη είναι µία οικογενειακή αµπελουργική εκµετάλλευση µε δύο οινοποιεία στην Στερεά Ελλάδα, που διοικείται από τον ιδρυτή ∆ηµήτριο Λ. Χατζηµιχάλη και τους δύο γιους του, Λεωνίδα και Παναγιώτη, οι  οποίοι συµµετέχουν µε πάθος στην επιχείρηση.

Link για το site του οινοποιείου: www.hatzimichalis.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Ιταλία μπαίνει στον τρύγο του 2025 με διάχυτη αισιοδοξία. Οι πρώτες κοπές ξεκίνησαν νωρίτερα, τα σταφύλια δείχνουν υγιή και το εθνικό ισοζύγιο γέρνει...

REPORTS

Χαμηλότερα του αναμενόμενου, δείχνει να εξελίσσεται τελικά ο φετινός τρύγος, ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι στρεμματικές αποδόσεις που καταγράφονται στις περισσότερες αμπελουργικές ζώνες και...

REPORTS

Μικρότερες αποδόσεις, ανώριμα ή «καμένα» σταφύλια, ασθένειες μετά από άκαιρες βροχές και τρύγοι που μετακινούνται νωρίτερα: η κλιματική αλλαγή αναδιαμορφώνει τον ελληνικό αμπελώνα. Από...

REPORTS

Από την Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου έως τις 20 του μήνα θα είναι ανοιχτή η πλατφόρµα αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων που θα αφορούν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 97,51% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου του οινοποιείου Κώστα Λαζαρίδη θα κατέχει η Ολυμπία Συμμετοχών με την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής Δημόσιας πρότασης που ανακοίνωσε...

REPORTS

Η Ιταλία μπαίνει στον τρύγο του 2025 με διάχυτη αισιοδοξία. Οι πρώτες κοπές ξεκίνησαν νωρίτερα, τα σταφύλια δείχνουν υγιή και το εθνικό ισοζύγιο γέρνει...

REPORTS

Χαμηλότερα του αναμενόμενου, δείχνει να εξελίσσεται τελικά ο φετινός τρύγος, ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι στρεμματικές αποδόσεις που καταγράφονται στις περισσότερες αμπελουργικές ζώνες και...

REPORTS

Μικρότερες αποδόσεις, ανώριμα ή «καμένα» σταφύλια, ασθένειες μετά από άκαιρες βροχές και τρύγοι που μετακινούνται νωρίτερα: η κλιματική αλλαγή αναδιαμορφώνει τον ελληνικό αμπελώνα. Από...