Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Με υψηλές προσδοκίες ο τρύγος στη Λήμνο, στα καλύτερα του το Λημνιό

Με μειωμένη την ποσότητα του Μοσχάτου έως 20% αλλά σε άριστη κατάσταση ξεκίνησε ο τρύγος στην Λήμνο, ενώ τις επόμενες μέρες ξεκινά και για το Λημνιό, χωρίς ιδιαίτερες αυξομειώσεις στην παραγωγή του αλλά με την ωρίμανση στα καλύτερα της.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της Λήμνου – η Ένωση και το οινοποιείο της, το Limnos Winesαποτελεί την οινική δύναμη της Λήμνου. Ο φετινός τρύγος ξεκίνησε στις 30 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί κατά τα μέσα Σεπτεμβρίου. Οι αμπελουργοί μέλη του συνεταιρισμού καλούνται να φέρνουν στο οινοποιείο τα σταφύλια τους ανά κατηγορία, Μοσχάτο Αλεξανδρείας βιολογικό, συμβατικό, Λημνιό και λοιπές ποικιλίες, συγκεκριμένες ημέρες με βάση το πρόγραμμα του τρύγου.
Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κράσσο, διευθυντή του Αγροτικού Συνεταιρισμού: «Η ποσότητα του Μοσχάτου είναι 15-20% μειωμένη σε σχέση με την προηγούμενη εσοδεία, λόγω της ανομβρίας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Τα σταφύλια συγκομίζονται σε άριστη κατάσταση καθώς δεν υπάρχουν μυκητολογικές προσβολές,  έχουν εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά και η οινοποιηση ξηρών και γλυκών οίνων ΠΟΠ προχωρά πολύ ικανοποιητικά . Το Λημνιό αναμένεται να τρυγηθεί στα μέσα Σεπτέμβρη, χωρίς ιδιαίτερες αυξομειώσεις στην παραγωγή του. Η ωρίμανση του είναι από τις καλύτερες των τελευταίων ετών, με πλούσιες χρωστικές και ιδανικά σάκχαρα για τα ξηρά ΠΟΠ κρασιά.».

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Το μέγεθος της αγοράς βιολογικών κρασιών στην Ευρώπη αποτιμήθηκε πέρυσι σε 9,20 δισ. δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 10,6%...

REPORTS

Χαμηλότερα του αναμενόμενου, δείχνει να εξελίσσεται τελικά ο φετινός τρύγος, ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι στρεμματικές αποδόσεις που καταγράφονται στις περισσότερες αμπελουργικές ζώνες και...

REPORTS

Το ελληνικό καλοκαίρι, εκτός από ήλιο και θάλασσα, είχε και επιτυχίες - γεμάτες γεύση, άρωμα και διακρίσεις. Το Κτήμα Σεμέλη, επιστρέφει από τον διεθνή...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η φετινή οινική χρονιά στην Καλιφόρνια δεν κρίνεται από τον καιρό, αυτός στάθηκε σύμμαχος. Κρίνεται από την οικονομία, τις συνήθειες κατανάλωσης και τις αποφάσεις...

REPORTS

Η νόσος του Pierce, που προκαλείται από το βακτήριο Xylella fastidiosa, αναδεικνύεται σε ολοένα σοβαρότερη απειλή για τους αμπελώνες του πλανήτη. Νέα διεθνής έρευνα,...

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Κοιτώντας προς το 2025, ειδικοί παράγοντες όπως η προσωρινή δημιουργία αποθεμάτων πριν από τις αλλαγές στους δασμούς και οι μεταβαλλόμενες αλυσίδες εφοδιασμού αναμένεται να...