Βρίσκεται στο βορειοδυτικό τµήµα του νοµού και έχει διαφορά θερµοκρασίας κατά 5oC µεταξύ ηµέρας και νύχτας, γεγονός που συµβάλλει στην πιο αργή ωρίµανση των σταφυλιών, καθώς και στην ανάπτυξη πολύπλοκων αρωµάτων τόσο στις λευκές, όσο και στις ερυθρές ποικιλίες. Συγκεκριµένα, το αµπελοτόπι «Γέννηση Αυγής» βρίσκεται σε υψόµετρο 830 µ. όπου και «λούζεται» από τις πρώτες ακτίνες του ήλιου, µε τη φρεσκάδα και την πολυπλοκότητα του µοναδικού αυτού terroir να εκφράζεται πλέον και µέσα από το φινετσάτο Costa Lazaridi Blanc de Blanc Brut. Πρόκειται για τον πρώτο αφρώδη οίνο της ∆ράµας που αποδεικνύει το πολυδύναµο terroir που αυτή διαθέτει και παράγεται αποκλειστικά από την ξεχωριστή ποικιλία Βιδιανό.
Η οινοποίηση γίνεται µε την παραδοσιακή µέθοδο της Καµπανίας, µε τη δεύτερη ζύµωση να λαµβάνει χώρα στη φιάλη, όπου και το κρασί παραµένει σε επαφή µε τις οινολάσπες του για τουλάχιστον 24 µήνες, διάστηµα το οποίο του προσέδωσε ένα µεστό χρώµα αλλά και έναν λεπτό, επίµονο και καλοσχηµατισµένο αφρισµό. Παράλληλα, αφήνει και έντονο το αποτύπωµά του στη µύτη, µε το ζυµάρι και την κόρα ψωµιού να συµπληρώνουν τα αρώµατα ώριµων κίτρινων φρούτων. Η γεύση ισορροπεί ανάµεσα στην πληθωρικότητα και τη λεπτότητα -µε την αρχική γλύκα να ενισχύει την πρώτη και την εξαιρετική οξύτητα να ςδιασφαλίζει τη δεύτερη- ενώ η δροσιά στο στόµα ενισχύει τη φρεσκάδα και την επίγευση.
Σερβιριζόµενο στους 11-13oC το Costa Lazaridi Blanc de Blanc Brut αποτελεί ένα ιδανικό απεριτίφ, συνοδεύοντας ένα πλατό µε όστρακα όπως στρείδια, χτένια, κυδώνια και γυαλιστερές. Μπορεί όµως να βρει θέση και στο γεύµα ή το δείπνο, προσφέροντας εξαιρετικές αρµονίες µε πιάτα θαλασσινών όπως γαρίδες, κολοχτύπα και αστακούς, µαγειρεµένα στο φούρνο, βραστά ή και στον ατµό. Εξαιρετικός επίσης ο συνδυασµός του και µε γλυκά, κρεµώδη τυριά (όπως µανούρι, camembert, brie κ.ά.) ενώ απόλυτο το ταίριασµά του µε µια παλαιωµένη παρµεζάνα.
Καλωσορίζοντας το Νέο Έτος
Τo Costa Lazaridi Blanc de Blanc Brut δεν θα μπορούσε να λείπει και από το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Όπως προτείνουν οι άνθρωποι του Οινοποιείου: «Στην αλλαγή του χρόνου συνοδεύστε το με μια πιατέλα καναπεδάκια, χαβιάρι, βούτυρο και λεμόνι ή καπνιστό σολομό με cream cheese και μυρωδικά και αφήστε τις φυσαλίδες να φτάσουν στην επιφάνεια ενός κρυστάλλινου flute καλωσορίζοντας το Νέο Έτος».