Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μία συζήτηση γύρω από την κλιματική αλλαγή και τους αμπελώνες

Σε λίγες ημέρες ξεκινάμε την 27η χρονιά του Wine Club THESSALONIKI’96. Και είναι μεγάλη η χαρά και η υπερηφάνεια μας γιατί το Wine Club μας είναι μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα.

Σε λίγες ημέρες ξεκινάμε την 27η χρονιά του Wine Club THESSALONIKI’96. Και είναι μεγάλη η χαρά και η υπερηφάνεια μας γιατί το Wine Club μας είναι μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα!

Φέτος συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με θέματα που απασχολούν έντομα την αμπελοοινική επικαιρότητα και ενθαρρύνουν τη συζήτηση για το παρόν και το μέλλον αμπελοοινικών περιοχών και ποικιλιών.

Έτσι, στην πρώτη μας συνάντηση για τη φετινή σεζόν, θα διερευνήσουμε ένα από το πιο καίρια και καυτά ζητήματα στον αμπελοοινικό κόσμο παγκοσμίως. Την κλιματική αλλαγή, που αποτελεί μια τεράστια πρόκληση για τους αμπελώνες σε όλη την υφήλιο, με αμπελουργούς και επιστήμονες να αναζητούν τις απαιτούμενες ενέργειες για μια μακροπρόθεσμη προσαρμογή..

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, στις 20.00, με θέμα «Κλιματική αλλαγή και αμπελώνες» και οδηγό την χημικό/οινολόγο, δημοσιογράφο οίνου/συγγραφέα Μαρία Νέτσικα, θα δοκιμάσουμε, τυφλά όπως πάντα, 13 σπουδαίες ετικέτες από ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI ’96 για τη σεζόν 2022 – 2023 θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσες του The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη).

Το Wine Club THESSALONIKI ’96, μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα, διανύει την 26η χρονιά λειτουργίας του. Συνδυάζοντας την προσεκτική οργάνωση και συνέπεια μέσα στον χρόνο, τη σωστή οινική εκπαίδευση και ενημέρωση από επιστήμονες με τη φιλική ατμόσφαιρα, συνεχίζει να συγκεντρώνει τους οινόφιλους της Θεσσαλονίκης και κατ’ επέκταση της Βόρειας Ελλάδας, να διευρύνει τις οινικές τους γνώσεις, να ικανοποιεί τις αναζητήσεις τους.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η νέα εγκατάσταση αποσκοπεί στη διατήρηση της ποιότητας του κρασιού, ενώ παράλληλα ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για επιλογές με χαμηλότερο αλκοόλ και καινοτόμα...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με τα ροζέ κρασιά να κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών, οι οινοποιητικές προσπάθειες των τελευταίων ετών στη συγκεκριμένη κατηγορία έχουν ενταθεί, εισάγοντας μάλιστα...

REPORTS

Σε µια µοναδική σύµπραξη γεύσεων, αρωµάτων και πολιτισµού, τα Οινοποιία Μπουτάρη και το Κτήµα Σεµέλη παρουσίασαν τις νέες τους λευκές ετικέτες στο εµβληµατικό Μουσείο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2025 το 4ο Greek Wine Day, η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που διοργανώνεται στη γειτονική...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2025 το 4ο Greek Wine Day, η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που διοργανώνεται στη γειτονική...

REPORTS

Σε µια µοναδική σύµπραξη γεύσεων, αρωµάτων και πολιτισµού, τα Οινοποιία Μπουτάρη και το Κτήµα Σεµέλη παρουσίασαν τις νέες τους λευκές ετικέτες στο εµβληµατικό Μουσείο...

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.