Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Κρασί εσοδείας 2023 στην πρώτη κυκλοφορία Nemea Lions το 2026

Εγκρίθηκε ο νέος φάκελος του σήµατος ΠΟΠ Νεµέα που περιλαµβάνει δύο κατηγορίες κρασιών, την παραδοσιακή Νεµέα και τη Nemea Lions που απαιτεί τα κρασιά να έχουν ωριµάσει περί τα 2,5 έως 3 έτη πριν κυκλοφορήσουν.

του Γιώργου Λαμπίρη

Το 2023 θα είναι η πρώτη χρονιά, κατά την οποία ο τρύγος στην περιοχή της Νεµέας θα οδεύσει προς τα χνάρια αναγνώρισης που ακολουθούνται για κρασιά όπως το Chianti, µε τον νέο φάκελο του ευρωπαϊκού συλλογικού σήµατος για την ΠΟΠ Νεµέα να έχει ήδη τροποποιηθεί και εγκριθεί από τους ενδιαφερόµενους και εµπλεκόµενους φορείς. Πρακτικά αυτό σηµαίνει ότι το νέο σήµα «Νεµέα Lions» ΠΟΠ µε κρασιά εσοδείας του 2023, θα βρίσκεται διακριτά τοποθετηµένο δίπλα σε επιλεγµένες ετικέτες, που θα προέρχονται από συγκεκριµένα αµπελοτεµάχια της περιοχής. Τα κρασιά µε την ένδειξη «Νεµέα Lions», θα είναι εκείνα που εκτός της προέλευσής τους από επιλεγµένα αµπελοτεµάχια, θα διακρίνονται για τα ποιοτικά, χηµικά και οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά. Σύµφωνα µε τα όσα αναφέρει στο Wine Τrails, ο πρόεδρος του Συνδέσµου Οινοποιών Νεµέας, Νίκος Βλάχος, µε αυτόν τον τρόπο θα υφίστανται δύο κατηγοριοποιήσεις κρασιών. Η πρώτη εξ αυτών θα περιλαµβάνει την παραδοσιακή Νεµέα µε φρέσκα και παλαιωµένα κρασιά και η δεύτερη θα σηµατοδοτείται µε την ένδειξη «Νεµέα Lions», µε κρασιά τα οποία απαιτούν περί τα 2,5 έως 3 έτη ωρίµανσης πριν κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Κοιτώντας προς το 2025, ειδικοί παράγοντες όπως η προσωρινή δημιουργία αποθεμάτων πριν από τις αλλαγές στους δασμούς και οι μεταβαλλόμενες αλυσίδες εφοδιασμού αναμένεται να...

REPORTS

Με διακριτή και στρατηγική παρουσία, τα Οινοποιεία Μπουτάρη σφράγισαν με την υπογραφή τους το επίσημο Gala Dinner του κορυφαίου συνεδρίου του Economist, το οποίο...

REPORTS

Η φετινή οινική χρονιά στην Καλιφόρνια δεν κρίνεται από τον καιρό, αυτός στάθηκε σύμμαχος. Κρίνεται από την οικονομία, τις συνήθειες κατανάλωσης και τις αποφάσεις...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος Ενημέρωσης της ΕΘΕΑΣ για την “Υπεύθυνη Κατανάλωση Οίνου και το Καθεστώς Ένωσης των Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓΕ)”, με διακριτικό...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η φετινή οινική χρονιά στην Καλιφόρνια δεν κρίνεται από τον καιρό, αυτός στάθηκε σύμμαχος. Κρίνεται από την οικονομία, τις συνήθειες κατανάλωσης και τις αποφάσεις...

REPORTS

Η νόσος του Pierce, που προκαλείται από το βακτήριο Xylella fastidiosa, αναδεικνύεται σε ολοένα σοβαρότερη απειλή για τους αμπελώνες του πλανήτη. Νέα διεθνής έρευνα,...

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Κοιτώντας προς το 2025, ειδικοί παράγοντες όπως η προσωρινή δημιουργία αποθεμάτων πριν από τις αλλαγές στους δασμούς και οι μεταβαλλόμενες αλυσίδες εφοδιασμού αναμένεται να...