Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Κάθε κρασί με τον δικό του χαρακτήρα από το Zoinos Winery

Στην ορεινή αµπελουργική ζώνη της Ζίτσας στην Ήπειρο, όπου δραστηριοποιείται η Zoinos Winery, το κλίµα, το έδαφος και ο ανθρωπινος παράγοντας διαµορφώνουν ένα ιδιαίτερο terroir, το οποίο, εξελισσόµενο στο χρόνο, αναδεικνύει τη δυναµική των γηγενών λευκών και ερυθρών ποικιλιών, µε κάθε κρασί του Οινοποιείου να παράγεται από συγκεκριµένα αµπελοτόπια και µε τη χρήση άγριων ζυµών.

Από τη δηµιουργία του Οινοποιείου το 1974, τη σύσταση της Zoinos το 2006 έως σήµερα ο σκοπός είναι πάντα ο ίδιος, ο ποιοτικός αµπελώνας. Την τελευταία δεκαετία το οινοποιείο και το αποστακτήριο έχουν εκσυγχρονιστεί και είναι επισκέψιµα. Η Zoinos Winery έχει στην κατοχή της 130 στρέµµατα ιδιόκτητους αµπελώνες βιολογικής καλλιέργειας µε τις γηγενείς ποικιλίες Ντεµπίνα, Βλάχικο και Μπεκιάρι. Σηµειώνεται ότι στην ορεινή Ζίτσα  η παραγωγή αφρωδών (λευκών και ροζέ) οίνων είναι παράδοση, καθώς και ο κεχριµπαρί οίνος από τη λευκή Ντεµπίνα µε τη µέθοδο της ερυθρής οινοποίησης όπου αναδεικνύεται η δυναµική της.

«Ήρθαµε για να µείνουµε στην Αχαΐα»

Με μια λαμπρή τελετή εγκαινιάστηκε στις 11 Μαρτίου 2023 το νέο εργοστάσιο της Zoinos στην Αχαΐα.

Σηµειώνεται ότι την άνοιξη του 2023 εγκαινιάστηκε το νέο εργοστάσιο της Zoinos στο Καλέντζι Αχαΐας µε τον πρόεδρο του ∆Σ, Βαγγέλη Αργύρη, να αναφέρει σχετικά κατά τη λαµπρή τελετή των εγκαινίων: «Το εργοστάσιο αυτό σφραγίζει την πολύχρονη συνεργασία της Zoinos µε την αµπελουργική ζώνη της Αχαΐας, αξιοποιώντας την παραγωγή των τοπικών οινοποιήσηµων ποικιλιών και ανοίγει νέους ορίζοντες, προωθώντας τα εκλεκτά προϊόντα της Zoinos τόσο στην εγχώρια, όσο και στην διεθνή αγορά. Ήρθαµε για να µείνουµε».

 

Νέα άφιξη Βλάχικο Sparkling

Ερυθρός ξηρός αφρώδης οίνος από 100% Βλάχικο ΠΓΕ Ήπειρος που εμφιαλώθηκε για πρώτη φορά το 2022. Έντονα αρωματικό με νότες από κόκκινα φρούτα, λουλούδια και μπαχαρικά. Κλασική ερυθρή οινοποίηση και μετά τη δεύτερη ζύμωση σε αυτόκλειστες δεξαμενές το κρασί παραμένει σε επαφή με τις οινολάσπες του για τρεις μήνες, αποκτώντας έξτρα πολυπλοκότητα και δομή. Οι λεπτές φυσαλίδες δίνουν κομψότητα, νεύρο και φρεσκάδα. Μια τοπική ποικιλία, την οποία εξελίσσει συνεχώς το Οινοποιείο.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με την καλλιεργητική περίοδο να εξελίσσεται οµαλά, µια πρωιµότητα τουλάχιστον 10-15 ηµερών, ειδικά στις πρώιµες ποικιλίες, και σταθερό το ζήτηµα της λειψυδρίας, ο αγώνας...

REPORTS

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 11 Μαρτίου, τα εγκαίνια του νέου εργοστασίου της ZOINOS WINERY στην περιοχή Καλεντζίου, Τριταίας, Δήμου Ερυμάνθειας.

REPORTS

Στο «Βλάχικο», µια ανερχόµενη ερυθρή ποικιλία της Ηπείρου που κάθε χρόνο κερδίζει έδαφος στην αγορά ρίχνει ολοένα και περισσότερο βάρος για την ανάπτυξή της,...

REPORTS

Η ZOINOS WINERY στο πλαίσιο υλοποίησης του επενδυτικού της προγράμματος με χαρά ανακοινώνει την εξαγορά του οινοποιείου, ιδιοκτησίας του κ. Παναγιώτη Κωστόπουλου, το οποίο...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με ιστορία πάνω από 145 χρόνια και διαρκή αφοσίωση στην ποιότητα, τα Οινοποιεία Μπουτάρη συνεχίζουν να αποδεικνύουν την αξία τους στην παγκόσμια οινική αγορά....

REPORTS

Σε μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική και προσεγμένη εκδήλωση στο Vintage Wine Bar & Bistrot Athens, στην καρδιά της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε μία μοναδική κάθετη γευστική δοκιμή...

REPORTS

Μετά το σοκ, ήρθε η ώρα να γίνει απολογισμός. Ο τομέας οίνου παγκόσμια υπολογίζει πόσο θα μπορούσε να του κοστίσει η επιβολή προσαυξήσεων στις...

REPORTS

Σε επαυξημένη προσοχή για ασθένειες-εχθρούς στο αμπέλι που ευνοούνται από τις καιρικές συνθήκες καλούν τους αμπελουργούς οι Γεωπονικές αρχές των ΔΑΟΚ. Σε προειδοποίηση της...