Μπορεί οι δείκτες Liv-ex 100, 1.000 και Fine Wine 50 να βυθίζονται κατά 9,2% έως 12,5%, όμως υπήρξαν επωνυμίες που κατάφεραν να ξεχωρίσουν εν μέσω της «καταιγίδας». Μία εξ αυτών ήταν η ισπανική οινοποιία Vega Sicilia που κατέκτησε την κορυφή της σχετικής λίστας, βλέποντας τον όγκο συναλλαγών της να «εκτοξεύεται» κατά 193%, και την εμπορική της αξία να αυξάνεται κατά ένα εκκωφαντικό 310% σε σχέση με πέρυσι. Οι εντυπωσιακές επιδόσεις της εταιρείας είναι ενδεικτικές της ανοδικής πορείας των ισπανικών εκλεκτών οίνων, σε μια αγορά που παραδοσιακά κυριαρχείται από το Μπορντό και την Βουργουνδία.
Άξιο αναφοράς είναι ότι στην φετινή λίστα τα ιταλικά οινοποιεία αυξήθηκαν κατά 9 έναντι με το 2023, αυξάνοντας τον συνολικό τους αριθμό στα 22. Πλέον, το νούμερο τους είναι υπερδιπλάσιο του αντίστοιχου το 2018, όταν και υπήρχαν μόνο 10 ιταλικές εταιρείες στην κατάταξη, και ανταγωνίζεται στα ίσια το Μπορντό και την Βουργουνδία, που έχουν 25 και 30 οινοποιεία αντίστοιχα. Από τις επωνυμίες εκλεκτού οίνου της Ιταλίας, δύο εξ αυτών ήταν στην πρώτη τριάδα. Πιο συγκεκριμένα, η Gaja φιγουράρει στην δεύτερη θέση της κατάταξης (από την 28η θέση το 2022), με την Tenuta San Guido να ακολουθεί και να ανεβαίνει 54 θέσεις από πέρυσι.
Την ίδια ώρα η κρίση που αντιμετωπίζουν Βουργουνδία και Μπορντό είναι εμφανής από την σημαντική πτώση των περισσότερων επωνυμιών τους στις θέσεις της κατάταξης. Η Pierre Giradin για παράδειγμα «γκρεμίστηκε» από την 17 στην 94η θέση, ενώ η Meo Camuzet που πέρυσι βρισκόταν στην τρίτη θέση, πλέον φιγουράρει στην 63η. Εκτός δεκάδας έπεσε και η πρωτοπόρος της περυσινής κατάταξης Domaine Leflaive από την Βουργουνδία, που το 2024 κατέκτησε την 12 θέση. Εντούτοις, Μπορντό και Βουργουνδία συνεχίζουν να κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς με 38,4% και 21,7% αντίστοιχα.