Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Θέση στον 21ο Χάρτη των Γεύσεων παίρνουν 12 οινοπαραγωγοί Μεσσηνίας

12 παραγωγοί της Μεσσηνίας, με όχημα το στρατηγικό έργο Messinia Terroirs, ταξιδεύουν στη Βόρεια Ελλάδα και παίρνουν τη θέση τους στον 21ο Χάρτη των Γεύσεων στις 30 Νοεμβρίου & 1 Δεκεμβρίου 2024, στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης.

Φέτος, στον Χάρτη των Γεύσεων, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εμβληματικά κρασιά, από τον ιστορικό αμπελώνα της Μεσσηνίας, που 12 οινοπαραγωγοί, μέλη του Messinia Terroirs, έχουν επιλέξει και θα παρουσιάσουν επώνυμοι οινοχόοι στο Stand Messinia Terroirs, W21 & W21B.

Αλφαβητικά οι παραγωγοί:

Andania Valley Wines, Astir X, Biovin – Tsavolakis Wines, Lacules Estate, Navarino Vineyards, Nestor Winery, Oinotropai Estate, Panagiotopoulos Family Estate Wines, Patsouros Winery, Κτήμα Γκότση, Κτήμα Δερέσκου, Οινοποιία Ψαρούλη

Επιπλέον, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της έκθεσης, στην αίθουσα VASCO DA GAMA, μεταξύ 15.00 – 16.00, το Messinia Terroirs οργανώνει Master Class με εισηγητή τον Sommelier Νικόλα Γιαννόπουλο DipWSET και τίτλο:

«Ταξιδεύοντας από τη γη της Μεσσηνίας με Φιλέρια και Cabernet Sauvignon»

Κατά τη διάρκεια του Master Class θα παρουσιαστούν 3 μονοποικιλιακά Φιλέρια και 3 εμβληματικά παλαιωμένα Cabernet Sauvignon από την Τριφυλία.

Λίγα λόγια για το Messinia Terroirs

Το Messinia Terroirs αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία σειρά ενεργειών όπως η μελέτη, η έρευνα, η καινοτομία στις καλλιεργητικές πρακτικές, η εκπαίδευση και η συμβουλευτική για την αναδιάρθρωση και την ανάδειξη του μεσσηνιακού αμπελώνα με νέες φυτεύσεις και έμφαση σε ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες.

Βασικός στόχος του Messinia Terroirs είναι να δώσει νέα ώθηση στον οινικό κλάδο της Μεσσηνίας, να αναβιώσει την αίγλη του παρελθόντος και να αναδείξει όχι μόνο τη συναρπαστική ποικιλομορφία και μοναδικότητα του μεσσηνιακού αμπελώνα, αλλά και την πολυδιάστατη φυσιογνωμία του τόπου.

Τα χαρισματικά terroirs της περιοχής με το ιδιαίτερο μικροκλίμα που ευνοεί την παραγωγή εξαιρετικών κρασιών, η πλούσια γαστρονομική παράδοση και η μακραίωνη ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά σε ένα περιβάλλον σπάνιας φυσικής ομορφιάς, δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε να αναγεννηθεί η Μεσσηνία ως οινοπαραγωγός περιοχή με αναγνωρίσιμη ταυτότητα και να καθιερωθεί ως οινοτουριστικός προορισμός διεθνών προδιαγραφών.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Κάθε γουλιά του Doux Basil Smash Cocktail είναι ένας ύμνος στις αισθήσεις. Ένα cocktail που δεν φτιάχτηκε απλώς για να δροσίζει - φτιάχτηκε για...

REPORTS

Άνοιγμα σε νέες αγορές πέραν των ΗΠΑ για κρασί και αγροτικά ήταν η σύσταση του Επιτρόπου Γεωργίας, Κρίστοφ Χάνσεν, στη διάρκεια ακρόασης του ενώπιον...

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία κρασιού υφίσταται σημαντική μεταμόρφωση με την ταχεία ανάπτυξη του τμήματος των μη αλκοολούχων και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ (NOLO) κρασιών, σύμφωνα...

REPORTS

Ο προϋπολογισμός που διατίθεται στους αμπελοκαλλιεργητές της Τοσκάνης αυξήθηκε εκ νέου, φθάνοντας τα 30,48 εκατομμύρια ευρώ για το οικονομικό έτος 2024/2025.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η διάσωση της ελληνικής αμπελουργίας  ήταν το θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης  συνάντησης , του νεοεκλεγέντα Προέδρου του ΣΕΟ κ. Στέλιου Μπουτάρη....

REPORTS

Η Μεσσηνία γιορτάζει τον οίνο την ιστορία και τις προοπτικές των χαρισματικών terroirs στο 3ο Messinia Terroirs Wine Festival.

REPORTS

Ενώ οι δυνατότητες για συνολική αύξηση των πωλήσεων κρασιού στην Κίνα παραμένουν μέτριες, μια νέα έκθεση της ProWine αναδεικνύει τα λευκά κρασιά ως ένα πολλά υποσχόμενο...

REPORTS

Η Κυδωνίτσα του Κτήματος Νικολάου παράγεται από σταφύλια που καλλιεργούνται στον ιδιόκτητο βιολογικό αµπελώνα των 140 στρεµµάτων του νεμεάτικου οινοποιείου µε τον αέρα που...