Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Wine Paris & Vinexpo Paris θέτουν τα αλκοολούχα στο επίκεντρο

Η επερχόμενη έκθεση Wine Paris & Vinexpo Paris, που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 15 Φεβρουαρίου στη γαλλική πρωτεύουσα, και θα έχει μια νέα αίθουσα αφιερωμένη στα οινοπνευματώδη ποτά.

Περίπου 27 κατηγορίες οινοπνευματωδών ποτών θα εκπροσωπούνται στην αίθουσα Be Spirits, από αρμανιάκ έως κονιάκ, ουίσκι έως βερμούτ, ενώ θα υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις χωρίς αλκοόλ. Θα υπάρχει επίσης το Craft Pavilion, που προορίζεται για νέους και ανερχόμενους παραγωγούς οινοπνευματωδών ποτών, RTD, μπύρας και μηλίτη. Το επίκεντρο της αίθουσας θα είναι το Infinite Bar, ένα μπαρ μήκους 40 μέτρων όπου μπάρμαν από όλη την Ευρώπη θα μπορούν να επιδείξουν τη δημιουργικότητά τους όταν πρόκειται για κοκτέιλ.

Συμπληρωματικά, ο Rodolphe Lameyse, Διευθύνων Σύμβουλος της Vinexposium, δήλωσε: «Το 2023, τα οινοπνευματώδη ποτά, οι χειροτεχνίες και τα ποτά χωρίς αλκοόλ γίνονται ακόμη πιο σημαντικά με 20% επιπλέον επιφάνεια σε σύγκριση με την εκδήλωση του 2022 και 44% νέους εκθέτες. Μαζί με τους πολλούς Γάλλους εκθέτες, η διεθνής προσέλευση θα είναι πολύ έντονη με την επιστροφή του Βελγίου, του Καναδά, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ισλανδίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, της Ρουμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελβετίας. Μαζί τους θα είναι το Ουζμπεκιστάν, η Τσεχία και το Βιετνάμ ως νεοφερμένοι στην έκθεση το 2023».

Τέλος, το πρόγραμμα, που θα πραγματοποιηθεί στο Porte de Versailles, θα περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από νέες καινοτόμες εκδηλώσεις. Αυτές περιλαμβάνουν το «The Battle of the Mixologists» και πολλά masterclasses, συμπεριλαμβανομένου ενός για το κονιάκ, με επιμέλεια του παραγωγού Lucien Bernard, το συνέδριο «Sowine» (σχετικά με τη σχέση που έχουν οι νεότερες γενιές με το κρασί και τα οινοπνευματώδη ποτά) και ένα που παρέχεται από το Japan Sake και Σύλλογος Shochu.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 54 ελληνικά οινοποιεία, ενώ πέντε κρασιά βραβεύτηκαν για την ποιότητα τους από τον ιταλικό οδηγό «i Vini del cuore».

REPORTS

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο ιταλικός οινικός κλάδος έχει γνωρίσει δύο σημαντικές εξελίξεις που ενδέχεται να καθορίσουν τη μελλοντική του πορεία. Η πρώτη αφορά τη...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη φιλοξενεί μια ξεχωριστή ιδιωτική συνάντηση με τίτλο “The Messinia Terroir...

REPORTS

Στον πλήρη έλεγχο της Κυρ-Γιάννη περνά το Κτήμα Σιγάλα, καθώς όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών από εταιρία συμφερόντων...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στην πιο ανεπτυγμένη μορφή θεματικού τουρισμού, πίσω μόνο μετά το κλασσικό μαζικό μοντέλο «ήλιος και θάλασσα» που φέρνει στην Ελλάδα, κάθε χρόνο, δεκάδες εκατομμύρια...

REPORTS

Η ευρωπαϊκή οινοπαραγωγή βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, καθώς η μειωμένη ζήτηση και η υπερπαραγωγή κρασιού πιέζουν τον κλάδο σε πρωτοφανή επίπεδα. Στο Στρασβούργο, στο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας συμμετέχουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, δίνοντας στους επισκέπτες τους την...

REPORTS

Α πό τη φύτευση και τη διαµόρφωση των γραµµών έως τη συγκοµιδή και τη διαχείριση των υπολειµµάτων, κάθε αµπελουργικό έχει πλέον το κατάλληλο µηχάνηµα....