Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Marzia Varvaglione αναλαμβάνει την προεδρία του CEEV

Η Marzia Varvaglione ορίστηκε νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Εταιρειών Οίνου (CEEV) για την επόμενη τριετία στα πλαίσια της γενικής συνέλευσης της που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες την Πέμπτη 20 Μαρτίου. Έτσι, παραλαμβάνει τη σκυτάλη από τον Mauricio Gonzalez-Gordon, σε μια κρίσιμη περίοδο για την ευρωπαϊκή βιομηχανία οίνου που βρίσκεται αντιμέτωπη με απειλές δασμών ύψους 200% από τον Ντόναλντ Τράμπ.

Η νέας πρόεδρος του CEEV έχει καταγωγή από την Puglia της Ιταλίας, και από το 2013 εργάζεται στο οινοποιείο της οικογένειας της, Varvaglione 1921. Από το 2023 βρίσκεται στη θέση της προέδρου της Ιταλικής Ένωσης Νέων Επενδυτών Οίνου (AGIVI), ενώ από το 2020 αποτελεί μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ιταλικής Ένωσης Οίνου (UIV).

Μιλώντας στην πλατφόρμα του drinks business μετά την εκλογή της η Varvaglione τόνισε ότι «Ο ευρωπαϊκός τομέας του κρασιού βρίσκεται σε μια πολύπλοκη μεταβατική φάση, ωθούμενη από σημαντικές αλλαγές στα καταναλωτικές συνήθειες και από τις διεθνής συνθήκες. Προτεραιότητα μου είναι να αντιμετωπίσω τα αρνητικά πρότυπα κατανάλωσης, θωρακίζοντας παράλληλα την πολιτισμική σημασία του κλάδου του οίνου που διαθέτει πάνω από 2.000 χρόνια ιστορίας, αλλά και να διαλευκάνω το θέμα τον δασμών των ΗΠΑ το συντομότερο δυνατόν».

Παρά τις δυσκολίες, η Varvaglione υπογράμμισε πως διατηρεί την αισιοδοξία της και την πίστη της ότι τα πρότυπα κατανάλωσης θα εξελιχθούν, και ότι οι παραγωγοί θα μπορέσουν να προσαρμοστούν για να ανταποκριθούν στις ανάγκες νέων καταναλωτών. Εντούτοις, εξέφρασε την επιφυλακτικότητα της σχετικά με εξωγενείς παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη βιομηχανία.

Την Varvaglione στην ηγεσία του CEEV θα πλαισιώσει ο Pedro Pereira Goncalves στον ρόλο του αντιπροέδρου και ο Jerome Pachet στη θέση του ταμία. Νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του CEEV αποτελούν ακόμα ο Pedro Ferrer, ο Piero Mastroberadino, ο Michel Chapoutier, και ο Jose Ramon Fernandez. Τέλος, άξιο αναφοράς είναι ότι στο CEEV προστίθεται η Ευρωπαϊκή Ένωση Ξυδιού.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μια πρωτοποριακή μελέτη από πανεπιστήμια της Καλιφόρνιας αποκαλύπτει πως ο εμποτισμός τυριών με κρασί μπορεί να μεταμορφώσει όχι μόνο τη γεύση τους αλλά και...

REPORTS

Ο τρύγος του Μοσχάτου Αλεξανδρείας ξεκίνησε στις 21 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου. Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά η ποσότητα ήταν αυξημένη...

REPORTS

Σε ιστορικό χαμηλό αναμένεται να βρεθεί η συγκομιδή στους γαλλικούς αμπελώνες , με μόλις 36,04 εκατομμύρια εκατόλιτρα κρασιού να έχουν παραχθεί το 2025. Αυτό...

REPORTS

Ένα τριήμερο συλλογικό οινοτουριστικό ταξίδι εμπειρίας, έμπνευσης και δημιουργίας στον ελληνικό αμπελώνα διοργάνωσε η Αχαΐα-Αναπτυξιακή Α.Ε. μεταξύ 3-5 Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

REPORTS

Μια ακόμη διεθνής διάκριση για τον Ενιαίο Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου, καθώς δύο από τα πιο εμβληματικά παλαιωμένα γλυκά κρασιά του, το Samos Anthemis 2019...

REPORTS

Οι φόβοι για την απαγόρευση της μέτριας κατανάλωσης κρασιού υποχωρούν: το προσχέδιο του ΠΟΥ, που παρουσιάστηκε στον ΟΗΕ παρουσιάζει ένα ψήφισμα για το αλκοόλ...

REPORTS

Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει πλέον αισθητή την παρουσία της στους ιταλικούς αμπελώνες, παίζοντας κεντρικό ρόλο στον τρύγο του 2025 στις Tenute del Cerro.