Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Justerini & Brooks σε συνεργασία με τον οινοποιό Raúl Pérez

Ο βρετανικός έμπορος κρασιού Justerini & Brooks κυκλοφόρησε το πρώτο του κρασί συνεργασίας, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνεργασίας του με τον Ισπανό παραγωγό κρασιού Raúl Pérez…

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Ο έμπορος κρασιού είναι ο αποκλειστικός εισαγωγέας του Raúl Pérez στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2018 και η νέα κυκλοφορία είναι το αποκορύφωμα ενός τριετούς έργου, σύμφωνα με τον αγοραστή της Justerini & Brooks, Mark Dearing.

Το μοναδικό κρασί, Ultreia Saint James’s, αποτίει φόρο τιμής στο εμβληματικό κόκκινο κρασί του Pérez, Ultreia Saint Jacques (αναφορά στο προσκύνημα του Camino de Santiago, που περνά από το Bierzo) και στην οδό St James’s του Λονδίνου, όπου εδρεύει η Justerini & Brooks.

Πιο συγκεκριμένα, παράγεται από ένα μείγμα Mencia και άλλων γηγενών ποικιλιών σταφυλιού από μερικούς από τους παλαιότερους και πιο διάσημους αμπελώνες του Bierzo, που ενσωματώνουν διαφορετικούς τύπους εδάφους, ηλικίες αμπέλου και υψόμετρο αμπελώνα. Το τελικό κρασί αναμειγνύει μια βάση κρασιών από το χωριό καταγωγής του Pérez, Valtuille de Abajo (68%) από δύο οικόπεδα: Cabanelas (45%), που έχει ανατολική όψη σε αργιλώδη και αμμώδη εδάφη, που φυτεύτηκαν το 1930, και La Vitoriana (23). %), οικόπεδο με βόρειο προσανατολισμό σε υψόμετρο 600μ σε αμμώδη και πετρώδη εδάφη, που φυτεύτηκε το 1881 σε πρωτότυπα υποκείμενα. Το υπόλοιπο 32% προέρχεται από τη λιγότερο γνωστή υποπεριοχή της Valdecañada, μια περιοχή πλούσια σε σχιστόλιθο με μερικούς από τους υψηλότερους αμπελώνες σε υψόμετρο μεταξύ 800-1000 μέτρων.

Όλα τα κρασιά ζυμώθηκαν και υπέστησαν παλαίωση για 15 μήνες σε παλιά ξύλινα βαρέλια, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Ο Raúl είναι διάσημος για τη συνεργατική του προσέγγιση και γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο για την αδιάλυτη, αυθεντική κοσμοθεωρία του για το κρασί και τη θέση του», δήλωσε ο αγοραστής Mark Dearing. «Το πρότζεκτ του Ultreia Saint James έχει ολοκληρωθεί τρία χρόνια και ήταν ένα τεράστιο προνόμιο να φτιάξουμε ένα κρασί για το οποίο είμαστε όλοι πραγματικά περήφανοι, με έναν από τους μεγαλύτερους οινοποιούς του κόσμου».

Συμπληρωματικά, ο Raúl Pérez περιγράφει το 2020 ως «ευγενικό, ρευστό, γεμάτο vintage με δαντελωτές, πολύ εκλεκτές τανίνες το Saint James’s μπορεί να απολαύσει κανείς στη νεολαία, και φαίνεται ήδη όμορφα, αλλά προσωπικά δεν έχω φτιάξει ποτέ ένα κρασί που δεν θα παλαιώσει για τουλάχιστον ένα δεκαετία. Σε αυτή την περίπτωση, είμαι βέβαιος ότι το Saint James μπορεί να πάει δύο δεκαετίες σε μπουκάλι».

Το κρασί θα είναι διαθέσιμο στο εστιατόριο Mayfair Hide και στο Edinburgh’s Duck & Waffle στο St James’s, καθώς και στα κρασιά εκτός εμπορίου στα κρασιά Hedonism (RRP: 33,68 για ένα μπουκάλι 75cl ή 71,36 £ για ένα magnum 1,5L).

«Στο Ultreia St James’s, η ισορροπία είναι τέλεια. υπάρχει τόση αγνότητα και γοητευτικά φρούτα και μπορώ ήδη να οραματιστώ να τα συνδυάσω με ένα νέο πιάτο αρνιού στο μενού γευσιγνωσίας μας από τον σεφ Ollie Dabbous», πρόσθεσε ο επικεφαλής σομελιέ του Hide, Julien Sarrasin.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στη σύναψη μιας προκαταρκτικής εμπορικής συμφωνία με τις ΗΠΑ προσβλέπει η Κομισιόν, η οποία θα της επιτρέψει να διατηρήσει τον δασμολογικό συντελεστή 10% μετά...

REPORTS

Η Οινοποιία Μαλαματίνα συνεχίζει να ενισχύει τη θέση της στις διεθνείς αγορές, προβάλλοντας δυναμικά τα ελληνικά κρασιά στον παγκόσμιο οινικό χάρτη, με δύο σημαντικές...

REPORTS

Η Βουργουνδία γιορτάζει τη δέκατη επέτειο από την καταχώριση των «Climats» της στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO, ένας όρος που δεν αναφέρεται στον καιρό,...

REPORTS

Το Οινοποιείο Ακριώτου στις Πλαταιές Βοιωτίας είναι πλέον επισκέψιμο καθημερινά και προσκαλεί τους φίλους του κρασιού για μια αυθεντική εμπειρία οινογνωσίας, στον τόπο όπου...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Tην έντονη ανησυχία του για την κατάσταση του εγχώριου αμπελοοινικού τομέα, οποίος βρίσκεται εν μέσω μιας «ταραχώδους» συγκυρίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο εξέφρασε...

REPORTS

Με έντονα αρώματα από Μοσχάτο Σάμου που συνταιριάζουν απολαυστικά με τις παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις του Αιγαίου ολοκληρώθηκε το 5ο Lesvos Food Fest, που πραγματοποιήθηκε...

REPORTS

Ο πορτογαλικός αμπελοοινικός τομέας αντιμετωπίζει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της πρόσφατης ιστορίας του, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Ένωση Εμπόρων...

REPORTS

Για δεκαετίες, η απόκτηση ενός αμπελώνα στη Γαλλία δεν ήταν απλώς μια επένδυση· ήταν ένα όνειρο, μια δήλωση ζωής, ένας τρόπος να αποκτήσει κανείς...