Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Berry Bros & Rudd σταματά να βάζει κάψουλες σε κάποια από τα κρασιά της

Ο βρετανικός έμπορος Berry Bros & Rudd δήλωσε ότι σκοπεύει να αρχίσει να αφαιρεί κάψουλες από διάφορα κρασιά της σειράς «Own Selection» ως μέρος ενός ευρύτερου στόχου για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, όσον αφορά το εμπορικό κομμάτι.

του Ζήση Πανάγου

Η Berry Bros & Rudd με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε ότι θα ξεκινήσει να πουλά κρασιά χωρίς κάψουλες αυτόν τον μήνα, ξεκινώντας από το Châteauneuf-du-Pape 2019 της «Own Selection», που παράγεται για την εταιρεία από το Château La Nerthe.

Ο έμπορος εκλεκτού κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών δήλωσε ότι σχεδιάζει επίσης να αφαιρέσει τις κάψουλες και από άλλα προϊόντα δικής της επιλογής σε μια σταδιακή πρωτοβουλία που στοχεύει στη ελαχιστοποίηση της συσκευασίας, καθώς και στη διατήρηση των υλικών και την αποφυγή σπατάλης.

Ενώ ορισμένα κρασιά για πιο μακροχρόνια παλαίωση θεωρείται ότι ωφελούνται από τις κάψουλες, η Berry Bros σημείωσε ότι υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορήσουν χωρίς κάψουλες μια σειρά από κρασιά «Own Selection» που προορίζονται για κατανάλωση εντός τριών ετών.

Για κρασιά που προορίζονται για βραχυπρόθεσμη κατανάλωση, η αφαίρεση των καψουλών δεν θα επηρεάσει το υγρό μέσα στο μπουκάλι, αλλά θα μπορούσε να βοηθήσει στη διατήρηση των πόρων και της ενέργειας, ανέφερε ο βρετανικός έμπορος.

«Η χρήση των καψουλών στο κρασί που εμφιαλώνεται για να καταναλωθεί φρέσκο είναι καθαρά για λόγους ομορφιάς και αισθητικής. Για αυτόν τον λόγο είμαστε στην ευχάριστη θέση να λανσάρουμε το πρώτο από τα κρασιά της δικής μας επιλογής σε συσκευασία χωρίς κάψουλες.», δήλωσε η Lizzy Rudd, πρόεδρος της Berry Bros & Rudd.

Το έργο αυτής της συσκευασίας είναι το πρώτο από μια σειρά αλλαγών που θέλει να κάνει η Berry Bros για να επιτύχει τον στόχο και να είναι σε καθαρό μηδέν άνθρακα έως το 2030. Παράλληλα, η εταιρεία προσπαθεί να αφαιρέσει τελείως το πλαστικό από τα προϊόντα της έως το 2030.

Πηγή: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο Οδηγός MICHELIN αναγνωρίζει την αριστεία στη γαστρονομία και τη φιλοξενία για πάνω από έναν αιώνα. Από την εισαγωγή των αστεριών MICHELIN το 1926...

REPORTS

Η Έκθεση Στρατηγικών Προβλέψεων: Προοπτικές Παγκόσμιας Αγοράς Οίνου 2025 αποτυπώνει ένα τοπίο που αλλάζει δυναμικά. Με βάση τα τελωνειακά δεδομένα έως τον Οκτώβριο, τις...

REPORTS

Ο Τύρναβος γιορτάζει για δεύτερη χρονιά τις Παγκόσμιες Ημέρες Λημνιώνας και Μοσχάτου Τυρνάβου: Ένα διήμερο αφιερωμένο στις εμβληματικές ποικιλίες και τη γαστρονομική ταυτότητα της...

REPORTS

Το ιταλικό κρασί διατηρεί κορυφαία θέση, ως ένα από τα πιο γνωστά προϊόντα της κατηγορίας «Made in Italy», με κύκλο εργασιών που φτάνει τα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Διευρύνουν σταθερά την παρουσία τους στον οινικό χάρτη της χώρας τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας, τουλάχιστον όπως αυτά δίνουν τα τελευταία χρόνια το παρών...

REPORTS

Την κατάταξη των αιτούντων περιόδου 2025-2026 για επενδύσεις σε οινοποιεία ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με την διαδικασία των ενστάσεων να ξεκινά στις 26...

REPORTS

Το VINSANTO MIKRA THIRA είναι ο πρώτος επιδόρπιος οίνος του οινοποιείου, μια δημιουργία που εξελίχθηκε με αργό ρυθμό και υπομονή...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα ΒορΟινά των Χριστουγέννων έρχονται να αναδείξουν το αίσθημα της ανθρωπιάς και αλληλεγγύης και να μας θυμίσουν ότι οι γιορτές είναι για να μοιράζεσαι!...