Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Berry Bros & Rudd σταματά να βάζει κάψουλες σε κάποια από τα κρασιά της

Ο βρετανικός έμπορος Berry Bros & Rudd δήλωσε ότι σκοπεύει να αρχίσει να αφαιρεί κάψουλες από διάφορα κρασιά της σειράς «Own Selection» ως μέρος ενός ευρύτερου στόχου για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, όσον αφορά το εμπορικό κομμάτι.

του Ζήση Πανάγου

Η Berry Bros & Rudd με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε ότι θα ξεκινήσει να πουλά κρασιά χωρίς κάψουλες αυτόν τον μήνα, ξεκινώντας από το Châteauneuf-du-Pape 2019 της «Own Selection», που παράγεται για την εταιρεία από το Château La Nerthe.

Ο έμπορος εκλεκτού κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών δήλωσε ότι σχεδιάζει επίσης να αφαιρέσει τις κάψουλες και από άλλα προϊόντα δικής της επιλογής σε μια σταδιακή πρωτοβουλία που στοχεύει στη ελαχιστοποίηση της συσκευασίας, καθώς και στη διατήρηση των υλικών και την αποφυγή σπατάλης.

Ενώ ορισμένα κρασιά για πιο μακροχρόνια παλαίωση θεωρείται ότι ωφελούνται από τις κάψουλες, η Berry Bros σημείωσε ότι υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορήσουν χωρίς κάψουλες μια σειρά από κρασιά «Own Selection» που προορίζονται για κατανάλωση εντός τριών ετών.

Για κρασιά που προορίζονται για βραχυπρόθεσμη κατανάλωση, η αφαίρεση των καψουλών δεν θα επηρεάσει το υγρό μέσα στο μπουκάλι, αλλά θα μπορούσε να βοηθήσει στη διατήρηση των πόρων και της ενέργειας, ανέφερε ο βρετανικός έμπορος.

«Η χρήση των καψουλών στο κρασί που εμφιαλώνεται για να καταναλωθεί φρέσκο είναι καθαρά για λόγους ομορφιάς και αισθητικής. Για αυτόν τον λόγο είμαστε στην ευχάριστη θέση να λανσάρουμε το πρώτο από τα κρασιά της δικής μας επιλογής σε συσκευασία χωρίς κάψουλες.», δήλωσε η Lizzy Rudd, πρόεδρος της Berry Bros & Rudd.

Το έργο αυτής της συσκευασίας είναι το πρώτο από μια σειρά αλλαγών που θέλει να κάνει η Berry Bros για να επιτύχει τον στόχο και να είναι σε καθαρό μηδέν άνθρακα έως το 2030. Παράλληλα, η εταιρεία προσπαθεί να αφαιρέσει τελείως το πλαστικό από τα προϊόντα της έως το 2030.

Πηγή: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με θέμα την βιωσιμότητα και το μέλλον του οινοτουρισμού θα πραγματοποιηθεί το φετινό Διεθνές Συνέδριο «Wine Tourism with a Green Sense: Heritage, Communication, and...

REPORTS

Η κορυφαία παραγωγός Chianti Classico παγκοσμίως, Marchesi Antinori, ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει τρία νέα κρασιά της πολυτελούς σειράς Chianti Classico Gran Selezione. Η επιχείρηση...

REPORTS

Εκστρατεία για την υποστήριξη της θέσης του κρασιού στον πολιτισμό της Ευρώπης πραγματοποιεί η οργάνωση Comite Europeen des Enterprises Vins, μέλος της οποίας είναι...

REPORTS

Τα κρασιά του αττικού αμπελώνα βρεθήκαν στο επίκεντρο ειδικού master class που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Αττικής στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης International & French...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε δύσκολη εξίσωση που απαιτεί να συνεκτιµηθούν πολύ περισσότεροι παράγοντες, από την προφανή ανάγκη να ληφθούν άµεσα µέτρα για το µετριασµό των επιπτώσεών της,...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Την διενέργεια φθινοπωρινών ψεκασμών μετά τον τρύγο με σκοπό να περιοριστούν οι διαχειμάζουσες μορφές των παθογόνων του περονόσπορου και του ωιδίου συνιστούν οι γεωπόνοι...

REPORTS

Η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ξηρασίας και οι συνέπειες που συνεπάγονται αυτής έδειξε το πρόσωπο της στον φετινό μισακό τρύγο, υπογραμμίζοντας διαρθρωτικές αδυναμίες και κινήσεις...

REPORTS

Στην κυριότητα του Kτήματος ΑΛΦΑ πέρασε το εμβληματικό οινοποιείο Μπουτάρη, επεκτείνοντας την δραστηριότητα της εταιρείας στον ΠΟΠ Αμύνταιο και την ΠΟΠ Σαντορίνη και εδραιώνοντας...