Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Armand de Brignac φέρνει την πρώτη prestige cuvée φιάλη του οίκου

Η σαμπάνια Armand de Brignac αποκάλυψε την πρώτη της κυκλοφορία, ένα magnum Blanc de Noirs από το 2015, το οποίο θα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας ως η νέα ultra-prestige cuvée φιάλη του οίκου.

Αρχικά, τιμή λιανικής πώλησης ανέρχεται στις 2.650 λίρες Αγγλίας και η έκδοση κλίνει προς τη σπανιότητά της. Σε κάθε φιάλη Blanc de Noirs Vintage 2015 (1,5L) αναγράφεται ένας μοναδικός αριθμός εκτός από την ημερομηνία εκχύλισής της, με μόνο 1.258 διαθέσιμες φιάλες.

Η σαμπάνια Armand de Brignac έχει επικεντρωθεί μέχρι τώρα στη σειρά των μη vintage cuvées prestige με την ποιοτική και χειροποίητη εμφάνιση να βρίσκεται στο προσκήνιο. Διαθέτει πάνω από 250 χρόνια εμπειρίας στην περιοχή, όπου η ομάδα οινοποίησης επικεντρώνεται στη δημιουργία σαμπάνιας αποκλειστικά από το πρώτο τμήμα του πατήματος από κορυφαίους αμπελώνες.

Το Blanc de Noirs 2015 παρέμεινε στα κελάρια για πάνω από επτά χρόνια μέχρι την αποκορύφωσή του στις 8 Φεβρουαρίου 2024.

Παράλληλα, το 2015, η περιοχή της Καμπανίας γνώρισε μια υγρή άνοιξη που ακολουθήθηκε από ένα θερμό και ξηρό καλοκαίρι. Η ποιότητα των σταφυλιών παρέμεινε ισχυρή παρά την «έντονη δυαδικότητα των καιρικών συνθηκών», δήλωσε ο οίκος, επισημαίνοντας την υγεία των ερυθρών σταφυλιών που «οδήγησε σε μερικά από τα καλύτερα Pinot Noir και Pinot Meunier».

Πιο συγκεκριμένα, το χαρμάνι αποτελείται κατά 70% από Pinot Noir από αμπελώνες Grand Cru και Premier Cru, συμπεριλαμβανομένων των Mailly και Verzenay. Το υπόλοιπο 30% Pinot Meunier προέρχεται από τους αμπελώνες Chigny les Roses, Rilly la Montagne και Ludes, με αποτέλεσμα έναν «ξεχωριστό συνδυασμό φρούτων και αρωμάτων».

Εν συνεχεία, ελπίζοντας να «δημιουργήσει μια σαμπάνια αντάξια μιας νέας γενιάς», ο οίκος τοποθετεί την κυκλοφορία ως παράδειγμα της προσπάθειάς του να «διευρύνει τα όρια στην κληρονομιά της ανάμειξης της σαμπάνιας», καθώς συνεχίζει να καινοτομεί και να βελτιώνει το χαρακτηριστικό του στυλ.

Τέλος, η Blanc de Noirs Vintage 2015 θα είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένα καταστήματα λιανικής πώλησης, όπως το Harrods, από τον Νοέμβριο.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η οινική Κρήτη ταξιδεύει και φέτος στην Αθήνα την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου με 11 γηγενείς ποικιλίες, 7 ζώνες ΠΟΠ, 6 ζώνες ΠΓΕ και 27...

REPORTS

Στην καρδιά της Σάμου, τα ορεινά πατρογονικά αμπελοτόπια με το μικρόρωγο μοσχάτο σταφύλι προσλαμβάνουν γεύση και αρώματα από τον άνεμο, τη βροχή, τη φύση,...

REPORTS

Στους αμπελώνες του Κώστα Βρυνιώτη που βρίσκονται στους πρόποδες ορεινών όγκων της Βόρειας Εύβοιας κοντά στην ‘πολυστάφυλο΄ Ιστιαία ο τρύγος φέτος ξεκίνησε τρεις εβδομάδες...

REPORTS

Εν μέσω μιας περιόδου κρίσης για την παγκόσμια βιομηχανία οίνου, που ταλανίζεται από τα αυξημένα κόστη παραγωγής, αλλά και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...