Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Παγκόσμια ημέρα μπύρας γιορτάζεται στο φεστιβάλ Πελλοπονήσου

Παγκόσμια ημέρα μπίρας η 5η Αυγούστου και η Eurostat παρουσιάζει στοιχεία σχετικά με τις κορυφαίες χώρες στην παραγωγή μπίρας.

Group of happy friends drinking and toasting beer at brewery bar restaurant - Friendship concept with young people having fun together at cool vintage pub - Focus on middle pint glass - High iso image

Πέρυσι, σχεδόν 32 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας που περιείχαν αλκοόλ παρήχθησαν στην ΕΕ.

Επιπλέον, το 2020, τα κράτη μέλη της ΕΕ παρήγαγαν 1,4 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας που περιείχαν λιγότερο από 0,5% αλκοόλ ή δεν είχαν καθόλου περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Σε σύγκριση με το 2019, η παραγωγή μπύρας που περιέχει αλκοόλ στην ΕΕ μειώθηκε κατά 8%, ενώ η παραγωγή μη αλκοολικής μπύρας παρέμεινε σταθερή.

Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, η Γερμανία ήταν ο κορυφαίος παραγωγός το 2020 με 7,5 δισεκατομμύρια λίτρα (24% της συνολικής παραγωγής της ΕΕ). Με άλλα λόγια, περίπου μία στις τέσσερις μπύρες που περιέχουν οινόπνευμα που παράγονται στην ΕΕ προέρχονται από τη Γερμανία.

Ακολούθησαν η Πολωνία με 3,8 δισ. Λίτρα (12%της συνολικής παραγωγής της ΕΕ), η Ισπανία (3,3 δισ. Λίτρα ή 10%), η Ολλανδία (2,5 δισ. Λίτρα, ή 8%), η Γαλλία (2,1 δισ. Λίτρα, ή 7%), Τσεχία (1,8 δισ. Λίτρα, ή 6%) και Ρουμανία (1,7 δισ. Λίτρα, ή 5%).

Το πρώτο φεστιβάλ Craft Βeer Festival στην Πελοπόννησο θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο του λιμενικού της Καλαμάτας στις 𝟲 – 𝟳 – 𝟴 Αυγούστου 2021 και ώρα 18:00-24:00.

Το πρώτο φεστιβάλ Craft Βeer Festival στην Πελοπόννησο θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο του λιμενικού της Καλαμάτας στις 𝟲 – 𝟳 – 𝟴 Αυγούστου2021 και ώρα 18:00-24:00. Τριάντα ζυθοποιοί από όλη την Ελλάδα θα βρεθούν τον Αύγουστο στην Καλαμάτα για να παρουσιάσουν στο κοινό τις μπύρες τους. Στη διάθεση του ζυθόφιλου κοινού στα πλαίσια της τριήμερης εκδήλωσης θα είναι περισσότερες από 𝟮𝟱𝟬 𝝴𝞃𝝸𝝹έ𝞃𝝴ς ελληνικής χειροποίητης μπύρας. Οι μπίρες θα είναι φρέσκιες, χειροποίητες, απαστεριωτες, ελληνικές και βαρελίσιες. Με πλούσιο κατάλογο επιλογών και γεύσεων και ένα γεμάτο πρόγραμμα live μουσικής οι διοργανωτές καλωσορίζουν στην Καλαμάτα όλους τους λάτρεις της μπύρας σε μια μια γιορτή επιχειρηματικότητας, ένα φεστιβάλ ζύθου, μια μεγάλη συνάντηση ανθρώπων, πολιτισμών και προϊόντων. Περισσότερες πληροφορίες: https://peloponnesebeerfestival.gr

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το μοναδικό «ταμπεραμέντο» της ποικιλίας ερυθρού σταφυλιού Νεγκόσκα «πρωταγωνιστεί στο φερώνυμο πεζοπορικό μονοπάτι στη Γουμένισσα, το οποίο, πλέον, έχει σηματοδοτημένη κυκλική διαδρομή μήκους 6,5...

REPORTS

Καθώς το παγκόσμιο εμπόριο συνεχίζει να εξελίσσεται, ο ρόλος των κόμβων επανεξαγωγής θα παραμείνει κεντρικός στον τρόπο με τον οποίο το κρασί φτάνει στους...

REPORTS

Μια πρωτοποριακή μελέτη από πανεπιστήμια της Καλιφόρνιας αποκαλύπτει πως ο εμποτισμός τυριών με κρασί μπορεί να μεταμορφώσει όχι μόνο τη γεύση τους αλλά και...

REPORTS

Στην περιοχή Charente της νοτιοδυτικής Γαλλίας, ένας αμπελουργός πήρε τη δύσκολη απόφαση να ξεριζώσει μέρος του αμπελώνα του, προκειμένου να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

REPORTS

Μια ακόμη διεθνής διάκριση για τον Ενιαίο Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου, καθώς δύο από τα πιο εμβληματικά παλαιωμένα γλυκά κρασιά του, το Samos Anthemis 2019...

REPORTS

Οι φόβοι για την απαγόρευση της μέτριας κατανάλωσης κρασιού υποχωρούν: το προσχέδιο του ΠΟΥ, που παρουσιάστηκε στον ΟΗΕ παρουσιάζει ένα ψήφισμα για το αλκοόλ...

REPORTS

Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει πλέον αισθητή την παρουσία της στους ιταλικούς αμπελώνες, παίζοντας κεντρικό ρόλο στον τρύγο του 2025 στις Tenute del Cerro.