Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή κάβα κρασιών γιορτάζει τα 150 έτη με ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και ανοίγει στο κοινό τις πόρτες της μεγαλύτερης κάβας κρασιών στον κόσμο, που φιλοξενεί 350.000 φιάλες.

Η κάβα του Hôtel de Paris Monte-Carlo, που άνοιξε για πρώτη φορά το 1874, θα φιλοξενήσει μια σειρά από δείπνα και masterclasses σε συνεργασία με οινοποιεία και κτήματα σαμπάνιας από όλη τη Γαλλία για να γιορτάσει την επέτειο. Επιπλέον, η κάβα του Hôtel de Paris Monte-Carlo ανανεώνει την παράδοση παραγωγής της για να λανσάρει το Grande Champagne Premier Cru de Cognac, ένα κονιάκ XO Extra Old ποιότητας Champagne Cognac. Οι master sommeliers του Monte-Carlo Société des Bains de Mer, του θέρετρου που στεγάζει το ξενοδοχείο, επέλεξαν σπάνιες σοδειές οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για το λανσάρισμα του κονιάκ για τον εορτασμό της επετείου. Το κονιάκ θα είναι διαθέσιμο από τον Απρίλιο του 2024 στα μπαρ του resort Monte-Carlo Société des Bains de Mer, στα κελάρια του Hôtel de Paris και στην μπουτίκ του Casino de Monte-Carlo.

Η κάβα του ξενοδοχείου του Μονακό είναι η μεγαλύτερη κάβα ξενοδοχείου στον κόσμο, η οποία λαξεύτηκε στο βράχο κάτω από το παλάτι τον Ιανουάριο του 1874 κατόπιν αιτήματος της Marie Blanc, συζύγου του François Blanc, ιδρυτή του Monte-Carlo Société des Bains de Mer. Το ίδιο το κελάρι καταλαμβάνει πάνω από 1.500 τ.μ. και φιλοξενεί πάνω από 350.000 φιάλες σε 1,5 χιλιόμετρο, με περίπου 6.000 διαφορετικές ετικέτες.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 38 του Winetrails

Τα masterclasses και τα δείπνα που προσφέρονται επίσης στο πλαίσιο του επετειακού προγράμματος θα περιλαμβάνουν κρασιά από το Μπορντό, τη Βουργουνδία, τις κοιλάδες του Ροδανού και του Λίγηρα, καθώς και από τη Καμπανία. Τα μπουκάλια που επιλέχθηκαν έχουν επιλεγεί για να συμπληρώνουν την υπάρχουσα λίστα κρασιών και να αναδεικνύουν την κληρονομιά των κελαριών, αναφέρουν εκπρόσωποι του ξενοδοχείου. Για να συμπέσει με την 150η επέτειο, τα κελάρια υποβάλλονται σε ένα έργο ανακαίνισης σε δύο στάδια, ξεκινώντας με μια νέα είσοδο, υποδοχή και αίθουσα γευσιγνωσίας, που σχεδιάστηκε με την εταιρεία Moinard. Η δεύτερη φάση προγραμματίζεται μεταξύ Νοεμβρίου 2024 και Μαρτίου 2025.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει όλο και περισσότερο την παγκόσμια βιομηχανία ποτών, με τους παραγωγούς κρασιού, μπύρας, αλκοολούχων ποτών και σάκε να αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις...

REPORTS

Στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει μέτρα για την προσαρμογή της οινοβιομηχανίας στις μεταβαλλόμενες καταναλωτικές συνήθειες, προωθώντας το κρασί χωρίς αλκοόλ.

REPORTS

Το παγκόσμιο εμπόριο οίνου και γλεύκους παρέμεινε σχεδόν σταθερό το 2024, με μικρή αύξηση 0,8% σε όγκο, φθάνοντας τα 100,2 εκατομμύρια εκατόλιτρα, και μικρή...

REPORTS

Το 16ο Διεθνές Συνέδριο Οινοτουρισμού (IWINETC) πραγματοποιήθηκε στο Mikulov της Νότιας Μοραβίας στις 25 και 26 Μαρτίου 2025. Η εκδήλωση συγκέντρωσε βασικούς παράγοντες του...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με ιστορία πάνω από 145 χρόνια και διαρκή αφοσίωση στην ποιότητα, τα Οινοποιεία Μπουτάρη συνεχίζουν να αποδεικνύουν την αξία τους στην παγκόσμια οινική αγορά....

REPORTS

Σε μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική και προσεγμένη εκδήλωση στο Vintage Wine Bar & Bistrot Athens, στην καρδιά της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε μία μοναδική κάθετη γευστική δοκιμή...

REPORTS

Μετά το σοκ, ήρθε η ώρα να γίνει απολογισμός. Ο τομέας οίνου παγκόσμια υπολογίζει πόσο θα μπορούσε να του κοστίσει η επιβολή προσαυξήσεων στις...

REPORTS

Σε επαυξημένη προσοχή για ασθένειες-εχθρούς στο αμπέλι που ευνοούνται από τις καιρικές συνθήκες καλούν τους αμπελουργούς οι Γεωπονικές αρχές των ΔΑΟΚ. Σε προειδοποίηση της...