Η κάβα του Hôtel de Paris Monte-Carlo, που άνοιξε για πρώτη φορά το 1874, θα φιλοξενήσει μια σειρά από δείπνα και masterclasses σε συνεργασία με οινοποιεία και κτήματα σαμπάνιας από όλη τη Γαλλία για να γιορτάσει την επέτειο. Επιπλέον, η κάβα του Hôtel de Paris Monte-Carlo ανανεώνει την παράδοση παραγωγής της για να λανσάρει το Grande Champagne Premier Cru de Cognac, ένα κονιάκ XO Extra Old ποιότητας Champagne Cognac. Οι master sommeliers του Monte-Carlo Société des Bains de Mer, του θέρετρου που στεγάζει το ξενοδοχείο, επέλεξαν σπάνιες σοδειές οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για το λανσάρισμα του κονιάκ για τον εορτασμό της επετείου. Το κονιάκ θα είναι διαθέσιμο από τον Απρίλιο του 2024 στα μπαρ του resort Monte-Carlo Société des Bains de Mer, στα κελάρια του Hôtel de Paris και στην μπουτίκ του Casino de Monte-Carlo.
Η κάβα του ξενοδοχείου του Μονακό είναι η μεγαλύτερη κάβα ξενοδοχείου στον κόσμο, η οποία λαξεύτηκε στο βράχο κάτω από το παλάτι τον Ιανουάριο του 1874 κατόπιν αιτήματος της Marie Blanc, συζύγου του François Blanc, ιδρυτή του Monte-Carlo Société des Bains de Mer. Το ίδιο το κελάρι καταλαμβάνει πάνω από 1.500 τ.μ. και φιλοξενεί πάνω από 350.000 φιάλες σε 1,5 χιλιόμετρο, με περίπου 6.000 διαφορετικές ετικέτες.
Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 38 του Winetrails
Τα masterclasses και τα δείπνα που προσφέρονται επίσης στο πλαίσιο του επετειακού προγράμματος θα περιλαμβάνουν κρασιά από το Μπορντό, τη Βουργουνδία, τις κοιλάδες του Ροδανού και του Λίγηρα, καθώς και από τη Καμπανία. Τα μπουκάλια που επιλέχθηκαν έχουν επιλεγεί για να συμπληρώνουν την υπάρχουσα λίστα κρασιών και να αναδεικνύουν την κληρονομιά των κελαριών, αναφέρουν εκπρόσωποι του ξενοδοχείου. Για να συμπέσει με την 150η επέτειο, τα κελάρια υποβάλλονται σε ένα έργο ανακαίνισης σε δύο στάδια, ξεκινώντας με μια νέα είσοδο, υποδοχή και αίθουσα γευσιγνωσίας, που σχεδιάστηκε με την εταιρεία Moinard. Η δεύτερη φάση προγραμματίζεται μεταξύ Νοεμβρίου 2024 και Μαρτίου 2025.