Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η κοιλάδα Itata της Χιλής μπορεί να περηφανεύεται για το νέο συνεταιρισμό μαμούθ

Η νότια περιοχή της Χιλής, η κοιλάδα της Itata, αναμένεται να ενισχυθεί στο μέλλον, καθώς το Ινστιτούτο Γεωργικής Ανάπτυξης (INDAP) της χώρας ανακοίνωσε μια δημόσια – ιδιωτική πρωτοβουλία με τη δασική εταιρεία Arauco για την δημιουργία ενός οινοποιητικού συνεταιρισμού αξίας 500.000 λιρών στην περιοχή.

Η εγκατάσταση του Arauco Hacienda Cucha Cucha, στην καρδιά της περιοχής (35 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης) στη βόρεια όχθη του ποταμού Ñuble, κοντά στην Itata, προβλέπεται να φιλοξενήσει 134 μικρούς αμπελουργούς και οινοπαραγωγούς. Ο λεγόμενος μεγάλος συνεταιρισμός θα λειτουργήσει με τον τίτλο Cooperative Agrícola Vitivinícola Vinos del Valle del Itata (Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελουργίας της κοιλάδας Itata), μια επιχείρηση που δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο που πέρασε.

Η κοιλάδα Itata είναι γνωστή για τις φυτεύσεις παλαιών ποικιλιών αμπέλου στα Moscatel (Μοσχάτο της Αλεξάνδρειας), País (Mission) και Cinsaut, στις οποίες δραστηριοποιούνται μικρά οινοποιεία και αγρότες.  Ήταν μια από τις πρώτες περιοχές που καλλιέργησαν αμπέλι στην χώρα (σύμφωνα με πληροφορίες λίγο μετά την άφιξη των Ισπανών κατακτητών) και, σύμφωνα με το Arauco, η κοιλάδα διαθέτει περίπου 22.000 στρέμματα αμπελώνα μεταξύ 5.500 μικροκαλλιεργητών.

Σύμφωνα με τον εθνικό διευθυντή του INDAP, Carlos Recondo, «το έργο θα επέτρεπε την ανάπτυξη της αμπελουργίας μικρής κλίμακας στην κοιλάδα Itata. Ας ελπίσουμε πως το συγκεκριμένο έργο θα αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες περιοχές της χώρας και αυτός θα είναι ένας ακόμα λόγος για να αναπτυχθεί περαιτέρω η δύναμη της κοιλάδας Itata.»

«Ο βασικός σκοπός της συμφωνίας είναι οι οινοπαραγωγοί!» είπε ο επικεφαλής του νέου συνεταιρισμού, Marlene González. «Καθώς γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό πως η πώληση των σταφυλιών δεν είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση, εκεί που μπορείς να διεκδικήσεις μια καλύτερη αξία είναι στην παραγωγή κρασιού. Αυτό είναι το σημείο που στοχεύει ο μεγάλος συνεταιρισμος.»

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Οι Έλληνες καταναλωτές είναι ολοένα και πιο δεκτικοί στην ιδέα του μη αλκοολούχου κρασιού, με τις γυναίκες και τους νεότερους σε ηλικία να δείχνουν...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Tην 1η Νοεμβρίου το Ξινόμαυρο γιορτάζει παγκόσμια και για το λόγο αυτό οι «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» διοργανώνουν και προτείνουν για τους λάτρεις της ποικιλίας,...

REPORTS

Αλλαγές στην υποβολή των δηλώσεων παραγωγής, επεξεργασίας, εμπορίας και αποθεμάτων στον αμπελοοινικό τομέα προβλέπει τροποποιητική απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα, που αναρτήθηκε...

REPORTS

Οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης κρασιού που δεν εκσυγχρονίζουν την τεχνολογική τους υποδομή και δεν επενδύουν στην ψηφιακή μετάβαση φαίνεται πως θα δυσκολευτούν να επιβιώσουν...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...

REPORTS

Με απόφαση, που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, τροποποιείται η υπό στοιχεία Α.1102/27-07-2022 απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών που αφορά στον καθορισμό της διαδικασίας βεβαίωσης και είσπραξης...

REPORTS

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από ασθένειες ή τις καιρικές συνθήκες και με τον τρύγο να διεξάγεται την ενδεδειγμένη περίοδο «ρίχνει αυλαία», η εξαιρετική, όπως χαρακτηρίζεται,...