Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η κοιλάδα της Νάπα είναι μία «πόλη φαντάσμα» αυτό το καλοκαίρι

Η περίοδος συγκομιδής είναι επίσημα σε εξέλιξη, αλλά το αυξανόμενο κόστος ξενοδοχείων και οι γευσιγνωσίες μόνο για κρατήσεις κρατούν τους τουρίστες μακριά από τη χώρα του κρασιού της Καλιφόρνια.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Σε αντίθεση με την περσινή συγκομιδή τουριστών, η Napa Valley ήταν σχετικά άδεια αυτό το καλοκαίρι, με τα ξενοδοχεία μισογεμάτα και μια ιδιαίτερη έλλειψη διεθνών ταξιδιωτών.

Διάφοροι παράγοντες συμβάλλουν στην επιβράδυνση, κυρίως το γεγονός ότι το μέσο δωμάτιο ξενοδοχείου στη Νάπα είναι τώρα 455 $ ανά διανυκτέρευση, από 349 $ ανά διανυκτέρευση το 2021.

Το San Francisco Chronicle μάλιστα ανέφερε ότι στο Yountville, υπήρχε ένα «ανήκουστο χαμηλό ποσοστό πληρότητας 56% τον Ιούνιο σε σύγκριση με το επίπεδο πληρότητας 72% πριν από την πανδημία».

Επιπλέον, Σσε αυτό ένα hangover από τον Covid, που σημαίνει ότι πολλά οινοποιεία εξακολουθούν να λειτουργούν με ραντεβού μόνο για κράτηση για γευσιγνωσίες και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς  γιατί έχει επιβραδυνθεί ο ρυθμός ανάπτυξης. Τα μέτρα, που εισήχθησαν για τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς αυτοαποστασιοποίησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό σε ισχύ, αποκλείοντας τις περιπάτους. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση γευσιγνωσίας κρασιού Sonoma, το 85% των αιθουσών γευσιγνωσίας της κομητείας Sonoma εξακολουθούν να είναι μόνο κατόπιν ραντεβού.

Τον Ιούλιο, «η Νάπα ήταν μια πόλη-φάντασμα», είπε στο Chronicle η Katie Hamilton Shaffer, ιδιοκτήτρια της οινικής συλλογικότητας Feast it Forward.

«Πιστεύαμε ότι θα μας χτυπήσουν τα Σαββατοκύριακα και αυτό δεν συνέβη. Κοιταζόμασταν Σαββατοκύριακο μετά από Σαββατοκύριακο, και αναρωτιόμασταν, «Τι συμβαίνει;» Πότε θα αρχίσει να μαζεύεται;»

Οι επιχειρήσεις που βασίζονται στο εμπόριο του οινοτουρισμού της Νάπα, συμπεριλαμβανομένων εστιατορίων, ξενοδοχείων και υπηρεσιών θυρωρείου, θεωρούν ότι χρειάζονται απεγνωσμένα πράγματα για να ανακάμψουν ενόψει ενός παραδοσιακά αργού χειμώνα.

«Ήταν μια διαφορετική σεζόν από ό,τι περίμενε κανείς από εμάς. Όλοι σχεδιάζαμε να συμβεί αυτό το Roaring Twenties», είπε η Alison Smith-Story, συνιδιοκτήτρια των Smith Story Wine Cellars στο Healdsburg.

Εν τω μεταξύ, το Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε αριθμό ρεκόρ αναζητήσεων Google για «διαμονές αμπελώνων» κατά τον Ιούλιο του 2022. Οι αναζητήσεις για διαλείμματα που δαπανήθηκαν σε αγγλικούς αμπελώνες αυξήθηκαν κατά 110%.

Τον Ιούνιο, η Airbnb κυκλοφόρησε μια νέα κατηγορία «Vineyard» με 120.000 διαμονές σε αμπελώνες σε όλο τον κόσμο, ως απάντηση στην ανάλυση, που έδειξε ότι περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ αναζητούσαν διαμονή σε αμπελώνες.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η αυστραλιανή οινοποιία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις σοβαρότερες δοκιμασίες της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς η υπερπαραγωγή, η υποχώρηση της κατανάλωσης και οι χρόνιες...

REPORTS

Η Σικελία επιστρέφει δυναμικά στον οινικό χάρτη, κουβαλώντας μαζί της όχι μόνο αριθμούς, αλλά και μια ανανεωμένη αυτοπεποίθηση. Η φετινή παραγωγή κρασιού άγγιξε τα...

REPORTS

Το 2025 καταγράφεται ως μια από τις πιο αντιφατικές χρονιές στη σύγχρονη ιστορία του αργεντίνικου κρασιού. Από τη μία πλευρά, η κατανάλωση υποχωρεί αισθητά,...

REPORTS

Η γαλλική κυβέρνηση δημοσίευσε στις 16 Δεκεμβρίου το διάταγμα υπ’ αριθμ. 2025-1221 στην Επίσημη Εφημερίδα, εισάγοντας σημαντικές τροποποιήσεις στο καθεστώς των μεμονωμένων συμπληρωματικών ποσοτήτων...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Ασθένεια του ξύλου που συχνά παρερµηνεύεται ως προσβολή από ίσκα αποτελεί η ευτυπίωση, η οποία προκαλείται από τη δράση του ασκοµύκητα Eutypa lata.