Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η κλιματική αλλαγή αυξάνει τις ποικιλίες του Bordeaux

Έξι νέες ποικιλίες προστίθενται στις ήδη επιτρεπόμενες της περιοχής προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι της κλιματικής αλλαγής.

Ο γαλλικός ρυθμιστικός οργανισμός γεωργικών προϊόντων, το Institut National de l’Origine et de la Qualité (INAO), έδωσε έγκριση για την καλλιέργεια και  χρήση έξι νέων ποικιλιών στα κρασιά του Μπορντό.

Το επίσημο γεωργικό κυβερνητικό όργανο ενέκρινε τη χρήση τεσσάρων νέων κόκκινων ποικιλιών – Arinarnoa, Castets, Marselan και Touriga Nacional – και δύο λευκών ποικιλιών – Alvarinho και Liliorila – με φυτεύσεις εγκεκριμένες ήδη από φέτος.

Οι ποικιλίες παρουσιάστηκαν από τους οινοπαραγωγούς του Bordeaux και του Bordeaux Supérieur AOCs  το καλοκαίρι του 2019, ως πιθανό μέσο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, καθώς πλέον αλλάζει ο ρυθμός ανάπτυξης και ωρίμανσης των σταφυλιών στα αμπέλια.

Οι επιστήμονες στο Μπορντό εξέτασαν 52 διαφορετικές ποικιλίες για ενδεχόμενη μελλοντική χρήση προτού καταλήξουν στις τελικές έξι που θεωρήθηκαν ιδιαίτερα κατάλληλες καθώς ωριμάζουν πιο αργά και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές στο υδρικό στρες.

Για αρχή, οι νέες ποικιλίες θα περιοριστούν μόνο στο 5% της συνολικής επιφάνειας των αμπελώνων και όχι περισσότερο από το 10% του μείγματος σε κόκκινο ή λευκό.

Αυτές οι νέες ποικιλίες έρχονται να προστεθούν δίπλα στις ήδη επιτρεπόμενες ποικιλίες του Bordeaux που για τα ερυθρά κρασιά είναι: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Malbec, Carménère και Petit Verdot ενώ για τα λευκά είναι: Sémillon, Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris, Muscadelle, Colombard, Ugni Blanc, Merlot Blanc και Mauzac.

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το Crystal Springs της Napa Valley AVA γίνεται η 18η επίσημη ονομασία της διάσημης αμπελουργικής περιοχής. Η νέα AVA χωροθετείται σε μια λοφώδη περιοχή...

REPORTS

Οι εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) συνεχίζουν να επηρεάζουν το εμπόριο κρασιού με νέους και συναρπαστικούς τρόπους. Η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να διαδραματίσει βασικό...

REPORTS

Ο François Bouteille ανέλαβε τη θέση του διευθυντή και ο Bertrand Minchin τη θέση του συμπροέδρου του Bureau Interprofessionnel des Vins du Centre-Loire (BIVC).

REPORTS

Η οινοβιομηχανία της ΕΕ ζητά από την νέα Κομισιόν μια τολμηρή και ανοικτή εμπορική πολιτική για τόνωση των εξαγωγών στις διεθνές αγορές.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το «4th ATHENS WINE AND ART FESTIVAL» θα διεξαχθεί στις 23&24 Nοεμβρίου σε ένα μοναδικό χώρο 1.500 τ.μ., όπου κρασί και τέχνη θα συνυπάρξουν...

REPORTS

Στην Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού την Κυριακή 10 Νοεμβρίου συμμετέχουν τα οινοποιία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας.

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...