Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η γεύση της ποικιλομορφίας ξεδιπλώνεται στην ProWine Singapore 23-26 Απριλίου

Προετοιμαζόμενη για την πέμπτη έκδοσή της, η οποία ανοίγει σε λίγες ημέρες στο εκθεσιακό κέντρο της Singapore Expo, η ProWine Singapore 2024 κάνει το ντεμπούτο της με θέμα «ανακαλύψτε τη γεύση της ποικιλομορφίας».

Η έκθεση ProWine –  που επιστρέφει στη Σιγκαπούρη στις 23 έως τις 26 Απρίλιου –  θα επικεντρωθεί στη διαφοροποίηση των προσφορών κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών, παρουσιάζοντας ένα ευρύ φάσμα γεύσεων, στυλ και καινοτομιών που απευθύνονται σε μια ευρεία πελατειακή βάση με ποικίλες προτιμήσεις. Η ProWine Singapore 2024, η οποία διοργανώνεται από κοινού από τo Messe Dϋsseldorf Asia και τo Informa Markets, για άλλη μια φορά θα συνδιοργανωθεί με την FHA Food and Beverage.

Φέτος, η ProWine Singapore θα υποδεχθεί περισσότερους από 200 εκθέτες από 20 χώρες. Η Κίνα, η Ιρλανδία, η Λιθουανία, η Νέα Ζηλανδία, η Πολωνία και η Ρουμανία θα έχουν παρουσία φέτος, παράλληλα με τη συμμετοχή γνωστών οινοπαραγωγών χωρών, όπως η Αυστρία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 38 του Winetrails

Τα βραβεία ProWine Singapore Awards κάνουν το ντεμπούτο τους φέτος. Σχεδιασμένα για να αναγνωρίζουν και να τιμούν τις δημιουργικές προσπάθειες, την αφοσίωση και τα εξαιρετικά επιτεύγματα των καινοτόμων και ηγετικών στελεχών του κλάδου, τα βραβεία περιλαμβάνουν τρεις βασικούς πυλώνες: εκπαίδευση και κατάρτιση, εμπειρία και κατάρτιση και εμπόριο. Μάλιστα, τα βραβεία δεν θα μπορούσαν να είναι σε καλύτερη χρονική συγκυρία, με φόντο μια δυναμική και ακμάζουσα σκηνή των μπαρ, η οποία βλέπει τη Σιγκαπούρη να διαθέτει αρκετούς κορυφαίους διεκδικητές στη λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ της Ασίας. Η ProSpirits, η ειδική ζώνη αποκλειστικά αφιερωμένη στα αποστάγματα από όλο τον κόσμο, θα είναι παρούσα στη Σιγκαπούρη φέτος.

Πάνω από 8.000 επισκέπτες αναμένεται να συγκεντρωθούν για την ProWine Singapore το 2024, υπογραμμίζοντας τη σημασία της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ασίας. με την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά της, το αυξανόμενο τμήμα της μεσαίας τάξης και το εξελισσόμενο τοπίο του κρασιού και των οινοπνευματωδών ποτών. Ανάμεσα στα οικογενειακά οινοποιεία και τις εναλλακτικές λύσεις χωρίς και με χαμηλό αλκοόλ, η ProWine Singapore 2024 θα περιλαμβάνει μια σειρά από βιολογικά κρασιά, ξεχωριστά χειροποίητα αποστάγματα που αποθηκεύονται σε καμένα βαρέλια με φύκια και περιορισμένης κυκλοφορίας παρτίδες ιρλανδικών ουίσκι και ρούμι εμπνευσμένο από την Καραϊβική.

Σύμφωνα με το εντυπωσιακό εύρος των κρασιών και των αλκοολούχων ποτών που προσφέρονται φέτος, τα μη αλκοολούχα και τα χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με την έναρξη του ProWine Zero, μιας ζώνης αφιερωμένης στην αυξανόμενη ζήτηση για εναλλακτικές λύσεις χωρίς ή με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Το ProWine Zero θα περιλαμβάνει μια επιλογή από πάνω από 30 κρασιά και αλκοολούχα ποτά, αντανακλώντας τη δέσμευση της βιομηχανίας να ανταποκρίνεται σε ποικίλα γούστα στο δυναμικό τοπίο της αγοράς ποτών.

Ειδικοί μπάρμαν και mixologists θα παρουσιάσουν επίσης τις ικανότητές τους στο ProWine Zero για να δημιουργήσουν καινοτόμα παρασκευάσματα και να επιδείξουν τεχνικές mixology. Μια άλλη νέα προσθήκη είναι το Discovery Bar, το οποίο προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία στο μπαρ με μια ποικιλία από μπύρες, μηλίτη, κοκτέιλ και αλκοολούχα ποτά νέου τύπου.

Το πρόγραμμα masterclass

Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του ProWine Singapore, το πρόγραμμα Masterclass περιλαμβάνει μια σειρά από συνεδρίες με επικεφαλής Masters of Wine, σομελιέ και ειδικούς του κλάδου. Οι συνεδρίες καλύπτουν θέματα όπως:

  • Pinot Grigio DOC delle Venezie, ανακαλύπτοντας πολύτιμα κρασιά από την περιοχή
  • Ανάδειξη των μοναδικών κρασιών και αλκοολούχων ποτών της Ασίας
  • Ανάπτυξη των χειροποίητων αλκοολούχων ποτών στην Ασία, η ιστορία της τεκίλας
  • Τα μεγάλα ενισχυμένα κρασιά, Sherry και Tawny Port
  • Το πνεύμα της Ιρλανδίας, με γευσιγνωσία ιρλανδικών αλκοολούχων ποτών
  • Ενίσχυση των εσόδων με προσφορές χωρίς/με χαμηλό αλκοόλ στη λίστα ποτών
  • Πρωτοπορία στην κυκλική οικονομία στον κλάδο του κρασιού και των αλκοολούχων ποτών

Ο ειδικός του οίνου και Master of Wine, Tan Ying Hsien πρόκειται να ηγηθεί μιας εξερευνητικής γευσιγνωσίας των λευκών, ροζέ και ερυθρών κρασιών της φημισμένης περιοχής Rioja της Ισπανίας κατά τη διάρκεια του ProWine Singapore. Η συνεδρία έχει σχεδιαστεί για να αναδείξει την ποικιλομορφία και την ευελιξία των στυλ κρασιών της Rioja, αντανακλώντας την ιστορία της οινοποίησης της περιοχής, τη δέσμευσή της για περιβαλλοντική διαχείριση και τη συνεχή γεωργική καινοτομία. Θα αποκαλύψει επίσης γιατί τα κρασιά της Rioja είναι από τα πιο εκλεπτυσμένα, αλλά συχνά υποτιμημένα, διαμάντια στην παγκόσμια οινική σκηνή.

Πηγή: thedrinkbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει όλο και περισσότερο την παγκόσμια βιομηχανία ποτών, με τους παραγωγούς κρασιού, μπύρας, αλκοολούχων ποτών και σάκε να αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις...

REPORTS

Στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει μέτρα για την προσαρμογή της οινοβιομηχανίας στις μεταβαλλόμενες καταναλωτικές συνήθειες, προωθώντας το κρασί χωρίς αλκοόλ.

REPORTS

Το παγκόσμιο εμπόριο οίνου και γλεύκους παρέμεινε σχεδόν σταθερό το 2024, με μικρή αύξηση 0,8% σε όγκο, φθάνοντας τα 100,2 εκατομμύρια εκατόλιτρα, και μικρή...

REPORTS

Το 16ο Διεθνές Συνέδριο Οινοτουρισμού (IWINETC) πραγματοποιήθηκε στο Mikulov της Νότιας Μοραβίας στις 25 και 26 Μαρτίου 2025. Η εκδήλωση συγκέντρωσε βασικούς παράγοντες του...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με ιστορία πάνω από 145 χρόνια και διαρκή αφοσίωση στην ποιότητα, τα Οινοποιεία Μπουτάρη συνεχίζουν να αποδεικνύουν την αξία τους στην παγκόσμια οινική αγορά....

REPORTS

Σε μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική και προσεγμένη εκδήλωση στο Vintage Wine Bar & Bistrot Athens, στην καρδιά της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε μία μοναδική κάθετη γευστική δοκιμή...

REPORTS

Μετά το σοκ, ήρθε η ώρα να γίνει απολογισμός. Ο τομέας οίνου παγκόσμια υπολογίζει πόσο θα μπορούσε να του κοστίσει η επιβολή προσαυξήσεων στις...

REPORTS

Σε επαυξημένη προσοχή για ασθένειες-εχθρούς στο αμπέλι που ευνοούνται από τις καιρικές συνθήκες καλούν τους αμπελουργούς οι Γεωπονικές αρχές των ΔΑΟΚ. Σε προειδοποίηση της...