Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η ακλόνητη δέσμευση στην αριστεία και η νέα αισθητική του Amyntas Winery

Το ιστορικό οινοποιείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμυνταίου, της βορειότερης αμπελουργικής ζώνης της Ελλάδος, κάνει την εμφάνισή του το μακρινό 1959 και τολμά να πει κανείς πως αποτέλεσε την αρχή του καλού.

Η συλλογική αυτή προσπάθεια υπήρξε µονόδροµος για τους αµπελουργούς της περιοχής, αφού έγινε από πολύ νωρίς κατανοητή η σπουδαιότητα αυτής της πολυδύναµης ποικιλίας, του Ξινόµαυρου. Ο Συνεταιρισµός όχι απλά κατάφερε να διατηρήσει την ανοδική πορεία ανάδειξης της περιοχής και της ποικιλίας, αλλά κατόρθωσε να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο όλα αυτά τα χρόνια. Πλέον επανασυστήνεται στους καταναλωτές µε την επωνυµία «AMYNTAS WINERY», καταφέρνοντας να συνδυάσει το απόλυτο «πάντρεµα» της παράδοσης µε τη νέα εποχή!

Με σεβασµό στην ιστορία του συνεταιριστικού οινοποιείου, ο ρόλος του οποίου αποτέλεσε ορόσηµο για την θέσπιση της ζώνης Π.Ο.Π. Αµύνταιο, το Amyntas Winery ξανά συστήνει τους αγαπηµένους σε όλους κωδικούς του µε νέα ανανεωµένη εµφάνιση που αποπνέει φρεσκάδα και κοµψότητα. Τα στελέχη του οινοποιείου σε συνεργασία µε την οµάδα της Noble Wines θέλοντας να δώσουν στον καταναλωτή µε άµεσο, λιτό και κοµψό τρόπο την ιστορία και την πλούσια κληρονοµία του οινοποιείου στην παραγωγή οίνων επέλεξαν ως βασικούς άξονες των νέων ετικετών τις ηµεροµηνίες σταθµούς της µακροχρόνιας και επιτυχηµένης πορείας του οινοποιείου.

Χρονιά ίδρυσης, το 1959     

Με όνοµα εµπνευσµένο από τη χρόνια ίδρυσης 1959, που σηµατοδοτεί 65 αξιόλογα χρόνια οινοποίησης στη ζώνη του Αµυνταίου µε ακλόνητη δέσµευση στην αριστεία και µε ένα βυζαντινό µοτίβο στην ετικέτα που συµβολίζει τη διαχρονική παρουσία του Αµυνταίου στην ιστορία, η νέα σειρά 1959 Λευκός Ξηρός, Ροζέ Ξηρός, Ερυθρός Ξηρός, Ερυθρός Ηµίγλυκος, που απαρτίζει το ανανεωµένο χαρτοφυλάκιο, είναι η πρόταση του Amyntas Winery για το καθηµερινό τραπέζι του καταναλωτή. Λευκόσαρκα φρούτα και εσπεριδοειδή, κόκκινα φρούτα µε νότες από κεράσι και βατόµουρο καθώς και φρούτα του δάσους µε πικάντικες νότες είναι µερικά από τα αρώµατα που θα συναντήσει κανείς στις νέες ετικέτες της σειράς 1959.

Παραγωγή αφρώδους οίνου από Ξινόµαυρο 

Σταθµός στην οινική πορεία του οινοποιείου υπήρξε το 1971, όταν πρωτοξεκίνησαν οι πειραµατικές δοκιµές για την παραγωγή αφρώδους οίνου από την ποικιλία Ξινόµαυρο, οι οποίες οδήγησαν σε εξαιρετικά αποτελέσµατα. Το Ξινόµαυρο στην περιοχή του Αµυνταίου παρουσιάζει ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Έτσι, τον επόµενο χρόνο κιόλας, το 1972, το ελληνικό κράτος αναγνώρισε επίσηµα τηναµπελουργική ζώνη µε την διάκριση «Προστατευόµενη Ονοµασία Προέλευσης ΑΜΥΝΤΑΙΟ», δηµιουργώντας παράλληλα τον πρώτο εγχώριο ροζέ οίνο Π.Ο.Π. στον ελλαδικό χώρο, και τον µοναδικό µέχρι τώρα. Σήµερα έχουµε τη χαρά να παρουσιάζουµε την νέα ταυτότητα των ερυθρών οίνων Αµυνταίον ΠΟΠ, Αµυνταίον ΠΟΠ Reserve και το ροζέ Αµύνταιον ΠΟΠ Νυµφαία. Ο νέος σχεδιασµός αποπνέει κοµψότητα και προσιτή πολυτέλεια, αντικατοπτρίζοντας την εξαιρετική ποιότητα και την εκλεπτυσµένη πολυπλοκότητα των φηµισµένων οίνων ΠΟΠ Αµύνταιο.

Οι νέες αφρώδεις δηµιουργίες της Amyntas Winery

Επιπλέον, ο κόσµος της οινικής απόλαυσης του Amyntas Winery εµπλουτίζεται µε δύο νέες αφρώδεις δηµιουργίες Αµύντας Blanc de Noir brut και Rose brut που υπόσχονται ένα µοναδικό ταξίδι στον χώρο των αισθήσεων. Τραγανή οξύτητα, ζωηρές φυσαλίδες και εντυπωσιακό τελείωµα καλούν τον καταναλωτή να ανακαλύψει την ένταση, την φινέτσα και τη µοναδική προσωπικότητα αυτών των εκλεκτών αφρωδών οίνων.

Πλήρως επισκέψιμo

Αναγνωρισμένα επισκέψιμο (κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας) είναι το Οινοποιείο, που διαθέτει το σήμα «Winery Open To The Public» και δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση για τον επισκέπτη. Στη διάρκεια της επίσκεψης στο κτίριο πραγματοποιείται ξενάγηση μεταξύ άλλων στις ιστορικές τσιμεντένιες δεξαμενές, που αποτελούν και τον βασικό άξονα στήριξης του ίδιου του οινοποιείου. Εντυπωσιακές, γεμάτες μνήμες και διακοσμημένες με φωτογραφικό υλικό από στιγμές-σταθμούς της πορείας του οινοποιείου, καταφέρνει να ταξιδέψει τον επισκέπτη ενώ στο τέλος της διαδρομής θα επισκεφτεί τον χώρο παλαίωσης των κρασιών με επιλεγμένα γαλλικά και αμερικανικά βαρέλια. Στην συνέχεια, θα οδηγηθεί στον χώρο των γευστικών δοκιμών, σε μια προσεγμένη αίθουσα με τοιχογραφίες εμπνευσμένες από διονυσιακές τελετές.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η διάσωση της ελληνικής αμπελουργίας  ήταν το θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης  συνάντησης , του νεοεκλεγέντα Προέδρου του ΣΕΟ κ. Στέλιου Μπουτάρη....

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Αισιόδοξη είναι η εικόνα της παραγωγής στους αµπελώνες σε όλη τη χώρα, καθώς, όπως παρατηρούµε από τους επιτόπιους ελέγχους στα αµπέλια, η παραγωγή είναι...

REPORTS

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Δημοκρατία της Μολδαβίας θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Συνέδριο Αμπέλου και Οίνου, ένα σημαντικό γεγονός για την παγκόσμια...

REPORTS

Τα αποτελέσματα του 2025 International Wine Challenge, τα οποία ανακοινώθηκαν αυτόν τον μήνα στο Λονδίνο, σηματοδοτούν μια αξιοσημείωτη μεταβολή στην παγκόσμια βιομηχανία κρασιού.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η διάσωση της ελληνικής αμπελουργίας  ήταν το θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης  συνάντησης , του νεοεκλεγέντα Προέδρου του ΣΕΟ κ. Στέλιου Μπουτάρη....

REPORTS

Η Μεσσηνία γιορτάζει τον οίνο την ιστορία και τις προοπτικές των χαρισματικών terroirs στο 3ο Messinia Terroirs Wine Festival.

REPORTS

Ενώ οι δυνατότητες για συνολική αύξηση των πωλήσεων κρασιού στην Κίνα παραμένουν μέτριες, μια νέα έκθεση της ProWine αναδεικνύει τα λευκά κρασιά ως ένα πολλά υποσχόμενο...

REPORTS

Η Κυδωνίτσα του Κτήματος Νικολάου παράγεται από σταφύλια που καλλιεργούνται στον ιδιόκτητο βιολογικό αµπελώνα των 140 στρεµµάτων του νεμεάτικου οινοποιείου µε τον αέρα που...