Οι αμπελοκαλλιεργητές στη βόρεια Καλιφόρνια αναστενάζουν με ανακούφιση αφού μια από τις πυρκαγιές περιορίστηκε κατά 40% παρότι επλήγησαν εκτάσεις αμπελοκαλλιέργειας της περιοχής. «Ήμασταν πραγματικά πολύ τυχεροί και γλιτώσαμε ως επί το πλείστον», είπε η Lauren Fremont, εκτελεστική διευθύντρια της Winegrowers of the Dry Creek Valley, καθώς από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν σημειώθηκαν σημαντικές ζημιές σε οινοποιεία.
Η πυρκαγιά στην περιοχή Sonoma ήταν η τελευταία από πολλές τα τελευταία επτά χρόνια που απειλούσε άμεσα την αμπελοοινική περιοχή. Οι καιρικές και κλιματικές συνθήκες σημαίνουν ότι οι φλόγες πιθανότατα θα συνεχιστούν, δήλωσε ο Corey Manning, ιδιοκτήτης του οινοποιείου που βρίσκεται ένα τέταρτο του μιλίου από την πρόσφατη πυρκαγιά. «Είναι κάπως επαναλαμβανόμενο τραύμα», είπε ο Manning, του οποίου το ονοποιείο Chateau Diana, είναι γνωστό για το Chardonnay και το Cabaret Sauvignon.
Οι ισχυροί άνεμοι και οι ξηρές συνθήκες προκάλεσαν φλόγες στη νότια Καλιφόρνια την Τρίτη 18 Ιουνίου και στο Νέο Μεξικό, οι πυροσβέστες προσπάθησαν να περιορίσουν τις πυρκαγιές έξω από τη μικρή πόλη Ruidoso. Εκατοντάδες κατασκευές στην περιοχή έχουν πληγεί από την πυρκαγιά.
Οι πυρκαγιές στην κοιλάδα του κρασιού επηρεάζουν τους καλλιεργητές
Η κοιλάδα Dry Creek στην κομητεία Sonoma της Καλιφόρνια είναι γνωστή για τα σταφύλια Zinfandel, μερικά από τα οποία αναπτύσσονται σε αμπέλια ηλικίας άνω των 100 ετών, λέει η Lauren Fremont. Η περιοχή παράγει επίσης εξαιρετικό Sauvignon Blanc και πάνω από 30 άλλα είδη κρασιού.
Αλλά οι άνθρωποι είναι πιο προετοιμασμένοι και συνειδητοποιούν την πραγματικότητα από ποτέ, είπε. Περισσότεροι καλλιεργητές φυτεύουν επίσης σταφύλια που μπορούν να τρυγηθούν νωρίτερα μέσα στην εποχή, πριν από τον Οκτώβριο, που είναι ιστορικά όταν μπορούν να ξεσπάσουν οι χειρότερες πυρκαγιές, είπε. Φέτος, το Chateau Diana φύτεψε τα σταφύλια Sauvignon Blanc που θα τρυγηθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου, επειδή ήθελαν «να τελειώσουν με αυτά πριν ξεκινήσει η περίοδος των πυρκαγιών».
«Καθώς γίνονται περισσότερες πυρκαγιές, οι άνθρωποι κοιτάζουν τι σταφύλια θα φυτέψουν για το μέλλον», είπε ο Manning. «Αυτό είναι μακροπρόθεσμος αντίκτυπος όσον αφορά τις αποφάσεις που λαμβάνουν οι παραγωγοί για αυτό που φυτεύουν».
Ένα οινοποιείο στην πλαγιά του βουνού της κοιλάδας Dry Creek είχε ελάχιστες επιπτώσεις πυρκαγιάς στα σταφύλια του, συνεχίζει η Fremont, αλλά ήταν ένα πολύ μικρό τμήμα αμπέλου που κάηκε. Το γεγονός ότι είναι τόσο νωρίς στη σεζόν και τα σταφύλια είναι ακόμα νεαρά, πράσινα και σκληρά συνέβαλε στο να γλιτώσουν τα οινοποιεία από δυνητικά χειρότερες ζημιές, σημείωσε.