Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Επέκταση σε αλκοολούχα ποτά το κτήμα Κυρ-Γιάννη, νέο premium βοτανικό βερμούτ «Veroni»

Η ομάδα του Κτήματος Κυρ-Γιάννη εμπνέεται από μια μοναδική ιστορία αγάπης, 100 χρόνων, και την αναβιώνει μέσα από μία νέα ετικέτα. Το βερμούτ VERONI «παντρεύει» την κληρονομιά της οικογένειας του Στέλλιου Μπουτάρη με τις τάσεις της σύγχρονης εποχής, τιμώντας τους δεσμούς που η αξία τους μένει ατόφια μέσα στον χρόνο.

Η ιστορία εκτυλίσσεται τις δεκαετίες του ‘20 & ‘30. Ο Κωστάκης Νιτσιώτας ήταν ο αγαπημένος θείος του Γιάννη Μπουτάρη και εκείνος που τον «μύησε» στην οινοποιία. Αν και δάσκαλος στο επάγγελμα, είχε μια ιδιαίτερη αγάπη για την παρασκευή κρασιού και κατά τα δύσκολα χρόνια του μεσοπολέμου κατάφερε να κρατήσει την οινοποιία Μπουτάρη «ζωντανή».

Γεννήθηκε και σπούδασε στη Βάρνα της Βουλγαρίας και ανέλαβε την εταιρεία κατά τη δεκαετία του ’20 μέχρι να ενηλικιωθεί ο παππούς του Στέλλιου Μπουτάρη. Ο Κωστάκης Νιτσιώτας ήταν εκείνος που καλλιέργησε και εδραίωσε μία σχέση πολύτιμη και δυνατή με οχτακόσιους και πλέον, αμπελουργούς της Νάουσας. Το 1925, παντρεύτηκε την αγαπημένη του Βερώνη, μια τυπική γυναίκα εκείνης της εποχής στη Νάουσα.

Στη Βερώνη άρεσε να ανηφορίζει τακτικά τις πλαγιές του Βερμίου, ξακουστό βουνό για τη χλωρίδα του, και να μαζεύει βότανα. Της άρεσε επίσης το βερμούτ, ένα ηδύποτο με βάση το κρασί, που είχε αρχίσει να γίνεται «της μόδας» τη δεκαετία του ‘30. Ο Κωστάκης, για να την ευχαριστήσει, παρασκεύασε το βερμούτ Μπουτάρη, εμπλουτίζοντάς το με τα βότανα που μάζευε η γυναίκα του.

Σήμερα, τρεις γενιές και εκατό χρόνια μετά, αυτή η μοναδική ιστορία αγάπης «ξαναζωντανεύει» και σε συνεργασία με τον έμπειρο αποσταγματοποιό, Δημήτρη Μελισσανίδη το Κτήμα Κυρ-Γιάννη παρουσιάζει το premium βερμούτ VERONI. Όπως τότε έτσι και τώρα, τα περισσότερα βοτανικά συστατικά προέρχονται από ενδημικά φυτά του όρους Βερμίου, ώστε να διασφαλιστεί η άριστη ποιότητα της πρώτης ύλης. Παράλληλα, εφαρμόζοντας μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον, τα βότανα συλλέγονται, καθαρίζονται και στη συνέχεια αποξηραίνονται με φυσικές διαδικασίες.

Απολαύστε το Veroni rosso ή το Veroni dry, neat με πάγο ή στο αγαπημένο σας κοκτέιλ.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Άνοιγμα σε νέες αγορές πέραν των ΗΠΑ για κρασί και αγροτικά ήταν η σύσταση του Επιτρόπου Γεωργίας, Κρίστοφ Χάνσεν, στη διάρκεια ακρόασης του ενώπιον...

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία κρασιού υφίσταται σημαντική μεταμόρφωση με την ταχεία ανάπτυξη του τμήματος των μη αλκοολούχων και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ (NOLO) κρασιών, σύμφωνα...

REPORTS

Ο προϋπολογισμός που διατίθεται στους αμπελοκαλλιεργητές της Τοσκάνης αυξήθηκε εκ νέου, φθάνοντας τα 30,48 εκατομμύρια ευρώ για το οικονομικό έτος 2024/2025.

REPORTS

Παροχή εργαλείων μάρκετινγκ σε παραγωγούς οίνων προέλευσης, πιο ξεκάθαρες νομοθεσίες σχετικά με τον περιορισμό αδειών φύτευσης και διασφάλιση χρηματοδότησης πρωτοβουλιών βιωσιμότητας είναι μερικά από...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ευνοϊκές για την ανάπτυξη του ωΐδιου παρουσιάζονται οι καιρικές συνθήκες και τα βλαστικά στάδια που επικρατούν σε όλες τις αμπελουργικές ζώνες της Κρήτης, και...

REPORTS

Η ποιότητα του επώνυµου κρασιού στην Ελλάδα βαίνει βελτιούµενη µε την απήχησή του στις διεθνείς αγορές να αυξάνεται. Ωστόσο, οι οινοποιοί στη χώρα µας...

REPORTS

Η ετικέτα «Μπλε Τρακτέρ» από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη είναι ο πρωταγωνιστής της πρώτης καμπάνιας βιωσιμότητας στο ελληνικό κρασί. Μέσω της καμπάνιας αυτής το γνωστό...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Φεστιβάλ “Οινοξένεια” κλείνει φέτος 12 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Ελλάδας, έχοντας καταφέρει να καταξιωθεί σε ένα αγαπημένο θεσμό που προωθεί και...