Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ενδιαφέρον για εξαγορά του τμήματος κρασιού της Silicon Valley Bank

Ο πρώην επικεφαλής του τμήματος κρασιού της Silicon Valley Bank, Rob McMillan, δήλωσε ότι ελπίζει ότι το τμήμα κρασιού θα αγοραστεί εξ ολοκλήρου από άλλη τράπεζα ή ιδιωτικό οργανισμό, ισχυριζόμενος ότι υπήρχαν πολλά ενδιαφερόμενα μέρη…

Σε μια συνέντευξη την περασμένη εβδομάδα, ο Rob McMillan, ο πρώην εκτελεστικός αντιπρόεδρος και ιδρυτής του Premium Wine Division, Silicon Valley Bank (SVB) είπε στους δημοσιογράφους ότι επτά μέρη ενδιαφέρονταν να αναλάβουν το τμήμα κρασιού, «συμπεριλαμβανομένων τριών τραπεζών και ενός ιδιωτικού χρηματοπιστωτικού οργανισμού».

Αυτό έγινε αφότου η τράπεζα με έδρα την Καλιφόρνια εξαγοράστηκε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση στις 10 Μαρτίου μετά από μια ορμή καταθετών που απέσυραν τα κεφάλαιά τους. Η αποτυχία της τράπεζας προκάλεσε μεγάλο σοκ, όχι μόνο για τις πολύ εκτεθειμένες τεχνολογικές νεοφυείς επιχειρήσεις, αλλά και για την οινική κοινότητα της Καλιφόρνια η SVB είχε δανείσει πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια στη βιομηχανία κρασιού από το 1994, με περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια να έχουν δανειστεί επί του παρόντος σε εκκρεμή δάνεια , ανέφεραν τα κέρδη του 4ου τριμήνου. Στη συνέχεια, ο βραχίονας του Ηνωμένου Βασιλείου αγοράστηκε στις 20 Μαρτίου από τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, την HSBC, για 1 £.

Ο McMillan ανέφερε στο περιοδικό ότι ήλπιζε ότι θα ήταν δυνατό να κρατηθεί ενωμένη η ομάδα του τμήματος κρασιού. Υποστήριξε ότι θα χρειαζόταν «μια σχετικά μεγάλη τράπεζα» για να αναλάβει ολόκληρο το τμήμα των 35 υπαλλήλων, «δεδομένου του μεγέθους του χαρτοφυλακίου της 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων», αλλά ότι ήταν δυνατό.

«Άλλες τράπεζες, όπως η First Republic, έχουν τμήματα κρασιού», τόνισε, δείχνοντας επίσης «μικρότερες τράπεζες με επιθυμία να επεκτείνουν τα χαρτοφυλάκια κρασιού τους» που δυνητικά σκέφτονταν να σχηματίσουν «ξεχωριστές ομάδες για τη διαχείριση δανείων κρασιού και επενδύσεων».

Είπε, ωστόσο, ότι θα ήταν δύσκολο να χωριστεί το προσωπικό του τμήματος κρασιού της SVB σε μικρότερες ομάδες και να συνεχίσει «να επιτύχει όλα όσα [είχαν] χειριστεί αυτοί οι άνθρωποι δεδομένων των ατομικών ταλέντων των μελών της και της τεχνογνωσίας τους σε διαφορετικούς τομείς».

«Πολλές τράπεζες και ιδρύματα έχουν εμφανιστεί που ενδιαφέρονται να αναλάβουν διάφορα περιουσιακά στοιχεία. Ελπίζω ότι δεν θα αργήσει πολύ να γίνουν τέτοιες συμφωνίες», είπε.

Ο McMillan ήταν επίσης ο συγγραφέας και ο αναλυτής της αξιοσέβαστης ετήσιας έκθεσης κατάστασης της βιομηχανίας της τράπεζας, η οποία ελπίζει επίσης ότι θα πωληθεί ως διαρκές περιουσιακό στοιχείο, καθώς ήταν «βασικός οδηγός» για τον στρατηγικό σχεδιασμό πολλών οινοποιείων.

«Κατά την άποψή μου, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση όταν πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πηγή αναφοράς για τη βιομηχανία κρασιού», υποστήριξε. «Σε επίπεδο δρόμου, είναι η μόνη νοημοσύνη που καλύπτει την αγορά, αλλά χρειάζεται ένας οργανισμός για να το κάνει σωστά».

Τέλος, σε μία δήλωση του ο ίδιος ανέφερε ότι «είχε ήδη ακούσει από μερικούς που θα ήθελαν να το υιοθετήσουν, συμπεριλαμβανομένων των οργανώσεων κρασιού», αλλά ότι η έκθεση κόστισε «πάνω από 100.000 δολάρια» για να συγκεντρωθεί, εκτός από τους μισθούς για την ομάδα.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Το μέγεθος της αγοράς βιολογικών κρασιών στην Ευρώπη αποτιμήθηκε πέρυσι σε 9,20 δισ. δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 10,6%...

REPORTS

Χαμηλότερα του αναμενόμενου, δείχνει να εξελίσσεται τελικά ο φετινός τρύγος, ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι στρεμματικές αποδόσεις που καταγράφονται στις περισσότερες αμπελουργικές ζώνες και...

REPORTS

Το ελληνικό καλοκαίρι, εκτός από ήλιο και θάλασσα, είχε και επιτυχίες - γεμάτες γεύση, άρωμα και διακρίσεις. Το Κτήμα Σεμέλη, επιστρέφει από τον διεθνή...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η φετινή οινική χρονιά στην Καλιφόρνια δεν κρίνεται από τον καιρό, αυτός στάθηκε σύμμαχος. Κρίνεται από την οικονομία, τις συνήθειες κατανάλωσης και τις αποφάσεις...

REPORTS

Η νόσος του Pierce, που προκαλείται από το βακτήριο Xylella fastidiosa, αναδεικνύεται σε ολοένα σοβαρότερη απειλή για τους αμπελώνες του πλανήτη. Νέα διεθνής έρευνα,...

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος Ενημέρωσης της ΕΘΕΑΣ για την “Υπεύθυνη Κατανάλωση Οίνου και το Καθεστώς Ένωσης των Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓΕ)”, με διακριτικό...