Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Εμβληματικές ετικέτες των οινοπαραγωγών της Μεσσηνίας στα Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά

Το Messinia Terroirs με επιλεγμένους ερυθρούς οίνους από τη Μεσσηνία έδωσε το παρόν στην εκδήλωση Μεγάλα Κόκκινα το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στον Πύργο Πετρέζα, στα Σπάτα.

Για πρώτη φορά εμβληματικές ετικέτες των οινοπαραγωγών της Μεσσηνίας και το περίφημο Cabernet Sauvignon από την Τριφυλία, με εσοδείες από το 1998, παρουσιάστηκαν στην ξεχωριστή οινική εκδήλωση Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά 2023, από τον οινοχόο Νικόλα Γιαννόπουλο DipWSET. Μερικά από τα κορυφαία μεσσηνιακά κρασιά από το Κτήμα Δερέσκου, το Lacules Estate, το Navarino Vineyards & την Panagiotopoulos Wines & Spirits. Για το τέλος, δύο κρασιά «κειμήλια» όπως ανέφερε η διοργάνωση Vinetum το ένα από το μη υφιστάμενο πλέον Οινοποιείο Τσώλης, το «K Ftelia» εσοδείας 2008 και το άλλο της οινοποιίας Boutari, Cabernet Sauvignon από την Τριφυλία εσοδείας 1998.

Τα κρασιά που παρουσιάστηκαν είναι:

NAVARINO VINEYARDS

  • KOTYLE Cabernet Sauvignon 2013, 2016, 2018

PANAGIOTOPOULOS WINES & SPIRITS

  • Merlot Organic 2014
  • Syrah 2013
  • Cabernet Sauvignon Organic 2013
  • 36 Cabernet Sauvignon 2008

LACULES ESTATE

  • Lacules Estate Merlot 2020
  • Lacules Estate Syrah 2020

ΚΤΗΜΑ ΔΕΡΕΣΚΟΥ

  • Domaine Dereskos Agrilia Cabernet Sauvignon 2006, 2005
  • Domaine Dereskos Merlot 2021

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΣΩΛΗ

  • K FTELIA 2008

BOUTARIS

  • CABERNET SAUVIGNON 1998

Το Messinia Terroirs αποτελεί μία πρωτοβουλία Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία σειρά ενεργειών όπως η μελέτη, η έρευνα, η καινοτομία στις καλλιεργητικές πρακτικές, η εκπαίδευση και η συμβουλευτική για την αναδιάρθρωση και την ανάδειξη του μεσσηνιακού αμπελώνα με νέες φυτεύσεις και έμφαση σε ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες.

Βασικός στόχος του Messinia Terroirs είναι να δώσει νέα ώθηση στον οινικό κλάδο της Μεσσηνίας, να αναβιώσει την αίγλη του παρελθόντος και να αναδείξει όχι μόνο τη συναρπαστική ποικιλομορφία και μοναδικότητα του μεσσηνιακού αμπελώνα, αλλά και την πολυδιάστατη φυσιογνωμία του τόπου.

Τα χαρισματικά terroirs της περιοχής με το ιδιαίτερο μικροκλίμα που ευνοεί την παραγωγή εξαιρετικών κρασιών, η πλούσια γαστρονομική παράδοση και η μακραίωνη ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά σε ένα περιβάλλον σπάνιας φυσικής ομορφιάς, δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε να αναγεννηθεί η Μεσσηνία ως οινοπαραγωγός περιοχή με αναγνωρίσιμη ταυτότητα και να καθιερωθεί ως οινοτουριστικός προορισμός διεθνών προδιαγραφών.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπήκε απλώς στον κόσμο του κρασιού· τον αναδιαμόρφωσε αθόρυβα, όπως η ζύμωση που δουλεύει στο σκοτάδι και αλλάζει τον χαρακτήρα...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

REPORTS

Τα μη αλκοολούχα κρασιά τα γνωστά «00» κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στην αγορά, όμως η απουσία αλκοόλ στερεί αναπόφευκτα ένα κομμάτι της πολυπλοκότητας...

REPORTS

Το γαλλικό Υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου ότι θα παράσχει στην οινοβιομηχανία πρόσθετη στήριξη ύψους 130 εκατ. ευρώ για την περαιτέρω εκρίζωση...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

VIDEOS

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

VIDEOS

Η κάμερα ανοίγει και το οινοποιείο δεν λειτουργεί απλώς ως χώρος, αλλά ως παρακαταθήκη. Ο Χρήστος Ζαφειράκης ανοίγει τις πόρτες του οινοποιείου του και...

REPORTS

Κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2025, η νέα γιορταστική έκδοση The Top 50 του Wine Trails, με πλούσια θεματολογία και βάθος αναζήτησης για...