Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ελληνικό οίνο και νέα ΚΑΠ αναλύει η Ευρωπαϊκή Ένωση Οινοποιών στη Σαντορίνη

Φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον ευρωπαϊκό αμπελοοινικό κλάδο εν μέσω πανδημίας και όχι μόνο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Γενικός Γραμματέας της Comité Européen des Entreprises Vins (CEEV), Ignacio Sanchez Recarte, κατά την επίσκεψη του στην Σαντορίνη με εκπροσώπους του ελληνικού οίνου.

Ο Γενικός Γραμματέας του CEEV, προσκεκλημένος του Υπουργείου Τουρισμού και με αυτή την ευκαιρία γνώρισε διαδικτυακά το νέο Δ.Σ. το Σ.Ε.Ο. και μίλησε διεξοδικά μαζί του για μείζονα θέματα του κλάδου. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν είναι το ζήτημα της αειφόρου ανάπτυξης, ενόψει και της κλιματικής αλλαγής, το ζήτημα των νέων φυτεύσεων, ζήτημα ιδιαίτερα ευαίσθητο για τον ελληνικό αμπελώνα, η ψηφιακή ετικέτα για πληροφορίες όπως τα συστατικά και οι διατροφικές πληροφορίες, το ζήτημα της ρύθμισης κατανάλωσης αλκοόλ και βέβαια οι τελευταίες εξελίξεις ως προς τον σχεδιασμό της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Να σημειωθεί ότι ο CEEV είναι ο βασικός φορέας εκπροσώπησης των ιδιωτικών οινοποιείων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αποτελεί σημαντική πηγή πληροφόρησης αλλά και μοχλό πίεσης προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου. Ο ΣΕΟ αποτελεί ιδρυτικό μέλος αυτού του φορέα και συνεργάζεται στενά μαζί του.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιάννης Βογιατζής, εκφράζοντας την συλλογική θέση του Δ.Σ., δήλωσε την ικανοποίησή του για την κινητικότητα του CEEV μπροστά στις προκλήσεις και τις δυσκολίες της εποχής μας.

Κλείνοντας, ο Γ.  Γραμματέας του CEEV υπογράμμισε ότι ο ΣΕΟ και τα μέλη του μπορούν να υπολογίζουν στην αμέριστη βοήθεια του CEEV για να ακούγεται η φωνή τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σε μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική και προσεγμένη εκδήλωση στο Vintage Wine Bar & Bistrot Athens, στην καρδιά της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε μία μοναδική κάθετη γευστική δοκιμή...

REPORTS

Σε επαυξημένη προσοχή για ασθένειες-εχθρούς στο αμπέλι που ευνοούνται από τις καιρικές συνθήκες καλούν τους αμπελουργούς οι Γεωπονικές αρχές των ΔΑΟΚ. Σε προειδοποίηση της...

REPORTS

Μετά το σοκ, ήρθε η ώρα να γίνει απολογισμός. Ο τομέας οίνου παγκόσμια υπολογίζει πόσο θα μπορούσε να του κοστίσει η επιβολή προσαυξήσεων στις...

REPORTS

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει όλο και περισσότερο την παγκόσμια βιομηχανία ποτών, με τους παραγωγούς κρασιού, μπύρας, αλκοολούχων ποτών και σάκε να αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με ιστορία πάνω από 145 χρόνια και διαρκή αφοσίωση στην ποιότητα, τα Οινοποιεία Μπουτάρη συνεχίζουν να αποδεικνύουν την αξία τους στην παγκόσμια οινική αγορά....

REPORTS

Σε μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική και προσεγμένη εκδήλωση στο Vintage Wine Bar & Bistrot Athens, στην καρδιά της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε μία μοναδική κάθετη γευστική δοκιμή...

REPORTS

Μετά το σοκ, ήρθε η ώρα να γίνει απολογισμός. Ο τομέας οίνου παγκόσμια υπολογίζει πόσο θα μπορούσε να του κοστίσει η επιβολή προσαυξήσεων στις...

REPORTS

Σε επαυξημένη προσοχή για ασθένειες-εχθρούς στο αμπέλι που ευνοούνται από τις καιρικές συνθήκες καλούν τους αμπελουργούς οι Γεωπονικές αρχές των ΔΑΟΚ. Σε προειδοποίηση της...