Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Δρύινα βαρέλια, τσιμεντένιες δεξαμενές, αμφορείς…» στο Wine Club THESSALONIKI ’96 στις 30 Απριλίου

Δρύινα βαρέλια, τσιμεντένιες δεξαμενές, αμφορείς… Ποικιλία υλικών για την οινοποίηση και την ωρίμανση του κρασιού, θα παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό του Wine Club THESSALONIKI ’96 στις 30 Απριλίου.

Η οινοποίηση και η παλαίωση του κρασιού σε διαφορετικά δοχεία/υποδοχείς, όπως δρύινα βαρέλια και μεγάλες δρύινες δεξαμενές, τσιμεντένιες δεξαμενές αυγά και αμφορείς, είναι μία τεχνική που χρησιμοποιείται για να προσδώσει διαφορετικά χαρακτηριστικά στο κρασί, ανάλογα με το δοχείο που επιλέγεται.

Στην επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI ’96 με θέμα «Δρύινα βαρέλια, τσιμεντένιες δεξαμενές, αμφορείς…» θα εξετάσουμε τις διαφορές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε μεθόδου, δοκιμάζοντας, τυφλά όπως πάντα, κορυφαία κρασιά στα οποία έχουν εφαρμοστεί.

Σημειώστε, λοιπόν, στην ατζέντα σας την ημερομηνία: Τετάρτη 30 Απριλίου 2025, στις 20.00, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα.

Μαζί μας θα έχουμε τον οινολόγο & οινοποιό Νίκο Καρατζά από την Oenops Wines.

Οι συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI ’96 πραγματοποιούνται σε αίθουσες του The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, τηλ. 2310 017000).

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σε συμφωνία για τους δασμούς στα ευρωπαϊκά προϊόντα συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων προχώρησαν την Κυριακή 28 Ιουλίου ο Ντόναλντ Τραμπ και η επικεφαλής της Κομισιόν...

REPORTS

Η πρώτη επίσηµη παρουσίαση από τον νέο πρόεδρο του Συνδέσµου Ελληνικού Οίνου, Στέλλιο Μπουτάρη, των νέων προτεραιοτήτων αναφορικά µε το ελληνικό κρασί και των...

REPORTS

Με απόφαση του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ, τροποποιείται για 2η φορά το Παράρτημα Ι της αριθμ. 100822/14-4-2025 απόφασης του Γενικού Διευθυντή...

REPORTS

Έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού, ξηρασία και απουσία ελεγκτικών μηχανισμών είναι τα τρία μεγάλα ζητήματα στην προσπάθεια για αγροτική ανάπτυξη στη Σαντορίνη, σύμφωνα με τον βουλευτή...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο φετινός τρύγος του μοσχάτου στη Σάμο ξεκινά την Πέμπτη 31 Ιουλίου και θα διαρκέσει ως το Σεπτέμβρη και η παραγωγή, παρά τις κλιματικές...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κατάθεση ψυχής και όχι ένα απλό προϊόν είναι το τσίπουρο, και ειδικά το παλαιωµένο, σύµφωνα µε τον εµβληµατικό αποσταγµατοποιό Κώστα Τσιλιλή, τον άνθρωπο που...

REPORTS

Kαταρτίστηκε με απόφαση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Ανδριανού ο Εθνικός Κατάλογος ποικιλιών, υποκειμένων και κλώνων αμπέλου (Vitis L.), ο οποίος τέθηκε σε ισχύ...

REPORTS

Πήγε, είδε, δοκίμασε και θα μείνει. Ο Αρτέμης Καραμολέγκος προχωρά στην εξαγορά ενός από τα τρία οινοποιεία του Παναγιώτη Δημόπουλου στο Ξινό Νερό της...