Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Δεκατρείς διακρίσεις για τους οίνους Μπουτάρη στον διαγωνισμό Θεσσαλονίκης

Ανάμεσα στις τέσσερις πρώτες εταιρίες που απέσπασαν τα περισσότερα χρυσά μετάλλια αναδείχτηκε η οινοποιία Μπουτάρη στον 22ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε από τις 9-12 Μαΐου και χάρισε στην Μπουτάρη συνολικά δεκατρία μετάλλια: 4 χρυσά, 2 ασημένια και 7 χάλκινα, αποδεικνύοντας και πάλι την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στα αμπέλια και τα οινοποιεία της.

Οι οίνοι που διακρίθηκαν είναι οι εξής:

Xρυσά Μετάλλια: Σαντορίνη Μπουτάρη 2021, Scalarea Ερυθρό 2018, Σημείο Στίξης Λευκό 2021, Λευκό Γράμμα 2021

Ασημένια Μετάλλια: Grande Reserve Nάουσσα Boutari 2016, 1879 Boutari Legacy 2016

Χάλκινα Μετάλλια: Μαλαγουζιά Μάτσα 2021, Μοσχοφίλερο Μπουτάρη 2021, Φαιά Γη 2020, Dianthos 2021, Scalarea Λευκό 2021, Μοσχοφίλερο Cuvee Speciale 2021, Σημείο Στίξης Ροζέ 2021

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στη Σαντορίνη Μπουτάρη, η οποία με 93 βαθμούς βρέθηκε στις 3 καλύτερες Σαντορίνες της χρονιάς, ενώ το Scalarea ερυθρό προσθέτει μία ακόμα διάκριση στην πορεία του με 91 βαθμούς και αναδεικνύεται το κορυφαίο ερυθρό της Κρήτης. Το Λευκό Γράμμα στη δεύτερη εμφάνιση του ανεβαίνει σκαλί στα χρυσά από τα ασημένια της περσινής του εμφάνισης και το Σημείο Στίξης λευκό, με τη νέα του ετικέτα αποκτά ένα ποιοτικό εφαλτήριο στην ήδη πολλά υποσχόμενη ανοδική του πορεία.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης είναι ένας σημαντικός θεσμός του παγκόσμιου οινικού στερεώματος, αναγνωρισμένος από τον αμπελοοινικό κόσμο, όπως μαρτυρά και η εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή ελληνικών και ξένων κρασιών και αποσταγμάτων. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο και διοργανώνεται από την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος, με την υποστήριξη και συμμετοχή όλου του κλάδου του κρασιού, υπό την προεδρία του κου Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Σικελία επιστρέφει δυναμικά στον οινικό χάρτη, κουβαλώντας μαζί της όχι μόνο αριθμούς, αλλά και μια ανανεωμένη αυτοπεποίθηση. Η φετινή παραγωγή κρασιού άγγιξε τα...

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία οίνου εισήλθε το 2025 σε μια περίοδο βαθιών μετασχηματισμών, που επηρεάζουν την κατανάλωση, την παραγωγή και το διεθνές εμπόριο. Σύμφωνα με...

REPORTS

Μες στην αυγή μιας νέας εποχής για την οινική εκπαίδευση, η Ιταλία ξαναφέρνει στο προσκήνιο έναν θεσμό που διατρέχει σαν βαθιά γραμμή το παγκόσμιο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύνδεσμος Οινοποιών Κεφαλονιάς παρουσιάζει μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας, σε συνεργασία με τον κορυφαίο Έλληνα pastry chef Στέλιο Παρλιάρο.

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Ασθένεια του ξύλου που συχνά παρερµηνεύεται ως προσβολή από ίσκα αποτελεί η ευτυπίωση, η οποία προκαλείται από τη δράση του ασκοµύκητα Eutypa lata.